Sada je: 07 kol 2026, 00:03.

Pribor za izradu kolača

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: Pribor za izradu kolača

PostPostao/la dunja » 20 stu 2010, 15:46

ma daj, a ja danas u mulleru za 199 kuna :shock
hvala ti za info, odoh u špar :kiss
dunja
most

kuhinjska pomagala

PostPostao/la ivana7997 » 23 pro 2010, 14:25

ne znam ima li vec topic na tu temu, trazila sam, ali nema zajednicki. ako ima, sori, brisite i spojite ili sto vec

naime, imam mikser s dodatkom za kasice, mlinac za kavu za sjemenke i to je otprilike to. bademe, ljesnjake, orahe itd meljem u nekom cudu ceskom koje se tesko pricvrsti za podlogu pa uglavnom psujem i rasipam okolo

pa sam mislila kupiti micsy zepterov, sad je na akciji, a dalo bi i na rate, ali mi zao dati toliko para ako ima sto jeftinije a jednako dobro

zapravo, mislim da me ne zanima neki kitchean aid sa 40 funkcija koji zauzima 40 posto kuhinje
nego radije nesto malo sa recimo deset funkcija, ali da melje orahe, ljesnjake itd. ne treba mijesiti tijesto, tuci slag, prati prozore i kaj vec

ha?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Lena » 23 pro 2010, 14:32

tu smo dosta o pomagalima pisali pa sam preselila da imamo sve na jednom mjestu (i za buduće kuharice ;) )
Elem, kužiš što želiš. Koliko on sad košta na toj akciji (da probamo skužiti jel vrijedi te pare)?
Sad ću ga pogledati da vidim što sve radi i specifikacije.
Inače, ja sam dobila kao poklon uz neke njihove setove od Vacsya ono čudo za mljevenje oraha itd. u životu gore sra... nisam u rukama držala. :strah
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 23 pro 2010, 14:44

Ja ima Zepterov mixsy ili kako se to čudo piše već 9 godina, dobila kao poklon za vjenčanje.

Ono za mljevenje nije baš nešto, pa smo dodatno kupili Boschovu sjeckalicu. Mikser štapni je isti kao i svi drugi, možda malo jači. Imam neki Braun na moru, ne vidim neku razliku.

A koliko košta?
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Lena » 23 pro 2010, 14:49

palunkica je napisao/la:A koliko košta?

ovo i ja čekam jer sam našla dva modela što bi odgovarala zahtjevima za pristojne pare, a o odnosima u snazi motora da ne pričam (što je, btw, stvar koju najviše zamjeram kitchenaidu. čak više od prenapuhane cijene za ono što nudi).
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la folne » 23 pro 2010, 15:52

Imam ga i ne bi dala te pare za njega koje traže nema šanse. Imala sam kad su kašice bile u điru nekakav Moulinexov i bio mi je ako ne bolji jednako dobar kao i zepterov, a koštao četvrtinu ili trećinu cijene. Dovoljno je ako ti kažem da sam kupila ručni mlinac za orahe što mislim o tome kako ih usitni. U onoj posuditi nema recimo šanse da usitni češnjak i peršin kao za pesto. Razbaca po stranicama i ništa. S njim radim palačinke, štaub, tu i tamo smutim jaja za pohanje i to je sve. U svakom slučaju mislim da ne vrijedi tih para.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Lena » 23 pro 2010, 16:53

moji prijedlozi, za sad:
http://www.konikom.hr/p8033/mikser-moulinex-dd408d72-stapni/product_info.html
ili
http://www.konikom.hr/p1542/multipraktik-tefal-fp-4111/product_info.html

ja glasam za dva. jedan je dobar ako ti treba štapni mikser. dva je puno bolji zbog veće posude (koja ti uvijek treba) pa u njoj možeš i raditi prhka tijesta ili pire npr. :dada ne čini mi se da zauzima puno mjesta.
da ne kažem da su oba 700W u usporedbi sa 170W ovog Zepterovog.
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 23 pro 2010, 16:59

multipraktik sam imala i prodala, nije to za mene, kad vidim ove nastavke za tijesto, slag itd, uh, samo zamislim koliki dio ladice bih za to morala zrtvovati

evo ga, sad je 1500 kn

micsy

ma zapravo, realno, meni treba samo nesto sto dobro melje te orasaste plodove. i eventualno moze ribati npr mrkvicu, celer i sl.

