Sada je: 14 kol 2026, 17:53.

igračke,sprave i slicno-gdje nabavljate?

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

igračke,sprave i slicno-gdje nabavljate?

PostPostao/la lulamae » 28 lis 2010, 23:36

citajuci knjigu Senzorna integracija iz dana u dan, naisla sam na dosta slika raznih igracaka,pomagala,sprava za djecu s pp..u knjizi je navedeno i mnostvo internet stranica gdje se to moze nabaviti..medutim,to je cesto moguce samo u inozemstvu..a buduci da su i autorice iz Amerike, pretpostavljam da su svi navedeni katalozi i trgovine navedene za Ameriku..
razgovarala sam s muzem o tome i ponukao me da otvorim temu bas o tome..
mene zanima gdje se moze nabaiti takvo sto? ..bilateralni jastuk za ljuljanje,platforma ljuljacka, sit'n spin, bodljikavi terapijski jastuk,jastuk za sjedenje punjen zrakom poput disc'o'sit-a,..mislim,to su samo neke od tih stvari..toga ima mnogo..kod nas postoje neke firme poput ide didacte, recimo, ali cesto prodaju samo u veleprodaji..i onda mi je jos vise mucno kad vidim sve to u katalogu i pomislim 'ovo bi bilo zgodno za adriana' a ne mogu to nabaviti..znali smo cak jednom il dvaput naruciti nesto kao preko firme ali mislim da to vise ne ide..
da li idete u sloveniju po to?gdje u sloveniji?da li negdje drugdje?
ako slucajno nesto i ima u nasim trgovinama..mozda u turbo limachu (premda rijetko) onda je to napravljeno u velicini za malu djecu a nama se cesto znalo desiti da kad bi adrian dosao napokon u tu fazu da moze nesto napraviti nismo mogli kupiti tu spravicu jer je on bio fizicki preveliki za nju...jer je ona ipak napravljena za djecu odredene dobi pa prema tome i odredenoj velicini..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: igračke,sprave i slicno-gdje nabavljate?

PostPostao/la nadicab » 29 lis 2010, 09:02

ne, nažalost, izbor originalnih igračaka je kod nas jako ograničen ...
Tim više nam ostaje dosjetljivost jer se velika većina toga može napraviti i u kućnoj radinosti ili uz pomoć frendova.

Mreže za ljuljanje - mogu se obične mreže za ljuljanje prilagoditi tome. Ima i u Ikei ona sjedaljka za ljuljanje, možda netko to i prodaje polovno?
Jastuci - i opet, napuniš običan jastuk s različitim materijalima, tako da on dobije taj osjećaj ...

Neke didaktičke igračke se mogu nabaviti u Lidlu, ali rijetko.
Ida didacta - :dada ali je jako skupa, a čovjek bi pola toga pokupovao. Za njih mi se javi na pm ili tlf :mah
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la camelia » 29 lis 2010, 12:16

IDISA...u Ilici,izmedju Frankopanske i one ulice prije Britanca,tamo je negdje i Ciciban,lijeva strana ako se ide od Frankopanske,u dvoristu je.Oni imaju dosta tih didaktickih igracaka,nisu tak skupi ko ID DIDACTA.Evo br.tel.4846-346.Nije klasican ducan,vise je kao skladiste,ima svega i svacega.Znam da nabavljaju iz Francuske i Spanjolske.Samo kes ali gdja.da neki popust ako se uzme vise toga.Mi smo dosta kunica ostavili tamo ali zbilja su imali svega.Istina.....nismo vec dugo bili,nadam se da ih nije kriza popapala.
camelia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 29 lis 2010, 15:32

ma moj muz uvijek razmislja o nekom poslu..pa mu je valjda pala na pamet ideja da se to uvozi ili nesto slicno, ne znam ni sama..ali me zamolio da to stavim na forum..
a meni dobro dode informacija gdje sto nabaviti..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zlatokosa » 04 stu 2010, 16:58

Ja sam pronašla malenu trgovinu Regoč u Dubravi,inače se bave opremanjem vrtića i igraonica i slično..oni uvoze stvari iz Njemačke tvrtke Eibe.odlične i kvalitetne stvari,meni su dale cure tamo i katalog i dosta sam stvari za senzornu kupila kod njih,ali nisu baš jeftini,iako nađe se..pa ak te zanima javi se da ti dam nihjov broj i adresu :mah
[img]pepi[/img]
zlatokosa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 06 stu 2010, 10:37

