Ovu dijagnozu "početak upale pluća" najviše volem
Za mene - ili
je upala pluća ili
nije upala pluća.
A početak, kraj, sredina, 2. faza, početak 3. faze...
Ajd iskreno - kak to jedan liječnik točno može znat. Kad ti gleda dijete u najviše 15 minuta. I onda veli, barem je meni tak prekonekoliko puta bilo - da djetetu nije ništa. Ili da je "alergično na prehladu".
Meni se čini da je ova fraza "početak....." više zato da nas roditelje splaši.
Ja sam ti tip mame koja voli dobru staru školu liječenja. Ako smo bolesni - u krevet. Nema divljanja (u krevet pa čitajmo, slažimo puzzle i slično), nema skidanja odjeće da se skine temperatura (nego lijepo u krevet, topli čaj, preznoji se, pa idemo dalje), i koliko dana temperature, najmanje nakon zadnjeg dana s temperaturom još toliko doma.
Pa znamo da kad imaš upalu pluća da se ne smije skakati, trčati, i slično. Nego leži milo moje, i miruj.
Sad krenite polako. Nakon upale pluća treba dobar oporavak.
Ja bih sa slikom otišla k nekom specijalisti (Srebrnjak) npr. i tamo se interesirala kako dalje.
Alergoobradu ti nisu spominjali, jer kako pišeš nije niti trebalo. Svega par "kašljucanja" do 6. godine - pa vi ste izrazito zdravi. I normalno da te sad ovakva stvar zgromi.
Prije mi se čini da ovaj bronhitis nije do kraja izlječen, pa sad trpite (kao i mi mnogi) komplikacije.
Ako nešto trenira, polako sa povratkom. U dogovoru s trenerom, smanjiti opterećenje. Bit će brže nego što ti misliš fit, i dobro je da nastavi s treniranjem, ali uz pojačani nadzor.
Zasad toliko od mene.