Sada je: 12 kol 2026, 00:05.

dlakave noge

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

dlakave noge

PostPostao/la su » 26 svi 2010, 12:38

moja curica od 6 godina ima izraženu dlakavost po tijelu....nije to ništa jaaaako strašno samo su joj nogice, dio ispod koljena onak malo dlakavije....i požalila mi se da joj se smiju dečki i cure u vrtiću :baba

odonda ona ne želi obući ništa kraće, capri hlače ni pod razno, suknju samo sa najlonkama...sad dolaze vrućine i pitam se kaj ćemo sa tim njenim problemom? što je još gore ide na more sa vrtićem i tom istom klapom...kaj onda?

mi je uvjeravamo da se ne treba brinuti oko toga, da se dečki rugaju zato što su takvi i da je u njima problem a ne u njoj, potičemo je da im se suprotstavi malo oštrije (inače je prava mala mamina princeza) da im se zaprijeti :roll i tak...

a kaj da radimo sa dlakama? da ih depliram sa kremom? čupanje voskom? blajhanje? koma jer ništa od toga joj ne bih radila jer je prepremlada

danas ću razgovarati s tetom u vrtiću, možda mi ona da kakav savjet....kaj vi mislite?
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: dlakave noge

PostPostao/la IINA » 26 svi 2010, 12:44

Ako je zbilja jače izraženo, možda bi trebali do
endokrinologa. Koliko je visoka?
Od ovog uklanjanja ništa po meni ne dolazi u obzir.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Dajina » 26 svi 2010, 12:46

Premala ti je za depiliranje, kupi joj dugačke tanke široke hlačice, duže suknjice, prilagodiš nešto, pa nakon nekog vremena probaj joj ponovno obući kratko, kada vidi more mislim da neće imati problema da se skine.....
Moja mala princezica 24.12.2001
Moj maleni Anđeo 14.10.2004
Dajina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la su » 26 svi 2010, 12:47

visoka je oko 120 cm...što se visine i težine tiče uklapa se u neke okvire za svoje godine...

to je genetski...i mama je bila khm takva :roll
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 26 svi 2010, 12:51

je li oduvijek dlavkava? ima li gustu kosu?
važno je da nema neki poremećaj hormona, da se dlakavost ne pojavljuje na pikici ili ispod pazuha.

moja ima 7,5g i izuzetno dlakave potkoljenice. dlakava je i po natkoljenicama, rukama i leđima, ali manje. dlake su joj tanke, guste, svijetle i dlakava se rodila. još joj ne smeta, a ako joj bude smetalo nek nosi tanke lanene hlače. nikako ne bi išla na depiliranje prije puberteta, tj. prije prve mjesečnice. moje depiliranje počelo je malo kasnije, krajem osnovne i čupanje mi je donijelo dodatne komplikacije.

što se ruganja tiče, taman i da joj skinete dlake, onaj tko se želi rugati uvijek će iskopati neku glupost.
eli
Sveta krava

PostPostao/la su » 26 svi 2010, 12:52

ja_mama je napisao/la:Premala ti je za depiliranje, kupi joj dugačke tanke široke hlačice, duže suknjice, prilagodiš nešto, pa nakon nekog vremena probaj joj ponovno obući kratko, kada vidi more mislim da neće imati problema da se skine.....

da naravno, imam već u glavi što joj moram kupiti od robe, ali pitam se dokle ćemo tako? što će biti starija to će joj dlake biti veći problem....

pitali smo pedijatricu što možemo učiniti ona je rekla da nažalost ona ne može ništa nego se to mora kozmetički srediti...
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Miki » 26 svi 2010, 12:56

probaj je utješiti da će joj od sunca posvijetliti i da se neće više ni vidjeti

još je premala za bilo kakve tretmane kemikalijama, čupanja i sl :dunno

moja curka jedno vrijeme nije htjela nositi majice bez rukava jer ima stvarno jako izražene žile i jedna curice je pokrenula lavinu ruganja da je D "žilava" :roll
ja sam ispričala cijelu priču oko toga da su nekad princeze imale takve žile i da su zbog toga za njih govorili da su plave krvi i bla bla da i ona ima kožu kao neka princeza a drugi klinci pojma nemaju i to ju je jako razveselilo i od onda nosi majice bez rukava bez većih problema

možda da probaš i ti izmisliti neku priču koja će joj olakšati cijelu situaciju :dunno

ili da je naučiš da im odgovori nešto tipa : "ja jednog dana neću imati dlakave noge - hvala bogu postoje tretmani za to - ali ne postoje tretmani koji će tebi dati mozak i ti ćeš uvijek biti glup" (možda baš nije najpedagoškija metoda :oops: preventivno se sramim i posipam pepelom)
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la su » 26 svi 2010, 13:01

eli je napisao/la:što se ruganja tiče, taman i da joj skinete dlake, onaj tko se želi rugati uvijek će iskopati neku glupost.

da, to joj pokušavam utuviti u glavu...

rođena je dlakava, leđa su joj bila onak lagano dlakava, ima kestenjastu kosu koja nije pretjerano gusta, pod pazuhom nema ništa ali na kokici joj se vide dlakice zato što su tamne...imali smo slučaj kad ju dr pregledavala pa je primjetila te dlakice na kokici ali kad je vidjela da je dlakavija i po nogama onda je samo slegnula ramenima kao onda ok...

nadam se da nije hormonalno....

miki ovo što si napisala:

da je naučiš da im odgovori nešto tipa : "ja jednog dana neću imati dlakave noge - hvala bogu postoje tretmani za to - ali ne postoje tretmani koji će tebi dati mozak i ti ćeš uvijek biti glup" (možda baš nije najpedagoškija metoda :oops: preventivno se sramim i posipam pepelom)

to joj i govorim ali nisam htjela napisati da ne pokrenem linč :mrgreen i ja mislim da se takvo ponašanje može prekinuti jedino grubim istupom
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 26 svi 2010, 13:12

Hm, ja se ne bi pouzdala u nadu...
Dijete ne bi smjelo imati dlake na spolovili nikako.
I uzela bih odmah uputnicu za endokrinu, pa
neka stučnjaci vide je l to u granicama normale.
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la su » 26 svi 2010, 13:18

uff...sad sam se uplašila..jer ja sam mislila da je to genetski jer sam i ja bila takva
idem onda kod dr po uputnicu...
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 26 svi 2010, 13:28

A možda i je genetski, ali svakako bi trebala provjeriti.
Dijete ti je normalnih "dimenzija", pa je to dobro, jer
kad se radi o horm. poremećaju obično je prisutan
i iznadprosječni rast.
Ali treba i to provjeriti, jer može se ipak raditi o preuranjenom
pubertetu ili nečem sličnom, što se možda mora liječiti.
Cijeli taj postupak pregleda nije niamlo bolan niti neugodan.
a hormonalni status se vidi iz krvi.
dakle nije komplicirano, niti bolno, stoga bez razmišljanja bi
otišla.
Bolje biti siguran da je sve OK. :dunno
IINA
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 26 svi 2010, 13:31

su, moj se isto rodio dlakav, mi smo x puta pitali pedijatricu o tome, rekla je da je sve OK, da je to genetski (tata isto nije baš bezdlaki :lol )

Dlake navodno trebaju otpasti do cca 1 godinu, mom nisu nikada otpale, dlakava je po svuda
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la su » 26 svi 2010, 13:35

ja sam uvijek za to da čovjet treba biti siguran a ne nagađati, evo, razgovarala sam sa dr, napisat će mi uputnicu...

hvala vam puno :mah
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 26 svi 2010, 13:38

Ma ne moraš se ovdje nikom zahvaljivati.
Svi smo ovdje trebali i nudili, zato smo tu.
Samo se nadam da će vam reć da je sve
ipak genetika i da će reć da ne brinete.
Kao što su nama svojedobno rekli. :kiss

Palunkice već smo se srele na sličnoj temi, davno, baš se tog sjećam :dada
IINA
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 26 svi 2010, 14:04

I ja sam bila pokrenula topić o svojoj dlakavoj curki. :mrgreen

Moja ima dljake po nogama, onako su joj tanke noge pa se i vidi jako, i to tamne, na rukicama isto dosta, ali nema gustu kosu, i nema po pikici i ispod pazuha. Ima 5g. visoka je 119cm, po meni među višljima ali ima i puno višljih od nje. U grupi je ustvari neka sredina. Tako da nismo išli nikud.
Ali još uvijek joj se nitko ne ruga a mislim i da neće :mrgreen jer je ona ta koja je opasna i koja se ruga. :/
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Adorabla » 26 svi 2010, 21:45

A možda i je genetski, ali svakako bi trebala provjeriti.

ako se dlake nisu pojavile naknadno, ako nije kao beba imala cike i ako si i ti dlakava, onda je nazalost usud.
Moje obje ceri su jako dlakave, hormonalno su ok, ali dlaka na pretek
A s dlakama i ruganje svih vrsta.
Medjutim ovo od 6 godina mi je malo prerano. Jeste 100% sigurni da to nije vasa brija nego da joj se djeca rugaju? Gdje, u vrticu?
Pravo ruganje zapocinje tek u osnovnoj skoli tako da nemam pojma kako cete izdrzati do treceg, cetvrtog razreda ako je sada vec tako.
Morat cete s njom porazgovarati i to doslovce tako kako si napisala; dlake se mogu skinuti tretmanom ali mozak se ne moze nikakvim tretmanom dobiti. Ne vidim uopce zasto bi to bilo nepedagoski.
Adorabla
Medena

PostPostao/la su » 27 svi 2010, 11:21

da, oduvijek je bila dlakavica, takva se rodila i cike su joj bile nabrekle kao bebi, inače je tamnoputa, obrve ima skoro spojene a trepavice duge i guste kao metlice

smiju joj se u vrtiću - i to njenim riječima, upotrijebila je riječ "smiju" a ne rugaju

danas je odlučila obući suknjicu i dokoljenke "da joj sakriju masnicu" i rekla je da ako joj masnica prođe da će sutra iopet obući suknjicu i to bez dokoljenki....hmhm...možda napredujemo :zivili

bili smo danas kod pedijatrice i pogledala joj je kokicu i rekla je da ona misli da nije ništa hormonalno jer kako nam je cijelo tijelo prekriveno dlakama pa tako i kokica...te dlakice se vide jer su tamnije, u slučaju poremećaja one bi bile kao kod odraslih - tako kaže dr

adorabla...i brine me ovo što kažeš kasnije ruganje u školi, zato bih htjela postaviti temelje u njenoj glavici da ju to ne muči kasnije odn da se zna nositi sa tim a kad poraste onda s dlakicama može raditi što želi...baš me zanima kak se vaši "dlakavci" nose sa time?
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dodoli » 29 svi 2010, 13:53

Moja kolegica je neki dan vodila malu od 9 godina kod dermatologice radi istog problema. Nasljedni je faktor jer je i ona rano odlakavila, a problem je izraženiji jer curica trenira plivanje pa je cijelu godinu na bazenu, a rugaju joj se. Pa joj je savjetovala depilacijsku kremu.
Mene to tako rastužilo, jadne smo ti mi ženske :(
DORA-18.06.2000.
LUNA-05.09.2005.
dodoli
bravo kralju

PostPostao/la TmamaKiN2 » 31 svi 2010, 10:33

Dijete ne bi smjelo imati dlake na spolovili nikako

slazem se

cike su joj bile nabrekle kao bebi,

cudim se da vam pedijatrica nije na ovo reagirala.

mi smo naime, imali iste simptome i nas je pedijatar sa njezinih 9 mjeseci poslao na rebro endokrinologu, radili smo rtg zapesca (iz toga se nesto vidi, ne znam jel to nesto to za tu dob) i na kraju su nam rekli da jesu hormoni ali nista znacajno, ali da svakako moramo paziti ukoliko bi se pojavile dlacice na pisi ili ispod pazuha... tada sam cula da i bebe mogu imati menstruaciju, to se rjesava injekcijama i sl.... :shock evo, moja cura ima 8,5 godina, jest malo dlakavija nego sto bi trebalo, no nije zabrinjavajuce. ja sam isto takva (malo jelte dlakavija, no lako meni sad se depilirat isl..), razumijem da je tesko djeci, djeca znaju biti jako gruba (na rijecima). no, razgovor, razgovor i poticanje samopouzdanja mislim da moze pomoci :mah
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la eli » 31 svi 2010, 10:40

to "kao bebi" svatko shvaća drukčije, tj. nije navedeno točno razdoblje. prvih par mjeseci života to je sasvim normalno, žlijezde budu nabreknute od majčinih hormona. neke bebe se u tom razdoblju dobrano zbuckaju pa ostanu "sisate" puno duže.
eli
Sveta krava

PostPostao/la su » 31 svi 2010, 10:41

ne znam zašto nije reagirala, valjda nije smatrala potrebnim :dunno inače sam zadovoljna sa pedijatricom, vrlo temeljita i ulijeva povjerenje

danas smo se naručili i dobili termin za 02.09.

sad vidim elin post, to je bilo prvih par mjeseci nakon rođenja, možda 2,3 mjesec, ne sjećam se točno
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 31 svi 2010, 12:56

To onda nema veze. Beba može imat hormone majke mjesecima u krvi.
Nas je naša poslala sa tri godine, kad joj se učinilo da ima
povečane žlijezde u cicama.
Ovaj rtg se radi kad endokrinolog već posumnja u poremećaj, a
na njemu se vidi zrelost kostiju tj. da li odgovara dobi. Ako je
poremećaj u pitanju kosti su starije od djeteta (to onak čisto
zdravo seljački rečeno).
Na pregledu je kao važan pokazatelj ispala iznadprosječna visina
djeteta, to je bilo prbvo kaj su mi rekli-dijete je normalne visine, ne brinite. :dunno
Nemoj brinuti, ali svakako provjeri, da budeš mirna.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mama courage » 31 svi 2010, 13:29

danas je odlučila obući suknjicu i dokoljenke "da joj sakriju masnicu" i rekla je da ako joj masnica prođe da će sutra iopet obući suknjicu i to bez dokoljenki....hmhm...možda napredujemo

ako ne bude, onda ostanite u dokoljenkama. kupuj joj neke fazon dokoljenke. :dada
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la su » 31 svi 2010, 13:35

mama courage je napisao/la:ako ne bude, onda ostanite u dokoljenkama. kupuj joj neke fazon dokoljenke. :dada

već jesmo, isti dan u prvi dućan s čarapama, kupile odmah 3 para i baš su fora, šarene :dada
su
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.