odlicno, Tinice,
javi kako je prosao sat
i moram priznati da sam tek u razgovoru s Tinicom dobila potpunu sliku o smoslu projekata koje je dobilo njezino dijete. i tek sad kontam da su zadatci aposlutno pogodjeni i prilagodjeni njezinom djetetu na nacin da on to zaista moze odraditi.
naime, mene je u prici najvise bunilo kako ce maleni to odradjivati i drzati predavanje i stajati pred razredom. ma, bas krivo krivo krivo. jer to je izuzetno elokventno dijete kojem to uopce nije problem odraditi. ma, bas obrnuto, njega je problem zaustaviti s pricom
(a gledajuci iz perspektive majke dvoje klinaca koji uopce nisu u tom moodu i koji bi svisnuli da moraju ovakve prezentacije odrzati - cinilo mi se sve kao uzasno tezak zadatak).
znaci, uciteljica je prema preporuci i opasci koju je dobila o malenom - napravila individualizirani program i tu jos jednom cestitke. i za uciteljicu i malenog koji ce to zdusno napraviti.
a obzirom da je, u nedostatku kvalitetne strucne sluzbe koja i inace fali po nasim skolama, uciteljica zapravo prepustena da to odradi ili sama ili nikako - ona je provodjenje programa prebacila - na mamu. i zapravo je tu najvise nastradala Tinica koja se tu mora koprcati kako zna i umije.
i tek sam to sad pokopcala...
a ja mislila kako ce to sve malenom biti tesko. je sipak.
on ce i dalje razvijati svoju darovitu crtu (izrazena elokventnost, originalnost u interpretaciji i sposobnosti prenošenja ideja) na temelju onoga sto mu netko drugi osmisli, organizira, nacrta (moj bi se klinac recimo puno bolje znao snaci u ovom pronalazenju podataka i organizaciji predavanja, ali samo mu nemoj dati da to i predaje - no nismo svi isti i to je zapravo prekrasno

)
da ne kazem kako u prici profitira i Tinicin maleni i razred koji ce ga slusati i klinci koji ce nesto puno lakse nauciti i zapamtiti kad im to isprica njihov vrsnjak

.