imam stapni mikser odlican

imala sam nekoc mulinexov neki strojcek koji je imao nekoliko nastavaka za ribanje i mljevenje, i poseban za mljevenje mesa, to mi je bilo ok i nekakav maksimum dodataka koje mogu podnijeti :/

idem potraziti taj moulinexov kakav sam imala
ivana7997
Abundija

PostPostao/la palunkica » 23 pro 2010, 17:08

ivana, to ne vrijedi 1500 kuna nikako. Nađi neki običnjak štapni s nastavcima i dobit ćeš isto
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la ivana7997 » 23 pro 2010, 17:56

okej.

ali stapni imam, cujes.

ovak nesto trebam
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Lena » 23 pro 2010, 18:32

ivana7997 je napisao/la:multipraktik sam imala i prodala, nije to za mene, kad vidim ove nastavke za tijesto, slag itd, uh, samo zamislim koliki dio ladice bih za to morala zrtvovati

zato se i meni sviđa ovaj dio kod ovog Tefalovog
Vitastore sustav: integrirana ladica za spremanje nastavaka
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la VIPmama » 23 pro 2010, 22:37

pa onda kupi onu najobičniju takvu starinsku, kaj se našarafi na stol :D kakvu su imale sve naše mame :D

ja orašaste sve (i bademe) meljem u jajetu, nekakvom noname, kupljenom za 100 kuna

a otkad sam skužila što je chef (Lena :klanja), to si želim :D

a štapni sam imala i nije mi vrijedio ni lipe, čak nije bio no name, neki čini mi se, philipsov
Jednostavno nisam znala s tim raditi :dunno
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la ivana7997 » 23 pro 2010, 22:39

VIPmama je napisao/la:pa onda kupi onu najobičniju takvu starinsku, kaj se našarafi na stol :D kakvu su imale sve naše mame :D

u tome i jest problem, to imam, i psujem sve po redu kad je koristim jer se ne moze dobro pricvrstiti, jer ne moze mljeti ako dobro ne upres, pa onda naravno i olabavis drzac, pa padne, pa se fino sve rasipa, pa aaaaaaaaaaaaaaa
ivana7997
Abundija

PostPostao/la palunkica » 23 pro 2010, 22:50

ivana, ali taj Zepter je isto štapni, zato sam i mislila da ti treba. Ja takve stvari meljem u sjeckalici

Ovakvoj sličnoj

http://www.neckermann.hr/hr/nm2/marke/tehnika/moulinex/kuhinjski_aparati//p-1/m-263271/o-0/index.html
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la saptacica » 23 pro 2010, 22:58

Ja imam ovu : http://www.philips.hr/c/obrada-i-mijesa ... 63_00/prd/

Sve melje i dobra je, jedino što je to realno stvarno mali volumen koji možeš u jednoj turi samljet :dunno .
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la ivana7997 » 23 pro 2010, 23:07

palunkica je napisao/la:ivana, ali taj Zepter je isto štapni, zato sam i mislila da ti treba. Ja takve stvari meljem u sjeckalici

Ovakvoj sličnoj

http://www.neckermann.hr/hr/nm2/marke/tehnika/moulinex/kuhinjski_aparati//p-1/m-263271/o-0/index.html

kuzim, ali taj stapni dio mi je zapravo visak, ja sam mislila da micsy cuda radi kad melje bademe i sl, a da to ove obicne sjeckalice ne mogu

ako kazete da mogu, morat cu doci provjeriti :lol
ivana7997
Abundija

PostPostao/la barboza2 » 25 pro 2010, 13:30

i ja orahe meljem u nekoj clatronic sjeckalici za 100 kn. nije lose, malo ih krupnije samelje. nedavno mi ponestalo stauba pa sam probala tom sjeckalicom al nije bilo dobro nije ispalo onako praskasto. sjecam se da ga je mama mljela u nekom prastarom mlincu za kavu.
nisam neki strucnjak za kolace niti ih cesto radim (imam svekrivu koja je pravi majstor u tome i dobro mi dodje kad je uskrs ili bozic) ali nesto sto koristim cesto je papir za pecenje, silikonska cetka, ova sjeckalica...
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 25 pro 2010, 21:33

barboza2 je napisao/la: nedavno mi ponestalo stauba pa sam probala tom sjeckalicom al nije bilo dobro nije ispalo onako praskasto. sjecam se da ga je mama mljela u nekom prastarom mlincu za kavu.

