Sada je: 10 kol 2026, 14:45.

Koliko dnevno tekućine popiju...

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Koliko dnevno tekućine popiju...

PostPostao/la Duga » 04 ožu 2010, 13:22

...ovi vaši klinci (obzirom na dob i kilažu)?!

Sve sam pretražila uzduž i poprijeko, puno se već pisalo, uglavnom o bebama.
Ima i neki izračun potebnih količina po dobi...mogu samo reći da sam u šoketi kad usporedim sa svojim djetetom kojem je jelo i piće zadnja sporedna stvar na svijetu.
Ovo me zanima jer treba "piti više", a obzirom na njezinu kilažu od 14 kg s 4,5 godine i kad vidim da mame pišu kako im bebe mahom popiju preko litre dnevno ne znam šta bih mislila o "našem slučaju".
Ja i sad s 4 -5 šalica čaja koje se trudimo saliti u nju cijeli dan provodimo u pijenju, motiviranju, igranju slamčicama, a onda kad vratim film šta pojede tijekom dana, ne vidim da ima ikakvu podlogu za teška "opijanja".

Ne znam da li je tema prije za Dohranu :mrgreen
Duga
podobna za kumu

Re: Koliko dnevno tekućine popiju...

PostPostao/la paolla » 09 ožu 2010, 11:51

Uff, ovo je i nasa bolna tocka, to nepijenje vode i tekucine uopce.. :/ pogotovo u hladnijem periodu u godini. Magdalena dnevno ne popije vise od case-dvije vode, ako joj uspijem podvaliti kakav caj ili kakao ujutro ili navecer puno sam napravila. Sva sreca da je kod nas pod muss juhica za rucak, pa i tu nesto tekucine unese u sebe. Ona jednostavno nikada nije zedna i ne trazi piti, a i ja sam takav tip... Sokove nije nikada pila, pa joj nista po tom planu ne mogu ponuditi. Takva je od malih nogu. Sad je na cca 23 kg, jako je visoka, apetit joj je osrednji. Osim mog mlijeka dok je dojila, vrlo je malo vode pila, dok je brat njena susta suprotnost. On toliko vode popije da mu pelena propusta vec nakon 2-3 sata... Razgovarala sam i sa pedicom po tom pitanju nepijenja dovoljnih kolicina tekucine i ona smatra da to nije zabrinjavajuce, da je svaki organizam drukciji i da uzima koliko mu treba... :|
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 11 ožu 2010, 15:40

:kiss

hvala, paolla na odgovoru
ja sam već shvatila da nitko ne piše koliko mu dijete dnevno popije da me ne zbediraju :lol
:loce
još uvijek imam snage za nutkanja, igranja, slamkice, čašice samo da popije (ja sam se dodatno usfrkala zbog uroinfekta za koji bi skoro ruku dala u vatru da je posljedica nepijenja).
Ona jednostavno nikada nije zedna i ne trazi piti...

isti slučaj
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la LiKmama » 11 ožu 2010, 15:49

Ma gle, ni moji nemaju vremena za takve gluposti. Rijetko kad traze piti, piju u letu i onda kad im kazem.
Ako joj je mokraca prozirna, ne brini. Ako nije - reci joj da ide popiti casu vode. Lijepo joj reci da mokraca treba biti prozirna i neka "sama" vodi brigu o tome. A ti krisom provjeravaj. :mrgreen
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la paolla » 11 ožu 2010, 19:59

Ja sam sama sebi vec pravi freak po pitanju provjeravanja mokrace... i neznam na koju foru joj je mokraca uvijek lijepe zuto-prozirne boje :mrgreen

I ja se bojim takvih uroinfekata ili problema sa bubrezima, ali nadam se i molim da nece.. :/
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Liv Tyler » 19 ožu 2010, 23:45

i nama je ovo bolna točka. G pije dobrovoljno samo kad ima temperaturu. i neznam kako to riješiti da malo više sama počne. i imala je urinarni infekt i ni onda je nismo mogli nalivati jer NEĆE. sada je već duže vremena hdB dobro i u vrtiću je pa manje inzistiram. ali kad krenu vrućine moračemo je natirati.
Liv Tyler
idoiti popitu

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.