Sada je: 14 kol 2026, 16:53.
Moderator/ica: nadicab

faith je napisao/la:...Da li si ti Siniša počeo raditi u nekoj instituciji?
...Ali, kao što uvijek napominjem, stvari se polako mijenjaju, dolaze mladi ljudi koji znaju da nije dovoljno s djetetom odraditi taj sat, da treba uključiti i roditelja i onda je puno lakše i ostvariti ciljeve...

sinisa je napisao/la:faith je napisao/la:...Da li si ti Siniša počeo raditi u nekoj instituciji?
Ne radim u instituciji već privatno.
, nekako sam očekivala da si ipak pronašao posao u nekoj instituciji i da tamo pokrećeš stvari na bolje
.
aina je napisao/la:Meni je radni terapeutkinja (ali vani ne u RH) objasnila da je radna terapija za finu motoriku (za razliku od fizioterapije koja je za grubu motoriku) i da se kroz radnu terapiju uci zivotne vjestine za samostalnosti. Znam da smo radili vjezbe za pranje zuba, otvoriti sitne kutije i ladice, crtanje i kako drzati olovku, itd.

mamashnita od noje je napisao/la:aina je napisao/la:Meni je radni terapeutkinja (ali vani ne u RH) objasnila da je radna terapija za finu motoriku (za razliku od fizioterapije koja je za grubu motoriku) i da se kroz radnu terapiju uci zivotne vjestine za samostalnosti. Znam da smo radili vjezbe za pranje zuba, otvoriti sitne kutije i ladice, crtanje i kako drzati olovku, itd.
mislim da se sama radna terapija uvelike razlikuje od slucaja do slucaja, odnosno ne rade se iste stvari s razlicitim djecom.

Plava je napisao/la:...Radnu terapiju ne treba nužno raditi radni terapeut već ju može provoditi i logoped i defektolog i terapeut senzoričke terapije kao i fizioterapeut koji je educiran za takav rad...i naravno najkvalitetniji "radni terapeuti" mogu biti sami roditelji....

sinisa je napisao/la:Vidim da ste Vi roditelji poprilično puni bijesa i negodovanja cijelog zdravstvenog sustava, što je i razumljivo jer je upravo netko iz Vaše obitelji korisnik tog istog.
Samo bi htio reći kako vjerojatno niste niti svjesni koliko se minimalno iz cijelog proračuna izdvaja za stručno i profesionalno usavršavnje bilo kojih zdravstvenih djelatnika - posebno radnih terapeuta, te kako su ti isti primorani raditi u tako teškim prostornim a i drugim uvjetima. Gdje sam god došao na radilište nisam vidio da radnim terapeutima manjka motivacije i/ili profesionalizma. Većina njih ide na dodatne edukacije o vlastitom trošku i nije istina da su radni terapeuti "mrtvi" u svojem ophođenju sa korisnicima i/ili svojoj daljnjoj edukaciji. Izvođenje rehabilitacijskog programa će kad tad doći na višu razinu, s obzirom da ćemo ući u EU i stvari će se morati promijeniti - na bolje.
.....do tada se moramo snalaziti kako najbolje znamo na svim razinama, što mislim da uspješno, s obzirom na okolnosti i radimo.

Ljuta sam na sustav, jer očito ima ljudi koji žele raditi, koji vole svoj posao i koji ga dobro obavljaju, a nemaju mogućnosti. Nadam se da će se to u skoroj budućnosti promijeniti!

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.