Sada je: 10 svi 2026, 06:42.

Blizanci 28 tj. Marin i Jakov,molim savjete

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

Re: Blizanci 28 tj. Marin i Jakov,molim savjete

PostPostao/la tašanf » 02 pro 2010, 00:31

ja znam da se za spiječavanje progresije retine rade laserski zahvati koji su vrlo uspiješni i osobno znam par slučaja kojima je zaustavljena na vrijeme čak moguča sljepoca.Neke ozbiljnije slučajeve dr-ovi čak šalju van lijepe naše jer se ne usude odnosno nemaju iskustva,i takav slucaj znam i sve je prošlo ok mada je bilo potrebno i više zahvata.sve što se na vrijeme otkrije riješit ce se bez problema,ne brinite...možda nece biti potrebno,nekad se samo povuće.pusa :srca
tašanf
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mali anđeli » 13 pro 2010, 19:10

Bok svima,samo da javim da malci napreduju još malo pa idu van iz inkubatora,Jakov 1720 kg i Marin 1610 kg,kad su gladni ori cijeli inkubator od plača a kad se najedu spavanac :joy ,mama ih ponekad i dobije van pa ih pomalo drži i tako sve u svemu polako idemo naprijed :) :ljubav pozdrav svima koji su mi davali podršku :mah puni optimizma idemo naprijed :proljece
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kiki i lara » 14 pro 2010, 22:23

TO SU BEBE BORCI....super za napredak........sad će vrijeme brzo proći i doći će oni kući..... :proljece
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 15 pro 2010, 08:56

:srca :srca super super :srca :srca
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Mali anđeli » 31 pro 2010, 16:14

Danas je Jakov težak 2100g, a braco Marin 2030g i nadamo se da će uskoro kući. Budući da im je dijagnosticirano krvarenje Jakov 2.stupanj,a Marin 4. stupanj s tim da je obojci dijagnosticirana i leukomalacija doktorica je vrlo skeptična što se tiče razvoja njihove motorike. Šalje nas u Slavonski Brod na vježbe budući da tamo idu teži slučajevi kako ona kaže. Molim vas za savjet da li je bolje ići u Brod ili na Goljak? Kada treba krenuti sa vježbama po dolasku kući (starost, težina i sl.)? Nadamo se i vjerujemo da će se naši anđeli kako su se uz Božju pomoć izborili za život izboriti i da budu dobro i zdravi unatoč lošim prognozama doktorice! Unaprijed zahvalni! Sretna Nova 2011. godina svim mama, tatam, bebama i dječici!
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Miki » 31 pro 2010, 16:32

N. je imala obostrano krvarenje 2. stupnja i oštećenje zbog hipoksije i isto nas je doktorica isplašila da nije dobro, da ne zna kakvo će biti stanje...
a na kraju je sve ispalo super

mi smo krenuli sa baby handlingom 3 tjedna nakon dolaska kući (jer nam prije nije nitko pokazao - pokušala sam raditi po uputama s neta, ali nisam radila ispravno)
kad su nam ga konačno pokazali, nitko je nije smio podizati, presvlačiti... drukčije nego po pravilima

baby handling su zapravo prve vježbe koje i možeš raditi sa tako malim bebama
imali smo još poticanje praćenja predmeta. ona u početku nije uopće pratila, ali smo onda dobili savjet da isprintamo crno-bijele šare i to smo zalijepili u palicu i to je konačno počela pratiti.

trebali smo je što više držati
- u C položaju
-na podu i to ili na leđima u centralnom položaju (ispravljati kad se počne izvijeti) jer je njoj taj položaj bio jako loš
ili tako da su joj noge na našem trbuhu

u potrbušnom položaju je u početku nismo smjeli držati previše jer je u njemu dizala glavicu izvijanjem a ne kontrolom mišića (a dok nam to nisu rekli mi smo bili ponosni kako ona lijepo diže glavicu i kako je čvrsta :oops: )

mi smo u zg pa nam je goljak bila najbolja opcija, stvarno ne znam što je za vas bbolje
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la nadicab » 31 pro 2010, 17:14

Goljak :up
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Snjeskaa » 31 pro 2010, 19:20

