Sada je: 18 tra 2026, 16:53.

streptokok grupe B i brisevi

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: streptokok grupe B i brisevi

PostPostao/la Plusic » 28 ožu 2010, 12:15

evo da javim, nalaz stigao sterilan, mirna sam ili bolje receno mirnija ;)

imam samo jedno pitanje....
rekao mi moj ginekolog da se vaginalni pregledi do kraja vise niti ne rade sa obzirom na uopce postojanje streptokoka, e sad - da li ce oni u rodilistu biti istog stajalista ili ja mogu odbiti vaginalni pregled ili ga moram napraviti... ?

slicno pitanje sam postavila i na temi rodilista :dunno
vaginalni pregled bi odbila radi streptokoka (premda je stigao nalaz sterilan, ali svejedno) - jel to mogu odbiti ili mi ga ni oni sami nece raditi upravo radi tog nalaza?

EDIT - u utorak u Vinogradskoj na pregledu cu biti 38+6
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la MALA2006 » 28 ožu 2010, 12:35

Meni su radili sada vag pregled, a napomenula sam da sam prije trudnoce imala bhsb I da su na pocetku trudnoce I prosli tjedan brisevi bili sterilni.

Doduse neznam koliko se to moze usporedjivati s tobom s obzirom da znas zakaj su mene pregledavali.

Uglavnom nemoj brinuti, ti sve napomeni a oni ce vec znati postupiti prema situaciji.

Bit ce to sve dobro :kiss
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la Plusic » 28 ožu 2010, 12:40

:kiss
hvala ti ;)
ma ne bi htjela provesti tamo 3 sata cekajuci da mi na kraju kazu da mi nece ni raditi pregled.....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la tanjabb » 28 ožu 2010, 16:15

Nije me bilo kad si otvarala ovu temu pa da ti jos ja napisem svoje frisko iskustvo.
Na pregledu u 36 tj. uzet mi je bris na Strep.B koji je bio NEGATIVAN (150kn sam ga platila).
Nakon toga sam imala 2 vaginalna pregleda u rodilistu. Na sam termin napravljena mi je prva amnioskopija kod koje moj slov. ginekolog rutinski uzima i briseve na Strep.B. Nalaz je dosao dva dana kasnije i bio je POZITIVAN. Ja sam u to vrijeme vec bila na stolu i radjala :shock (mekonijska plodna voda) i dobila sam profilaksu intravenozno za vrijeme trudova. Beba nie dobila nista ali joj je netom nakon poroda uzt bris koji je dosao negativan. Zbog toga su ga prvu noc zeljeli imati vise na oku jer nisu znali sta mozemo ocekivati.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Plusic » 28 ožu 2010, 16:21

ma zato bi voljela i izbjeci te vaginalne preglede ako nisu obavezni jer sam u principu cula da bez obzira sto je ovaj nalaz negativan, jos uvijek to nije 100% sigurno.

drago mi je citati tvoje nedavno iskustvo i cuti kako je sve OK ;)
Plusic
Sveta krava

streptokok...

PostPostao/la masa » 30 svi 2010, 14:36

caoo svima....
imam jedan mali problem.naime u 8.sam mesecu trudnoce i pre neki dan mi je doktor uzimao briseve i ispostavilo se da imam neku bakteriju streptokoku b grupe ili sta je vec.e sad dobila sam neke vaginaletice i antibiotike ali me zanima od cega se ona moze dobiti?
masa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: streptokok...

PostPostao/la MON » 30 svi 2010, 14:41

evo, tu se već pisalo o tome...

viewtopic.php?f=35&t=56875
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la masa » 30 svi 2010, 15:58

sad sam procitala ali mi opet nije jasno od cega se to moze dobiti...
masa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la minda » 30 svi 2010, 18:35

pozdrav!

javljam se naravno zbog ove streptokokne beštije :/ jer sam dobila pozitivan nalaz. U 35 sam tjednu i nalaz je stigao pozitivan, pa mi je privatna ginekologinja odmah prepisala antibiotik i vaginalete, evo pijem 3 dan...

