Ja sam s curicom puno radila na taj način, i ona danas stvarno ima vrlo razvijenu imaginaciju, imitaciju...
I stalno stalno joj izgovaraj ono što činite, jasno, glasno, uz puno puno ponavljanja.
Ja i dan danas (kad mala zna sve riječi izgovoriti, dobro i čisto) znam hodat po doma ko idiot i govorit: Mama pere suđe, idemo čistiti, maca papa Wiskas, vjetar puše, kiša pada, peremo ruke, peremo zube....ma sve po puno puta, izražajno, glasno.
Znači, ne samo govoriti kad radiš s njom, ili se igraš, nego non stop, kad ona može čuti.
I stalno joj priređuj, i svi ukućani, neke male "drame", igrokaze...ne nešto extra nego od najobičnijih stvari stvoriti predstavu, naglasiti sve, pojačati, privući joj pažnju.
Njoj treba "klik" koji će potaknuti njene unutarnje intelektualne sposobnosti...podražaj koji će složiti puzzlice koje su u njenoj glavici, sve, ali možda nisu uvijek točno posložene.
mamashnita od noje je napisao/la:ali mog sina su vidjeli: psiholog, psihijatar, defektolozi (razlicitih usmjerenja), neuropedijatri i pedijatri. svatko je vidio nesto drugo.
da. i ne samo to, nego bi svatko od njih i u različitom trenutku vidio nešto drugo.oni dijete procjenjuju u okviru zadanog vremena, a to je relevantno samo kod djece s jako blagim poteškoćama. kod autizma amplitude znaju "plesati"
zato sam rekla - najbolji uvid a i efekt rada postiže jedna stručna osoba koja redovno viđa dijete.

ti živiš s djetetom 24 i najbolje ju poznaješ

i