Mali anđeli je napisao/la:Danas je Jakov težak 2100g, a braco Marin 2030g i nadamo se da će uskoro kući. Budući da im je dijagnosticirano krvarenje Jakov 2.stupanj,a Marin 4. stupanj s tim da je obojci dijagnosticirana i leukomalacija doktorica je vrlo skeptična što se tiče razvoja njihove motorike. Šalje nas u Slavonski Brod na vježbe budući da tamo idu teži slučajevi kako ona kaže. Molim vas za savjet da li je bolje ići u Brod ili na Goljak? Kada treba krenuti sa vježbama po dolasku kući (starost, težina i sl.)? Nadamo se i vjerujemo da će se naši anđeli kako su se uz Božju pomoć izborili za život izboriti i da budu dobro i zdravi unatoč lošim prognozama doktorice! Unaprijed zahvalni! Sretna Nova 2011. godina svim mama, tatam, bebama i dječici!

Ustanova u kojoj vas šalje u SB je vjerovatno Zlatni cekin, više o njima možete saznati ovdje http://www.zlatni-cekin.hr/,
dosta su hvaljeni, čula sam dobro o njima ali nemam osobnog iskustva.
Možda bi bilo najbolje da odeš i na Goljak i u Cekin pa sama odlučiš gdje bi vam bilo bolje.
slika
Snjeskaa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tašanf » 05 sij 2011, 14:10

Super da dečki uskoro stižu,ajme... počinje lud zbunjen normalan :lol ,tako ja zovem naš život od kad su dečki došli,samo kod nas više niko nije normalan ;) .Mi imamo istu dijagnozu kao i vi,počeli smo odmah vježbati i danas nakon 8mj se na uzv više ne vidi onaj strašni nalaz,povuklo se i dr. prognozira sve naj a bilo je govora o c.paralizi.Frane sa IIst nema nikakvih posljedica,radi sve što i dijete sa njegovih korigiranih 5,5mj,čak i više od nekih zdravih dok Niko dosta zaostaje,trebat ce mu još dosta da stigne bracu,nema nikakvih posebnih problema, jednostavno kasni u motorici.Kako su potpuno različitog karaktera tako su me upozorili da se njih dva nikada niti nece isto ponašati što se tiče motorike(dok su mali).Ispred nas je još puno vježbanja i sigurna sam da ce biti sve ok.Isto želim i vama,nas su toliko isprepadali da sam imala noćne more,zato vi ne slušajte sve i svašta nego uživajte sa dečkima .
Sretna vam Nova Godina!!!!!!!!!!!!!!! :bor
tašanf
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mali anđeli » 05 sij 2011, 18:51

Svaka čast dečkima, a i vama roditeljima! Jako mi je drago i za nas utješno da ima ovako lijepih i pozitivnih priča. Mene je doktorica upozorila na leukomalaciju koja je dijagnosticirana kod obojce, jer ona dovodi do cerebralne paralize. Strašno sam uplašena i nikako da se sredim, umjesto da pozitivno razmišljam, strah za moju djecu me odvede u crnilo.
Da li je i vašim sinovima dijagnosticirana leukomalacija? Gdje idete na vježbe?
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tašanf » 05 sij 2011, 23:27

o da, obojica su imala leukomalacije.prognoze su bile loše ali doctori ne mogu znati u kojem smijeru ce se stvari odvijati pa uvijek govore ono lošije jer takav nalaz u početku i bude.Evo nama je tek sad doktorica govorila koliko je čudesan taj diječiji mozak i kako se sam od sebe obnavlja.....da se ne brinemo itd, a prije nam nikada to nije rekla.Nama fizijatrica dolaz kući 2×tjedno jer su dečki imali problema sa bronhiolitisom,bili u bolnici zbog toga dugo tako da nismo ni smijeli među djecu prvih mjeseci.Stalno su šmrkavi i uopće ne znam kako bi izveli odlazak na vježbe.Ja iskreno ne stignem s njima puno vježbati,u početku mi je bilo najvažnijie pravilno hendlanje i to smo savladali.Vježbamo koliko stignemo i vjerujemo u čuda :dada .Pozdrav!!!!!!!!!!!!javite se sa novostima
tašanf
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la juhu-juhu » 06 sij 2011, 00:36