Zadnja izmjena: Plava; 06 stu 2010, 10:40; ukupno mijenjano 1 put/a.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 06 stu 2010, 10:38

Lu, u knjizi "Senzorička integracija" imaš nekoliko linkova gdje se mogu nabaviti stvari vezane uz SI, ja sam tako iz amerike naručila navlaku za prst za masiranje unutar usta...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 06 stu 2010, 10:42

ljuljačku, šator sa tunelom, plastični bazen sa lopticama i tobogan smo kupili po raznim dučanima, tipa sportske opreme, robnim kućama, pa čak i preko kataloga Neckermann...u Metrou znaju imati ogroman trampolin sa zaštitnom ogradom po povoljnoj cijeni ali nikako da naletimo na njega...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 06 stu 2010, 21:17

i ja isto cekam taj u metrou-javi kad vidis ;)
a ovo u knjizi- znam da tamo ima hrpa stvari i sve je izvana..zanimalo me da li negdje blize ima takvih stvari..nisam nikad narucivala nes zapravo niotkuda pa ne znam niti cijene posiljke a pretpostavljam da bi bilo jeftinije da je blize..
nego..zanima me da li bi negdje kod nas mogla naci prilagodene tanjure i pribor za jelo..zapravo mi treba ovakav
http://cgi.ebay.com/Inner-Lip-Plate-w-N ... 414e58ee47
a trebam i one gume koje se navuku preko zlica..da li negdje ima za kupiti nekih 'laganih' zlica jer mislim da bi adrian onda lakse znao kad mu je zlica puna a kad prazana,buduci da ne vidi..pa cesto prinosi ustima praznu zlicu..
il nesto slicno ovako..
http://www.ncmedical.com/item_229.html
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 06 stu 2010, 22:47

plava..hvala ti..super su stranice koji si stavila..pogotovo ona trgovina lotus woody...tamo sam nasla hrpu stvari..cak i drvenu kucicu za 500kn a u wesco katalogu sam nasla za 1000kn..ove druge dvije stranice su isto ok ali malo skuplje..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ronin » 06 stu 2010, 22:53

cure ja sam odličan trampolin vidjela prije dva mjeseca u Jysku
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la Dinkic » 06 stu 2010, 22:58

Osim navedenih ima jos u RH par firmu imaju dosta edukativnih materijala, ali i za senzoriku, za opremanje vrtica i dvorana za djecu. Sve se uvozi.

Mi smo kupovali u IDI DIDAKTI (dok se moglo maloprodajno), a poslije smo kupovali i u IDISI, a u zdanjih par godina (kako nam djeca rastu te im treba vise materijala za pripremu za skolu i onda skolu dosta smo nabavljali od francuske firme Nathan (kod nas ih zastupa firma Prometal) te kod Astreje plus koja ima vise recimo Njemacke i Belgijske stvari (bar sam ja tako dosla do njih). Upravo spremamo jednu narudzbu za njih za nase skolarce. Mi sve kupujemo preko udruge pa neznam da li se moze kupovati kroz maloprodaju.

Neke stavri sam kupovala i iz UK, uredno je dolazilo. Nasla sam na Internetu, potom su mi poslali katalog te sam u dva navrata kupovala i od njih.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la † Sanika » 06 stu 2010, 23:05

Vezano uz drvene didakticke igracke, kome se da potegnuti do Brezica, u onaj Baby center, imaju igracke Woody po jako povoljnim cijenama, sve su cca oko 10 do 15 eura.
Evo linka Woody Brezice

Edit: i Skrinjica u Domjanicevoj ZG je nedavno jako podebljala svoj asortiman drvenih didaktickih igracaka, isto ok cijene (kad kazem ok, ne prelaze 150kn)
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lulamae » 07 stu 2010, 00:07

dinkic..koja je to firma iz UK? da si malo pogledam na netu..
i kakve su bile cijene tih igracki iz firme prometal i astreje plus?da li su astronomske ili realne?ovo iz wesca je dosta skupo..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 08 stu 2010, 00:10

gdje mogu nabaviti ljuljacke za sobu? ..nasla sam neke u ikei i stvarno su zgodne..
npr
http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/00065497
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S19809351 ..ta mi je jos najbolja

