Sada je: 29 srp 2026, 11:43.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

sany je napisao/la:jeste bili na kontroli, koliko je dobila nakon mjesec dana?
eli je napisao/la:ako te bole bradavice i kanalići mogao bi biti soor. a tu ne pomaže da su bradavice non-stop na vlažnom.
Hajdi je napisao/la:Kako ti kaka i piški, imate dosta pokakanih i popišanih pelena? Provjeri kako hvata bradavicu, da li efikasno sisa?

da što prije uhvatite ritam!!
štručica je napisao/la:sany je napisao/la:jeste bili na kontroli, koliko je dobila nakon mjesec dana?
Nismo, idemo u ponediljak... i ja jedva čekan ići da vidim koliko je dobila, jer ovako iako smatram da je sita, uvik postoji ona nesigurnost, a što ako nije, a ja joj ne dam ciku...
Ako je podojiš u osam ujutro, svojih 40 minuta i vidiš da je ispraznila jednu do kraja to je to neka rutne i spavanje, slijedeći podoj za tri sata opet ili 4 ne znam koliko je bila teška na porodu. Neka plače ništa joj neće biti, provaj sa dudom ili malo ljuljuškanja u kolicima. Vjeruj mi bit će teško prvih nekoliko dana ali male bebe brzo uhvate ritam koji im nametnemo. Tako će i tebi biti lakše i znat ćeš kad je točno vrijeme hranjenja.

Beba je premala, treba maminu ljubav i toplinu, ne samo hranu. Mene su isto znale boliti bradavice ponekad od silnog natezanja, ali nije bio soor u pitanju. Jednostavno bi ih valjda previše izgnjavio.

Za sve mame koje nisu shvatile bit moje priče, ne promićem ja , dresuru djece, već ritam i ne oduzimam djeci fizički kontakt. Ako je dijete dovoljno pojelo podojem a po prsima se to može vrlo dobro znati, nema potrebe za svaki slijedeći plač stavljati ga na prsi, treba mu provjerit pelenu ili ga malo pomaziti ili duda ili pjevanje. Dijete brzo skuži da ne mora pojest obrok do kraja jer će mama svaki put kad ispusti glas dati još. Moja djeca dok su bila dojena jela su svojih 40 minuta i u to vrijeme sam se potrudila da napravim sve kako spada da bi taj obrok bio potpun, a svako slijedeće plakanje bi pronašla razlog plača, a mojoj djeci su pomagale dude i priče. Dali smatrate kad već tako puno znate da je pametnije da dijete provede u komadu za jedan obrok 5 sati na prsima a vi ne znate dali je ono dovoljno pojelo, dali je sito, dali će sad opet plakati, i svu tu nervozu koju stvarate dok je dijete na prsima prenosite djetetu, i nakon tog obroka dijete opet plače, zar ne mislite da je i to jedan od razloga a ne glad. Isto tako je za svako dijete zdravije imati ritam, vrijeme koje dijete raspoznaje koje je za hranjenje, za igru, za kupanje. Tako je i dijete sigurnije a i mami je lakše kad ima mirno i sigurno vrijeme sa svojim dijetetom, koje je veselo, a ne nervozno kao i mama.

štručica je napisao/la:... mislila san da male bebe malo duže spavaju? ona spava u prosjeku 10h dnevno, jeli to malo za tako malu bebu?
dudu varalicu neće, nema šanse.. diže joj se želudac na nju...
rođena je sa 53 cm, i 3500 kg... iz bolnice je izašla sa 3260 kg, javit ću vam sutra kilažu. nadan se da će sve biti ok!

ali proći će

Draga mama, nadam se da si sad smirenija kad znaš da napreduje dobro. ČESTITAM na porastu kilaže. Nadam se da ti je pedijatar dao neki dobri savjet, ne boj se ne možeš je polomiti, ona poznaje mamu a i ti poznaješ svoje dijete. Igraj se i pričaj sa njom, volite se i uživajte u svakom danu. 

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.