Kao prvo želim da Vam zaželim sve naj naj u novoj,a prije svega malim borcima da što prije dođu doma.Vaša me priča malo potsjeća na moju,kažem malo jer jedan moj dečko nije preživio a drugi je nažalost završio s posljedicama kakvu prognoziraju vašim dečkima.Sada je najbitnije da su oni zdravi i da što prije krenete s vježbicama,jer samo tako će te sprečiti da patologija se razvije.Što se tiče praćenja moj je savjet Goljak.Mislim da su trenutno jedina ustanova koja koliko toliko ima sve na jednom mjestu što vaši klinci trebaju.Mislim da su puno više potkovaniji znanjem i iskustvom od Zlatnog Cekina.Mi smo prošli školu Z Cekina i zato vam to i govorim.Vama želim svu snagu ovog svijeta jer će te je jaaako trebati.Pokušaj te ostati pozitivni koliko možete jer će te jedino tako pomoć i sebi i dečkima.Ja sam tu i stojim vam na raspolaganju da vam pomognem kao i svi ovi dragi ljudi na ovom forumu koji su me puno puta svojim postovima tj iskustvima pomogli u puno toga.Na ovom forumu imate i grupu potpore i tamo će te još više saznati upravo ono što vas sve muči u vezi dijagnoze kao i o puno drugih korisnih informacija.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 06 sij 2011, 01:32

juhu :mah pa gdje si ti?
Svakako Goljak za preporučiti jer su oni u CRO mjesto br 1 na uputnicu.
Leukomalaciju ima i moj Denis
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la juhu-juhu » 06 sij 2011, 12:06

evo i nas malo.IŽivi smo i zdravi što je najbitnije i guramo pomalo.Redovno vas pratim ali nekako ili sam u frci ili mi se baš neda da budem iskrena tipkati po ovom računalu.A kad već tipkam samo da Vam svima zaželim sve naj naj a prvenstveno ovoj maloj dječici.
Nadice javim se ja Vama uskoro na pp imam par pitanja.jel može ;)
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mali anđeli » 06 sij 2011, 20:26

tašanf je napisao/la:o da, obojica su imala leukomalacije.prognoze su bile loše ali doctori ne mogu znati u kojem smijeru ce se stvari odvijati pa uvijek govore ono lošije jer takav nalaz u početku i bude.Evo nama je tek sad doktorica govorila koliko je čudesan taj diječiji mozak i kako se sam od sebe obnavlja.....da se ne brinemo itd, a prije nam nikada to nije rekla.Nama fizijatrica dolaz kući 2×tjedno jer su dečki imali problema sa bronhiolitisom,bili u bolnici zbog toga dugo tako da nismo ni smijeli među djecu prvih mjeseci.Stalno su šmrkavi i uopće ne znam kako bi izveli odlazak na vježbe.Ja iskreno ne stignem s njima puno vježbati,u početku mi je bilo najvažnijie pravilno hendlanje i to smo savladali.Vježbamo koliko stignemo i vjerujemo u čuda :dada .Pozdrav!!!!!!!!!!!!javite se sa novostima

Vi ste jedna zaista krasna priča i čuva vas dragi Bog te neka vas uvijek i čuva. Svega lošeg sam se načitala sa sličnim dijagnozama, a i dr stalno ponavljanje loša predviđanjašto me jednostavnome ubija. Daj Bože da i naši mali anđeli imaju što manje nedostatke, odnosno da sve bude popravljivo. Sada su se prehladili, a Jakov je pokupio nekakav respiratorni virus pa šmrca, kiše i kašlje, nadam se da će uskoro proći. Zanima me kako ste dobili fizijatra doma, da li to pokriva HZZO ili je to privatno na vlastitu inicijativu? Veeeeliki pozdrav!
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mali anđeli » 06 sij 2011, 20:29

