nadicab je napisao/la:Invalidnina se smanjeuje na pola ako je dijete više od 4 sata dnevno negdje smješteno. Niži razredi škole to ne uključuju jer je dijete u prosjeku manje od 4 sata u školi.
Ovako nekako sam i ja shvatila soc. radnicu. Znači ako je dijete u vrtiću ili školi ( niži razredi , za kasnije neznam ) invalidnina se ne dira a ako dijete kreče na školovanje u posebnu obrazovnu ustanovu ( specijalna škola i slično ) e onda je time djetetu priznato pravo na skrb izvan vlastite obitelji kao poludnevni boravak ... e tada smanuju invalidninu na pola.
Znači smatra se da dijete u toj ustanovi prima nekakav oblik rehabilitacije pa je to onda tak, neznam
ustvari nisu bitni sati tj. jesu ali je bitnije ( za utvrđivenje prava na invalidninu ) u koju ustanovu je dijete krenulo, da li je redovna škola ili posebna obrazovna ustanova gdje onda oni pišu potvrdu da je dijete kod njih na poludnevnom ( dijeca koja idu svaki dan kući nakon nastave) ili cijelodnevnom boravku.
IRENA je napisao/la:Naime mi još iz Janovih vrtićkih dana imamo invalidnine pola jer sam ja glupo ishodila potvrdu vrtića da je u vritiću 4 sata ( a da je pisalo 3 h 59 min imao bi punu invalidninu).. Mi smo to prihvatili tak kak je ali su se sada na ovogodišnjem vještačenju "čudili" da obzirom da je Jan u nižim razredima da je to prosječno manje od 4 sata dnevno
kako sam si ja to sve protumačila Jan bi još uvijek trebao primati punu invalidninu