a da li mozda znate ima li gdje ovakvih?
http://cgi.ebay.com/NEW-Therapy-Swing-S ... 230b69ed8f
http://cgi.ebay.com/Swing-Play-Set-Kids ... 20ae15d8f2
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 08 stu 2010, 11:48

ove druge dvije možeš kupiti internetom....baš na toj stranici , prvo se registriraš onda kad dobiš potvrdu onda kupuješ, možeš kupovati sa još nekime pa dijelite poštarinu...i plaćanje je uglavnom kreditnom karticom..tako ja kupujem..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 08 stu 2010, 11:52

plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 08 stu 2010, 11:55

http://astore.amazon.com/sensorspecia-2 ... B003PNWHO6
evo ovo je isto ljuljačka kakvu tražiš....pročačkaj malo ovu stranicu ... :mah
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ptica » 08 stu 2010, 12:03

http://astore.amazon.com/sensorspecia-2 ... B001V6POUS

nešto slično ovome sam vidla prošli tjedan u merkuru za cca 180kn
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zlatokosa » 08 stu 2010, 12:37

Tih ljuljački imaš upravo u Regoču,ja sam Petri kupila nekih 700kn :shock ne znam kakve su cijene vani..
[img]pepi[/img]
zlatokosa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 08 stu 2010, 16:07

ptica je napisao/la:http://astore.amazon.com/sensorspecia-20/detail/B001V6POUS

nešto slično ovome sam vidla prošli tjedan u merkuru za cca 180kn

takvu slicnu imamo ;)

a sto se tice shoppinga prek neta,nisam nikad tak kupovala..ne znam..bojim se da ce me vise doci postarina nego sami paket..i kak to mislis da kupim s nekim?znaci ak netko kupuje isto to od istog covjeka?tesko bum nekog tak nasla..
zlatokosa..pogledat cu u regoču..thx

mi smo upravo dosli sa goljaka..bili na kontroli kod fizijatra..ugl zacudila se da nosi cipele s povisenjem i veli da pozdravim dr.đapica..u smislu da mu to nije dobro jer su mu noge iste duzine..a onda na kraju razgovora veli da mu je mozda tak odredio jer mu koljeno ide u nazad pa zato :dunno takoder je rekla da nas ocekuje operacija tetiva kad-tad da budem spremna na to..
ono najbitnije sto sam htjela reci je zapravo vezano uz senzoriku..a to je da se ceka 2 godine na red,da smo prekasno dosli i da terapeuti nemaju iskustva za rad sa slijepom djecom..kad sam trebala doci kad me niti sad nije nitko uputio nego sam sama otkrila da mu to treba???kako nemaju iskustva kad znam da imaju sljepe djece?i rekla sam joj da su sigurno imali takve djece...a prije svega toga mi je rekla da naravno da ima problem sa senzorikom,da to nije upitno,pa slijep je..ali i da to nije nis posebno,da ga vodim u onaj park ja jarunu...i sad..ak to nije nis posebno zasto onda terapeuti moraju biti specijalno educirano i zasto to uopce rade ako tako svaki roditelj bi mogao dijete odvesti na jarun i stvar rijesena :angry naravno da sam ljuta!veli nek odem u mali dom a tam vele da imaju previse djece...pa jel to normalno?
mene na kraju zanima tko ima iskustva s tom senzorikom na goljaku?sto se tamo tocno radi i koje tocno sprave imaju?jer ja cu se snaci da mu osiguram tu terapiju ali ako je to nesto tek tako onda uopce nema smisla da se borim bezveze..dakle,doma namjeravam kupiti ljuljacku, mozda i svedske ljestve,onu balansnu plocu i tak..ali ja nisam terapeut,ne znam sto se tocno treba raditi,koliko i s kojim ciljem,sto cu dobiti..ja jesam pametnija otkako sam malo procitala knjigu ali da je to samo tako onda nam terapeuti ne bi ni trebali..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 08 stu 2010, 17:04