juhu-juhu je napisao/la:Kao prvo želim da Vam zaželim sve naj naj u novoj,a prije svega malim borcima da što prije dođu doma.Vaša me priča malo potsjeća na moju,kažem malo jer jedan moj dečko nije preživio a drugi je nažalost završio s posljedicama kakvu prognoziraju vašim dečkima.Sada je najbitnije da su oni zdravi i da što prije krenete s vježbicama,jer samo tako će te sprečiti da patologija se razvije.Što se tiče praćenja moj je savjet Goljak.Mislim da su trenutno jedina ustanova koja koliko toliko ima sve na jednom mjestu što vaši klinci trebaju.Mislim da su puno više potkovaniji znanjem i iskustvom od Zlatnog Cekina.Mi smo prošli školu Z Cekina i zato vam to i govorim.Vama želim svu snagu ovog svijeta jer će te je jaaako trebati.Pokušaj te ostati pozitivni koliko možete jer će te jedino tako pomoć i sebi i dečkima.Ja sam tu i stojim vam na raspolaganju da vam pomognem kao i svi ovi dragi ljudi na ovom forumu koji su me puno puta svojim postovima tj iskustvima pomogli u puno toga.Na ovom forumu imate i grupu potpore i tamo će te još više saznati upravo ono što vas sve muči u vezi dijagnoze kao i o puno drugih korisnih informacija.

Strašno mi je žao što je vaš jedan anđeo morao otići i što drugi ima posljedice, iskreno se nadam da nisu teške posljedice.
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 06 sij 2011, 20:45

kako ste dobili fizijatra doma, da li to pokriva HZZO ili je to privatno na vlastitu inicijativu?

prvo, riječ je o fizioterapeutu. Imaš na njega pravo od djetetove 3. godine na teret HZZO-a u obliku patronaže tj. dolaska doma.
Prve 3 godine roditelj uči i sam provodi terapiju kod kuće. Uči se odlaskom u specijalstičku ordinaciju - u Zagrebu je najbolje otići na Goljak na uputnicu ili ako plaćaš kod dr Sabola. Roditelj treba puno pitati, tražiti da pred fizioterpeutom ponavlja vježbe kako bi bio podučen gdje griješi i poslije ih provodiš doma. Vježbe nisu niti teške niti komplicirane, pa to svatko m ože naučiti.
Da, ponekad su prognoze crne, ali to ne mora značiti da su i ostvarive i zacementirane. Puno se može učiniti adekvatnim i predanim radom s djetetom. I nama su svašta rekli ali su rekli i da su čuda moguća. I da, mi smo čudo :yess
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la tašanf » 08 sij 2011, 01:54

da,krivo sam se izrazila,fizijatrica je dr kojoj dolazimo na pregled nakon vježbica sa f.terapeutkinjom.Nadica je sve rekla što znači da smo privatno angažirali stručnu osobu-preporuka sa goljaka.Istina da se te vježbice nauče ali nemam je znanja niti osjecaja da "popravljam" i ispravljam njihova npr. ramena ili kralježnicu kao što ona zna i vidi gdje je problem a meni naoko izgleda sve ok.I za utijehu ja znam osobno punoo slučajeva kao što su vaši-naši,svi su se uz vježbe izvukli ili su na dobrom putu.Sa respiratornim virusima smo cijelo vrijeme u borbi,to je nedonoščadi velika boljka dok ne porastu i ojačaju koju godinu.Neka vam objasne za cjepivo protiv rsv virusa na koje imaju pravo.I što manje tražite po netu dijagnoze jer ja nisam našla ništa pozitivno,sve do ovog foruma.
tašanf
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mali anđeli » 10 sij 2011, 13:10

tašanf je napisao/la:da,krivo sam se izrazila,fizijatrica je dr kojoj dolazimo na pregled nakon vježbica sa f.terapeutkinjom.Nadica je sve rekla što znači da smo privatno angažirali stručnu osobu-preporuka sa goljaka.Istina da se te vježbice nauče ali nemam je znanja niti osjecaja da "popravljam" i ispravljam njihova npr. ramena ili kralježnicu kao što ona zna i vidi gdje je problem a meni naoko izgleda sve ok.I za utijehu ja znam osobno punoo slučajeva kao što su vaši-naši,svi su se uz vježbe izvukli ili su na dobrom putu.Sa respiratornim virusima smo cijelo vrijeme u borbi,to je nedonoščadi velika boljka dok ne porastu i ojačaju koju godinu.Neka vam objasne za cjepivo protiv rsv virusa na koje imaju pravo.I što manje tražite po netu dijagnoze jer ja nisam našla ništa pozitivno,sve do ovog foruma.

