Sada je: 29 srp 2026, 09:41.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

uredno dobiva na težini i drugih problema nema!pomozite!
ne samo neposredno nakon jela nego i po par sati kasnije i uz to ponekad bljucne
sa mjesec i pol probali smo joj dati aptamil međutim dosta je podrigivala od toga,a i sa zagrcavanjem nije bilo ništa bolje!

pedijatrica kaže da to nije ništa jer kao taj mišić između želuca i jednjaka još nije razvijen kako treba i da je to sve normalno
slažem se.I mi smo imali problema s tim zagrcavanjem,ali bolje da ideš bezveze nego da neideš.Trazi uputnicu za gastroenterologa djecjeg.

jeo je hipp i nije mu odgovaralo jer je to klopa bolja za manje bebice
silikon je je na svima koma, na nuku je ok i zbilja ne curi prejako, ali lateks je bolji za bebu

Meni je babica koja se brinula za njega dok smo još bili u bolnici rekla da hipp nije za velike bebe jer se nemreju dobro najesti od njega i da im dobro ne sjeda na želuček. kaj je i bila istina jer s mojem malom taj hipp vraćao i stalno je nakon hranjenja žvakao u ustima mlijeko koje bi se vratilo kao u nekim sitnim malim mrvicama. Domi je rođen sa 4700g, pa mi je objasnila da oni njima u bolnici daju hipp jer je to jedino kaj imaju i da on ok reagira na njega, ali da kad dođemo doma pređem na novalac ac (to je klopa protiv kolika) i stvarno mu se niš ne vraća, za sada mislim da se dobro napapa od tog mlijeka i super kaka (ne mući se i stolica je boje senfa upravo onakva kak mi je patronažna rekla da treba biti). Uglavnom hipp je ok za bebe koje startaju sa 3000 - 3500g, tako mi je sestra rekla i bebice uglavnom na njega pozitivno reagiraju zato ga oni koriste u bolnici kao dohranu.
Lateks je bolji (opet od sestre u bolnici) na dudicama jer je mekaniji i više podjeća na maminu dudicu, lakše ga bebica primi i ne naguta se toliko zraka kad duda. Silikon je puno tvrđi i ne prilaođava se malim ustima tako dobro kao latex. Moj bebač sauga kao mala barakuda, pa želim izbjeći štucanje i zagrcavanje. Isto tako počela sam koristiti dudu varalicu po noći da lakše zaspi, on malo žvaće pa ju izbaci, cijela je od latexa (chicco jedini od kojih sam našla da je cijela duda varalica cijela od gume) i nigdjeha ne žulja i anatomska je.

super za crijeva, koja se ionako još uvijek razvijaju prvih mjesec dana
Na svu sreću pa je bio na cici prvih nekoliko dana pa je posisao kolostrum koji je super za crijeva, koja se ionako još uvijek razvijaju prvih mjesec dana.
Rodila sam u Petrovoj bolnici koja je najbolja bolnica u Hrvatskoj za porode, jer naime ima najveće iskustvo i najbolje stručnjake.
završimo trudnoću carskim rezom (kojeg ne bi preporučila, jer vjerujem da je prirodan porod puno bolji za dijete i svakako manje bolniji za majku, koja se puno brže oporavi ako joj abdomen nije prerezan kroz 3 sloja).
Tek toliko za tvoju informaciju sve bebe dohranjuju jer naime bebe trebaju papati dok nisu sa mamom (npr preko noći) ili ako mami odmah ne dođe mlijeko ili...... One bebe koje su na "rooming inn" (cijelo vrijeme sa majkom) kao npr. na SV. Duhu istina vjerojatno ne dohranjuju, osim na mamin zahtjev ili opet ako mama nema mlijeka.
Nema nikakve veze porođajna težina dijeteta sa time hoće li ga dohranjivati ili ne jer bebe su gladne i moraju jesti, bile one male ili velike.

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.