Sada je: 08 kol 2026, 15:43.

mame karatista i slicnih sportova

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

mame karatista i slicnih sportova

PostPostao/la TmamaKiN2 » 20 tra 2010, 10:29

trebam pomoc, u stvari odgovor na samo jedno jedino pitanje:

MORAJU li vasa djeca imati neki specijalni kimono za navedeni sport??? tipa, neke specijalne marke, nekog specijalnog oblika??? za natjecanja??

ljuta sam jako jer nam je trener prodao foru da trebamo kupiti neki faking kimono koji kosta oko 500kn :angry jer kao ovo i ono, ma oprostite, previse sam ljuta da bih uopce mogla napisati suvislo. molim vas odgovore :klanja
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

Re: mame karatista i slicnih sportova

PostPostao/la palunkica » 20 tra 2010, 10:34

Mi smo kupili za 200 kuna karate kimono. Reci koja je marka, možda je to taj, kupili ga preko kluba. Sad u njemu vježba aikido, za aikido nije tako bitno kakav je kimono :dunno
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la ivana7997 » 20 tra 2010, 10:38

ne. nasi imaju dobok za taekwondo, bilo koji. ali moraju imati stitnike, kacigu, oklop itd. nisu to imali odmah pa smo trazili da nam klub posudi. i klub je bio organizirao nabavu trenirki s logotipom kluba, bile su krasne, ali kostale 500 kn. rekli smo ne, hvala. decki su gnjavili da zele, ali jok. ni da je obavezno :ne

samo mm-a nahuskam na njih i nista nije obavezno :lol
ivana7997
Abundija

PostPostao/la dunja » 20 tra 2010, 10:42

ma da, to su ti klupske spike :roll
uvijek trenirke, jakne i oprema sa logom kluba jaaako skupo dođe ako ju roditelji sami plaćaju ;)
sve znam

mi smo kimono za karate kupili u intersportu
dunja
most

PostPostao/la TmamaKiN2 » 20 tra 2010, 10:54

mi smo kimono za karate kupili u intersportu

ma da, i mi smo isto, kostao je valjda manje od 150. kn

ma da, to su ti klupske spike
uvijek trenirke, jakne i oprema sa logom kluba jaaako skupo dođe

ma, ovo nije cak ni s logom kluba, razumjela bih da je ovo kao ivanino, nego ovo su adidasova kate kimona (PRIDE). uuuuuuuuuzasno sam ljuta, sve mi se pusi izu glave, oprostite na greskama. plakala bih od jada, nemoci, u ovoj jebenoj drzavi svi mogu muktarit, ucjenjivat........... ahhhhh, NECU ga kupit pa nek nejde na natjecanja (kao oni seru da suci maltene uvjetuju ta KIMONA, nemoj me...). ako se zainatim ici cu do karate saveza, bas me briga, mogu ih i ispisat iz ovog kluba, NE DAM se zaj.........

i jos nazvala u taj glupi ducan u maksimirskoj, zenska ful neljubazna i drska, kao zavisno od velicine ali otpirilike 500kn,ja kazem imam bon za popust, ona nema pojma, onda me pustimalo cekat, javi se opet i pita koji klub da bi mi na kraju rekla da MORAM DOCI OSOBNO da bi mi guska jedna rekla koliki je popust :angry :angry , msilim, kaj si oni umisljaju........ jako sam ljtua, jaaaaaaaaaaakooooooooooooooooo :angry :angry :protest :baba
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la teutonija » 20 tra 2010, 11:18

:shock i ja bi bila ljuta.Svašta.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la lara72 » 20 tra 2010, 11:29