Zanima me kako je prošlo na kraju kod tebe plusić, pročitala sam topic od početka ali mi nedostaje tvoj vjerujem pozitivan ishod na samom porodu. Jesu li ti dali profilaksu i kako su se uopće odnosili prema tome da si imala u brisu streptokok B na bolničkim pregledima i porodu, te u kojoj si bolnici rodila ako si u ZG?
hvala unaprijed

pozzzzz
slika

slika
minda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 30 svi 2010, 18:55

joj, bas sam grozna, nisam uopce ispisala ishod ovdje ...

ja sam bila u soku kad sam saznala za ovu bestiju jer nikada prije nisam imala nikakve susrete te vrste. Cak je i moj ginekolog bio u cudu kako me to snaslo bas tada....
surfanje netom me dotuklo, samo sam nailazila na grozne price sto bi se sve moglo dogoditi ....

ja sam popila sve antibiotike, ponovila bris = sterilno / negativan :joy
rodila sam u Vinogradskoj, tijekom poroda dobila profilaksu (ne sjecam se vise jel bila jedna ili dvije doze), bebu su promatrali.
Prvi dan (dan poroda, tzv. nulti dan) sve super, CRP u redu(16).
Drugi dan CRP povisen(45) - preselili bebu na odjel i stavili na antibiotik.

CRP su ponovili jos sutra (26), bio je u padu pa ga nisu vise vadili do zadnjeg dana antibiotika (sedmi dan).
Peti dan smo dobili nalaze na streptokok za bebu - sterilan - nitko nije bio sretniji od mene :srca
Sedmi dan, zadnji dan antibiotika CRP je bio u redu (5,6), KKS uredna - svi nalazi su bili u redu i osmi dan smo isli kuci :joy
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la MON » 30 svi 2010, 20:10

MON
Intelektualni snob

PostPostao/la thinkPINK » 30 svi 2010, 21:28

Masa, evo jos jedna korisna stranica:
http://www.poliklinika-harni.hr/teme/tr ... 05_bhs.asp

Kao sto vidis, i iz clanaka strucnjaka i iz iskustva mama bitno da je bakterija otkrivena i da uzimas terapiju.
Treba jos razmotriti ovu mogucnost dobivanja antibiotika na porodu ali o tome ces sigurno sa svojim doktorom.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 30 svi 2010, 21:33

thinkPINK je napisao/la:Treba jos razmotriti ovu mogucnost dobivanja antibiotika na porodu ali o tome ces sigurno sa svojim doktorom.

pri dolasku u rodiliste obavezno moras naglasiti da si imala streptokok b i bez obzira na zadnje nalaze oni ce ti dati profilaksu na porodu. Moji su nalazi bili uredni, negativni, ali sam svejedno dobila terapiju.
To je mjera predostroznosti.
I vazno je zbog toga da motre i kontroliraju bebu, meni je to bilo jako vazno.
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la minda » 31 svi 2010, 13:02

Plusic je napisao/la:joj, bas sam grozna, nisam uopce ispisala ishod ovdje ...

ma nisi ;) :kiss

i osmi dan smo isli kuci :joy
uhhh pa dugo sgte bili u bolnici :shock , naravno zdravlje je u pitanju pa je to najmanji problem :dunno

Imam još jedno pitanje za tebe plusić, jesi li morala doći nešto ranije u bolnicu kad su trudovi počeli zbog te profilakse? Ja sam s prvim rodila za 20 min od kako sam stigla u bolnicu, i to mi je bio plan i s drugom bebom, ali me frka da mi neće stići dati profilaksu na vrijeme :/
slika

slika
minda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la masa » 31 svi 2010, 14:46

koliko sam ja iz svega ovoga skontala,ta bakterija se moze dobiti tokom odnosa,da moze preci od nekoga ko je ima a sa kim imate odnose...a meni je doktor rekao jos na pocetku trudnoce da do kraja ne smem imati odnose jer mi je trudnoca malo rizicna,niti sam imala...pa mi nije jasno od cega se jos moze dobiti,nekako mi je smesno,nemoguce da niko ne zna ili svi izbegavaju odgovor?