Tko vas je obučio pravilni baby handling? Gledala sam na netu snimke, ali nekako mi se čini da bi mi lakše i sigurnijebilo kada bi mi netko pokazao u živo. Dečki su u bolnici u krevetićima umotani kao kiflice u tetra pelene i slobodna im je jedna ruka i glavica tako da mi se čini da se tako ne može postići pravilno handlanje na taj način. S obzirom da je potrebno ruku staviti između njihovih nogica pa na trup kod podizanja i spuštanja vjerujem da ih ne treba držati u jastucima, a ja sam ih mislila za početak držati u jastuku budući da su još malecki. Molim savjet oko toga. Hvala i veliki pozdrav vama i dečkima.
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la juhu-juhu » 10 sij 2011, 15:02

Ja bih vam iskreno dala savjet i broj moje terapeutice u Krapinskim Toplicama,ona je stvarno fenomenalna.Mislim da bi vam jako pomogla za početak kako ih pozicionirati i sve ostalo.Ako želite javite se tu sam.Ja jako žalim što je prije nisam pronašla.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mali anđeli » 10 sij 2011, 19:15

juhu-juhu je napisao/la:Ja bih vam iskreno dala savjet i broj moje terapeutice u Krapinskim Toplicama,ona je stvarno fenomenalna.Mislim da bi vam jako pomogla za početak kako ih pozicionirati i sve ostalo.Ako želite javite se tu sam.Ja jako žalim što je prije nisam pronašla.

Naravno, ako nas možete spojiti s njom, molim vas da nam pošaljete broj.
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mali anđeli » 10 sij 2011, 19:43

Danas su Marina stavili u inkubator i priključili na respirator, jer nije mogao disati zbog silnog sekreta i kašljanja uzrokovanih respiratornim virusom. Trebali su ići kući, a sad je kritično. Užas!
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tašanf » 10 sij 2011, 20:25

znači da ima bronhiolitis,moj Niko mi se na rukama skoro ugušio na putu do bolnice zbog sekreta,ne možete taj osiječaj ni zamislit....budite sretni što je u bolnici na sigurnom,proći ce to brzo ne brinite.nemam sada vremena pisati ...javim se za ostalo kasnije.
tašanf
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mali anđeli » 10 sij 2011, 20:46

tašanf je napisao/la:znači da ima bronhiolitis,moj Niko mi se na rukama skoro ugušio na putu do bolnice zbog sekreta,ne možete taj osiječaj ni zamislit....budite sretni što je u bolnici na sigurnom,proći ce to brzo ne brinite.nemam sada vremena pisati ...javim se za ostalo kasnije.

Slikali su mu pluća i kaže da vidi neku sjenu, no ne zna da li je od sekreta, nezrelosti pluća ili zato što je koristio respirator. Za sada mu nije uključila antibiotik, kaže ako se pogorša stanje pa će mu uključiti nešto, jer se virus ne liječi antibiotikom. Marin se potuno prepustio stroju i on sada diše umjesto njega. Ne znam šta reći na sve skupa, ali me strašno pogodila ova situacija, nikako da dođe kraj ovom košmaru. Samo da se naša mrvica izvuče i iz ovoga i da braci ne bude lošije, jer je njemu još prisutan kašalj.
Kako se liječi bronhiolitis?
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Miki » 10 sij 2011, 21:24

:grligrli uh držite se :grligrli

N. je bronhiolitis liječila na Srebrnjaku, spuštali su joj temperaturu i prikopčali je na infuziju i intravenozno antibiotik, ležala je na povišenom cijelo vrijeme
mislim da je 2 puta dnevno imala terapiju lupkanjem (da se odlijepi taj šlajm od bronhiola) i čok čok kojim su izvlačili šlajm iz nosa i grla

bili smo u bolnici tjedan dana, bilo mi je grozno (ona je bila nešto više od mjesec dana kod kuće kad je pokupila bronhiolitis) i užasno sam se bojala

mi nismo išli na respirator jer je N od rođenja sama disala

poslije tog bronhiolitisa smo često imali i bronhitise i svako malo terapije Ventolinom :/