apsolutno najbolja stvar za mljevenje štauba. mi smo isto uvijek imali stari mlinac za kavu samo u tu svrhu. :dada
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la giami » 26 pro 2010, 10:20

i ja sam si željela kitchen aid, ali previše košta, no sad si jako, jako želim ovaj kenwood :mrgreen

i jedno pitanjce:
gdje ima za kupiti keramički valjak? To mi se čini zgodno a nisam nigdje vidjela.
giami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lena » 26 pro 2010, 13:48

ja sam mramorni kupila u Konzumu za vrlo male pare i ostala sam :shock kad sam vidjela koliko košta. Moram priznati da ga kasnije nisam nigdje vidjela. :dunno
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la giami » 28 pro 2010, 23:51

cure došla sam se pohvaliti, dobila sam nekaj love i od danas imam novog frenda u kuhinji...

taaaaaadaaaaaaaa

slika

i da, dobila sam uz njega nastavak za mljevenje mesa, za usitnjavanje oraha i rezuckanje povrća :yess
giami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MalaSirena » 29 pro 2010, 08:41

Ajme,giami, što je lijep!!! :srca
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Potica » 29 pro 2010, 08:42

Giami prekrasan ti je frend :yess :dada

i ja ću si nabaviti takvog kad mi kuhnja malo naraste ;)
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la VIPmama » 29 pro 2010, 08:45

:klanja

Zavidim :):)
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la ivana7997 » 29 pro 2010, 09:51

eh, takvoga ne bih drzala u ladici :D
ivana7997
Abundija

PostPostao/la AA » 29 pro 2010, 10:49

giami, frend ti je :le :le :le
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pomikaki » 29 pro 2010, 10:58

ivana7997 je napisao/la:
palunkica je napisao/la:ivana, ali taj Zepter je isto štapni, zato sam i mislila da ti treba. Ja takve stvari meljem u sjeckalici

Ovakvoj sličnoj

kuzim, ali taj stapni dio mi je zapravo visak, ja sam mislila da micsy cuda radi kad melje bademe i sl, a da to ove obicne sjeckalice ne mogu

ako kazete da mogu, morat cu doci provjeriti :lol

Meni je micsy mrak za neke druge stvari - recimo za pjenu od mlijeka, ili može izdrobiti led, za usitnjavanje umjesto da nešto pasiram, ali za mjevenje oraha nije nešto, ostaju mi komadići.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lena » 29 pro 2010, 15:50

giami je napisao/la:cure došla sam se pohvaliti, dobila sam nekaj love i od danas imam novog frenda u kuhinji...
i da, dobila sam uz njega nastavak za mljevenje mesa, za usitnjavanje oraha i rezuckanje povrća :yess

meni su prekrasni. :dada i dobiva se bolja kombinacija (barem za moje potrebe). ja sam dobila nestavak za mjevenje mesa i za valjanje tjestenine, a sama sam kupila ovaj za mljevenje/usitnjavanje.
vjerujem da ćeš biti jaaako zadovoljna. :dada
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 29 pro 2010, 15:55

Lena je napisao/la:
giami je napisao/la:cure došla sam se pohvaliti, dobila sam nekaj love i od danas imam novog frenda u kuhinji...

meni su prekrasni. :dada i dobiva se bolja kombinacija (barem za moje potrebe). ja sam dobila nestavak za mjevenje mesa i za valjanje tjestenine, a sama sam kupila ovaj za mljevenje/usitnjavanje.
vjerujem da ćeš biti jaaako zadovoljna. :dada

no, dajte neke detalje - posto, gdje, kakve kombinacije... i tak. hvala
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Lena » 29 pro 2010, 15:56

ja sam ga zadnje vidjela u Elipsu za 3200kn. Skuplji je od Chefa. On je više na Kitchenaid foru. Dizajn je :shock , a slabiji motor.
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.