"Na ovaj svet dolazimo ne donoseći ništa i svi ćemo ga napustiti na isti način;
Najbolji način da ostavimo traga u tom svetu je da ga učinimo boljim onim što činimo negde izmedju početka i kraja"...
masa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 31 svi 2010, 14:52

Maso, ne zna se baš uvijek pouzdano kada i kako smo dobili određenu bakteriju ili virus. Ovaj strepotokok je čest u urogenitalnom traktu i u pravilu nemaš nikakvih simptoma, pa je pitanje od kada ga imaš.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la † Sanika » 31 svi 2010, 14:55

masa je napisao/la:koliko sam ja iz svega ovoga skontala,ta bakterija se moze dobiti tokom odnosa...

pa da, ali imala si je i prije a nisi radila bris, ne moraš imati nikakve simptome kad imaš tu bakteriju :dunno
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la minda » 31 svi 2010, 15:01

Sanika je napisao/la:
masa je napisao/la:koliko sam ja iz svega ovoga skontala,ta bakterija se moze dobiti tokom odnosa...

pa da, ali imala si je i prije a nisi radila bris, ne moraš imati nikakve simptome kad imaš tu bakteriju :dunno

jedna od zastrašujućih činjenica vezanih uz tu bakteriju :dada
slika

slika
minda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la masa » 31 svi 2010, 15:17

da znam da se ona tesko otkriva jer nisam ni ja imala nikakve simptome ali sam 15-ak dana pre toga radila briseve i nalaz mi je bio uredan,nisam imala nikakvu bakteriju,a 15 dana posle,doktor mi je opet uzimao briseve zbog neceg drugog,ispostavi se da imam streptokoku.znaci dobila sam je pre mozda 10-ak dana pa mi zbog toga nista nije jasno...
masa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la † Sanika » 31 svi 2010, 15:19

masa je napisao/la:znaci dobila sam je pre mozda 10-ak dana pa mi zbog toga nista nije jasno...

ni to ne mora biti, bris moze biti i lazno negativan...
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la masa » 31 svi 2010, 15:20

bas bzvz...znaci ni ti brisevi vise nisu pouzdani...
masa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la minda » 31 svi 2010, 15:49

Sanika je napisao/la:
masa je napisao/la:znaci dobila sam je pre mozda 10-ak dana pa mi zbog toga nista nije jasno...

ni to ne mora biti, bris moze biti i lazno negativan...

ili lažno pozitivan :roll
slika

slika
minda
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la masa » 31 svi 2010, 16:05

ovo sve me je samo zbunilo...uostalom 15-og idem ponovo doktoru da radim briseve pa cu da vidim da li se povukla...pijem Erithromicin i koristim neke vaginaletice pa valjda bude bolje...posting.php?mode=reply&f=35&t=56875#
masa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pčelica2009 » 14 srp 2010, 18:24

eto i ja imam tu glupost i toliko sam danas nesretna da me mučnina uhvatila.Imam u urinu.Možda još nije došao do cerviksa :conf
slika
pčelica2009
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 14 srp 2010, 18:28

pčelice :hug

jesi dobila antibiotik? da pobije tu gamad streptokokičnu :baba
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la pčelica2009 » 14 srp 2010, 18:38

Sutra idem po antibiotike.Kad bih je samo mogla imati u ruci..onda bi... :bonk :cekic :cekic :cekic
slika
pčelica2009
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 14 srp 2010, 20:06

Ne brini pcelice, antibiotici ce to sve pobiti :)
ja sam dobila sumamed oralno, vaginalete i kremu - nalaz negativan :dada

mene to uhvatilo na kraju trudnoce pa mi je bilo na knap za lijecenje a ti imas dovoljno vremena, do kraja trudnoce se neces sjecati da je ikada postojao streptokok :hug

kad se samo sjetim koliko sam zivaca potrosila na to sad bi samu sebe tukla.... samo smireno i polako i bit ce sve u redu :hug
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la pčelica2009 » 15 srp 2010, 07:46

hvala :kiss danas mi je malo lakše.I moja snaja me malo jučer utješila pa ovaj forum.Sada je bolje...
slika
pčelica2009
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la newyork » 06 srp 2011, 22:55

bok!kako se dobije taj streptokok grupe B
newyork
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamashnita od noje » 07 srp 2011, 19:59

newyork procitaj topic pa ces saznati.
mamashnita od noje
Muza

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.