F. ima dobok za taekwondo, kupljen za 150,00 kn preko kluba + tenisice 200,00 kn. Sve to kupljeno je u jesen prošle godine i sve je prerastao što znači da nas na jesen čeka kupovina novog. :mah
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la palunkica » 20 tra 2010, 11:34

zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Luantaro » 20 tra 2010, 11:39

o kimonima za karate se može napsati mali znanstveni rad :mrgreen
ono što svi kupuju u Zg po dvjestotinjak kuna su kimona koja imaju oznaku "trening"

dok djeca ne počnu osvajati medalje na velikim natjecanjima i dok ne dođu u kategoriju iznad 10 godina, više od toga im ne treba

ova kimona o kojima priča tvoj trener su za vrhunske natjecatelje i potpuno su bespotrebna ostalima

ta kimona su WKF approved, znači odobrena od svjetske karate federacije i nužna su za [međunarodna natjecanja ali samo u višim kategorijama
u HR nisu nužna ni na prvenstvu Hr

Prideov wkf kimono košta oko 500 kuna, adidasov košta oko 1100 kn

ovaj na ebayu za 23 funte je kategorija ovih po dvjesto kuna u Zg
wkf pravi kimono košta svugdje u svijetu skoro pa isto
idem u novi post
Zadnja izmjena: Luantaro; 20 tra 2010, 11:51; ukupno mijenjano 1 put/a.
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Luantaro » 20 tra 2010, 11:43

različita kimona su za kate i za borbe
mi smo curama kupili adidasov wkf kimono tek ove godine, iako je L prvakinja Zg već 5 godina za redom i bio joj je sasvim dovoljan obični :mrgreen

tek sad je došla u kategoriju da je kimono bitan, ALI NE OBAVEZAN!! ( ide u šesti razred)

ali opet ponavljam, bitan je onima koji su inače osvajači, pa im loš kimono može uništiti pobjedu
za početnike - besmislica

nema šanse da suci uvjetuju koji kimono trebaš imati, ponavljam, pogotovo na domaćim natjecanjima i pogotovo kod malih kategorija
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sanelina » 20 tra 2010, 11:50

Bela ide na TWD i išla je na natjecanja u istom doboku(nabavljen preko kluba, cca 50 KM) u kojem i trenira. :dunno Na takmičenju su dobili dukserice od kluba, koje su vratili na sledećem treningu. :roll
Sledeće takmičenje je u Zagrebu 15-16.5....možda se i vidimo :mah
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Luantaro » 20 tra 2010, 11:53

taekwondo je drugačiji jer djeca u borbama nose oklope i potpuno je nebitno kako kimono ispod izgleda
u katama gdje se ocjenjuje i ljepota izvedbe, bitno je kako kimono izgleda

ali nije uvjet, da ne ponavljam sve što sam već rekla
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Luantaro » 20 tra 2010, 12:08

da se još malo nadovežem :mrgreen
u malim kategorijama je L čak nastupala u kimonu kojem je preko cijelih leđa pisalo taekwondo
i pobjeđivala
zatim je nastupala u nepeglanom kimonu :mrgreen
i tak, svašta je bilo :mrgreen

zatim, mali klinci smiju imati raspuštenu kosu, naušnice i špange, što kod starijih izaziva trenutnu diskvalifikaciju

stoga, kimono svakako nije bitan :mrgreen

ak ti nije problem, napiši mi koji je to klub, zaboravila sam
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 20 tra 2010, 12:52