Lu, neće te poštarina doči više nego paket, poštarine su im skroz male..
Kad sam ja kupovala sensory belt onda sam se dogovorila sa još jednom mamom sa foruma i uzele smo 2 pojasa i podjelile poštarinu, ja sam sve platila karticom a ona mi je dala novce...kad naručuješ napišu ti kolika je poštarina pa vidiš koliko te to bude koštalo i možeš odustati...
Kad sam kupovala numicon...to je bio veliki iznos, krivo su mi obračunali poštarinu i onda mi je čovjek poslao mail da će u roku par sati vratiti novac tj odobrit će karticu za taj iznos, i ja nisam to platila...Nije to baš tako kako si mi to mislimo...probaj...kontaktiraj mame sa foruma dali netko hoće nešto itd...
Neznam, paketi stižu brže nego kad dobivaš iz HR...ja sam nedavno kupila Uggice za kćer jer ona ima 43 broj, pa su stizale iz australije, ženo za 7 dana...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ptica » 08 stu 2010, 18:00

lulamae je napisao/la: ...pa jel to normalno?
..

u Hrvatskoj je, tj brigo moja prijeđi na drugoga.
Goljak službeno za "neku" djecu zatvara vrata ako imaju druge poteškoće osim motorike, a u MD su ograničili terapije povremenim korisnicima na 2 sata tjedno tako da se ne preopterete
ptica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 08 stu 2010, 18:04

ma koja dva sata?mi smo tam sat i pol...od 13.30-15.15h..a tamo bi najvise terapija trebao dobiti..uuuhhh..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 10 stu 2010, 23:24

zanimame gdje kupiti najobicniju vekericu?i to onu pravu koja drnda i zvoni da te glava boli..adrian ju silno zeli jer ga taj zvuk ocarava..kao i otkucavanje :) vidjela sam u offertisimi neke ali vecinom su plasticne i mislim da uopce ne sluze svrsi..
takoder trazim zvucni rucni sat..nesto sam nasla na netu ali vecinom su nekak za curice..cak i ako je plavi opet ima dva mala roza gumbica a mislim da bi stvarno bilo preokrutno da ga djeca jos radi toga zezaju..zvala sam savez slijepih,mozda bude nekaj za dva tjedna..bilo bi dobro da nadem to dvoje do sv.nikole i božića..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 10 stu 2010, 23:57

lulamae je napisao/la:zanimame gdje kupiti najobicniju vekericu?i to onu pravu koja drnda i zvoni da te glava boli..adrian ju silno zeli jer ga taj zvuk ocarava..kao i otkucavanje :) vidjela sam u offertisimi neke ali vecinom su plasticne i mislim da uopce ne sluze svrsi..
takoder trazim zvucni rucni sat..nesto sam nasla na netu ali vecinom su nekak za curice..cak i ako je plavi opet ima dva mala roza gumbica a mislim da bi stvarno bilo preokrutno da ga djeca jos radi toga zezaju..zvala sam savez slijepih,mozda bude nekaj za dva tjedna..bilo bi dobro da nadem to dvoje do sv.nikole i božića..

u Nami na kvatriću a vjerujem da ima i kod urara...ona starinska kakvu su naše bake imale :dada
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 11 stu 2010, 00:12

e bas ta ;) thx
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 12 stu 2010, 01:11

da li netko zna gdje ima za kupiti onih tuba od pleksiglasa koje su ispunjene vodom i mjehuricima?ima ih u raznim bojama a mislim da i vibriraju..evo link za sliku na sto mislim
http://www.forum-opp.com/index.php?topic=10158.0
malo skrolajte dolje,pa cete skuziti..cak i ako ima,vjerojatno je prepreskupo..al ipak pitam..mozda..
i ova opticka vlakna su mi zanimljiva..kod nas sam vidjela nesto umanjeno tome slicno..
mislim da bi adrian mogao vidjeti to u mraku..
na pamet mi pada i ona crijeva koja svijetle a koriste se za ukrasavanje oko Bozica i Nove godine..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 05 pro 2010, 16:54

i tu sam napisala veliki post koji je nepovratno izgubljen... :(
budem ponovo..ali za sad,samo da pitam..gdje mogu nabaviti mirisne kreme i gelove za tusiranje za djecju kozu?ali ne one s baby mirisom kakve ima nivea i slicno nego nesto slicno kao sto postoji za masazu ali za djecu..radi stimulacije mirisom u kadi i poslije tusiranja..gdje ima onih trgovina s onim mirisnim okruglim sapuncicima?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 05 pro 2010, 22:15

nekad je bio dućan sa sapunima u petrinjskoj odmah kod trga...
a pogledaj malo ovo..
http://www.nano-vil.com/proizvodi/njega ... ljna-ulja/
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži