Mesna roladicaJa sam radila za 10ak osoba i kupila u kolicini-
4 poprilicno velika teleca snicla i 4 poprilicno velika (skoro iste velicine) svinjska snicla.
Snicelici se dobro natuku, posole, premazu mjesavinom: 4 zlice vrhnja za kuhanje, glavica naribane kapule (luka) 1 zlica ulja, crvene paprike (ako volite moze i ljute) sol, papar, persin. Slaze se teleci snicelic, premaze se, svinjski snicelic, gauda ili koji volite tvrdi sir. U originalu jos na sir ide i spinat, ali kako u mojoj okolini misle da je grijeh pokvariti ovako dobro meso sa zelenjem

ja sam ovaj puta izostavila spinat.
Uglavnom zarolaju se, zavezu, stave prziti na tavicu -da dobiju boju sa svih strana. Roladice zatim peci u pecnici 30ak minuta na 180 stupnjeva. Izvaditi, ohladiti, skinuti vezice kojima su bile vezane, staviti na razvaljano lisnato tijesto, zarolati ih u tijesto i staviti na jos 15ak minuta peci.
Rezati na centimetar tanke snitice.
Kukuruzno party pecivo je recept s coolinarike, pa evo link:
http://www.coolinarika.com/recept/kukur ... risom-moraI
Torta od rafaelo kuglica ciji recept imam vec nekoliko godina- skinut s nekog foruma, ne sjecam se tocno kojeg:
Napravim obican biskvit od koliko jaja, toliko brasna i secera.
Na to smutim smjesu koju pripremim dan prije: 20 dkg bijele cokolade rastopim u 2,5 dcl vrhnja za slag i ostavim preko noci. Drugi dan smutim pola litre slaga sa 2 kremfixa i 15ak dkg kokosa. Sjedinim obje kreme i stavim na biskvit. Ukrasim sa domacim rafaello kuglicama.
U originalu jos izmedu kreme i biskvita idu marelice iz kompota, ali meni je predobra i bez toga.