Luantaro :klanja :klanja da bih rijec rekla :kiss hvala nebesima na forumu MAME I BEBE :cool
ma ja sam odmah jutros nakon razgovora s tom glupacom poslala sms treneru. napisala mu da bolje da mu pisem nego da ga zovem jer sam jaaaaaako ljuta :angry napisala sam sta je bilo i pitala da kaj je njima. upravo me sad zvao prije 15tak minuta i kao objasnili smo se, on se kune da nije znao, taj mu je gazda obecao dati "najbolji moguci popust" a on tvrdi da ne zna koliki je. ahhh, da ne gnjavim dalje, on kaze da mu se to cini uzasno skupo, da ni njihovi nisu toliko. rekla sam mu nek provjeri cijenu kimona, koja je to kokos bila tamo i KOLIKI JE POPUST!! sutra je karate pa cu vidjet
on kaze da je vec razgovarao s roditeljima jesu zainteresirani za kimono preko kluba ali kao svi jesu, ali se nitko ne javlja s mjerama... kao, nije on htio da mi to skupo placamo i bla bla bla.... bas sam ga ispreskakala na telefon. ne znam, vidjet cemo sutra. ALI, odmah sam mu rekla da mi nije ni na kraj pameti kupovati tako skupi kimono, a taman i da je 100 kuna da ga iz principa ne budem kupila u tom ducanu, taj frajer ocito drzi monopol, grrrrr. uglavnom, on kaze da oni nisu rekli da se to MORA, ali da bi bilo pozeljno. eto... prici nije kraj.... nastavak u slijedecem broju :mrgreen
hvala svima na savjetima i vasim iskustvima, PUUUNO su mi pomogla :vi
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Luantaro » 20 tra 2010, 13:55

:zivili
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la melita » 23 tra 2010, 08:42

Mi prije mjesec dana iskeširali 300 kunića za klupske trenirke, još čekamo. :gigl Za kimono nije važno kakav je, važno je da ga dijete ima. Uglavnom ih klinci naslijeđuju od starijih generacija.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Neda3kids » 30 tra 2010, 13:50

TmamaKiN2, sad kad si se ispuvala, sad bum ti ja došla :mrgreen
Naime, mi nismo u karateu, već u judu.
Od sljedeće godine, najstarija će bit mlađi kadet. Od sljedeće godine će im na svakom natjecanju mjerit judogi (kimono judaski). To se inače već niz godina radi na velikim i međunarodnim natjecanjima za juniore i seniore, a od sljedeće se uvodi i za kadetske kategorije.
Dakle, kod nas je pak bitno da nije predebeli, prekruti.
Kak je ovo novost i važi u judu od sljedeće sezone, možda ti ipak ne bi bilo zgorega nazvat Savez i pitati ih da li oni nešto znaju i da li se uvode neke novosti, i ako da zamoli ih pravilnik, objašnjenja, kategorije i sve što trebaš.
Ne znam da li tvoji idu na natjecanja, ali ako idu mislim da ne bi voljela da budu, uz sav njihov trud i znanje, budu diskvalificirani zbog kimona.
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 04 svi 2010, 20:45

sad kad si se ispuvala, sad bum ti ja došla

pa velkome ti meni :kiss

ma, gle, luantaro bi to sigurno znala, njene su cure vec prave maherice. a i trener je rekao da nije obavezno i ser ser....... uglavnom, ja sam na to stavila tocku, rekla sam da NE kupujem i gotovo. samo mi cura ide na natjecanja, tj.bila je jednom do sada. znaci, ona je jos daaaaaaleko od nekih ozbiljnijih natjecanja,samim tim i nekakvih profesionalnih kimona i sl...

ALI, ako bude bilo neophodno ... :dunno nije beg cicija :lol ali, potrazit cu ga negdje drugdje, sigurno ga necu kupit tamo u maksimirskoj :angry
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Luantaro » 04 svi 2010, 22:56

ma ne, zaista ne treba
mi se sad vratili sa prvenstva Hr i tamo 90 posto klinaca nije imalo wkf kimono
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Potica » 11 stu 2010, 13:11

Cure moli me prijatelj iz Rijeke ime i broj telefona te trgovine u Maksimirskoj gdje se prodaju kimona, ima li možda koja to pri ruci?

Nisam pitala zakaj mu baš taj treba ali mi je drago da sam isčitala topic da mu mogu objasniti da mu u stvari ni ne treba kimono od tamo. ;)
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Potica » 11 stu 2010, 14:19

Našla sam :mah
Potica
No. 1 baka

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.