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la tašanf » 10 sij 2011, 22:29

Miki je napisao/la:poslije tog bronhiolitisa smo često imali i bronhitise i svako malo terapije Ventolinom :/

takođe i mi stalno imamo bronhitise samo što Frane ima puno blaži oblik,možda je i vaš Jakov otporniji i neće biti u takvom stanju kao braco.Nema tu nekog posebnog lijeka,daje se kisik ili je nedonošće na respiratoru,hranjenje infuzijom ili sondom,inhaliranje,aspiracija sekreta ,ventolin,moji su uvijek išli na antibiotike jer se u tom sekretu stvaraju bakterije.Pluča takođe oštečena,sjena od sekreta.Radi se o običnoj prehladi koja nedonoščadi zakomplicira život jer im se šlajm spušta na pluča.Moji su mjesecima poslije povračali šlajm,ali mi smo bili sretni svaki put kada bi kupili hrpetine tih bala.Kad dođu kući što manje posjeta,nemojte se igrati da zbog nerazumnih ljudi patite vi i dijeca.

Hendlanje sam naučila preko neta i brošura, htijela sam biti spremna kada dođu,čak sam na našem malom psu vježbala :dada ,terapeutkinja mi je takođe pokazala neke stvari.Nikad ih nisam stavljala u jastuke niti su u bolnici bili zamotani,uvijek slobodni.Hendl. je jako jednostavno samo da uđe u naviku ,to je ubiti pravilno nošenje,hranjenje,oblaćenje,mijenjanje pelena,dizanje,spuštanje.Moj muž je inaće šeprtljav i antitalent za dijecu ali sila prilike čuda radi tako da samo budite uporni,uopće nije problem a njima jako puno znaci.

Znam teško vam je sada ali vjerujte proći ce....držite se
tašanf
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mali anđeli » 11 sij 2011, 16:59

tašanf je napisao/la:
Miki je napisao/la:poslije tog bronhiolitisa smo često imali i bronhitise i svako malo terapije Ventolinom :/

takođe i mi stalno imamo bronhitise samo što Frane ima puno blaži oblik,možda je i vaš Jakov otporniji i neće biti u takvom stanju kao braco.Nema tu nekog posebnog lijeka,daje se kisik ili je nedonošće na respiratoru,hranjenje infuzijom ili sondom,inhaliranje,aspiracija sekreta ,ventolin,moji su uvijek išli na antibiotike jer se u tom sekretu stvaraju bakterije.Pluča takođe oštečena,sjena od sekreta.Radi se o običnoj prehladi koja nedonoščadi zakomplicira život jer im se šlajm spušta na pluča.Moji su mjesecima poslije povračali šlajm,ali mi smo bili sretni svaki put kada bi kupili hrpetine tih bala.Kad dođu kući što manje posjeta,nemojte se igrati da zbog nerazumnih ljudi patite vi i dijeca.

Hendlanje sam naučila preko neta i brošura, htijela sam biti spremna kada dođu,čak sam na našem malom psu vježbala :dada ,terapeutkinja mi je takođe pokazala neke stvari.Nikad ih nisam stavljala u jastuke niti su u bolnici bili zamotani,uvijek slobodni.Hendl. je jako jednostavno samo da uđe u naviku ,to je ubiti pravilno nošenje,hranjenje,oblaćenje,mijenjanje pelena,dizanje,spuštanje.Moj muž je inaće šeprtljav i antitalent za dijecu ali sila prilike čuda radi tako da samo budite uporni,uopće nije problem a njima jako puno znaci.

Znam teško vam je sada ali vjerujte proći ce....držite se

Dr kaže da je Marinu respiratorni virus obuhvatio cijela pluća dok je Jakovu samo gornji dio pa je zato Marin u lošijem stanju (kaže da je to neka vrsta upala pluća). Spomenuli ste bakteriju, a to je i ona spomenula (čeka se nalaz) u Marinovom slučaju tako da mje pokriven antibiotikom, jer je sinoć i temperaturu dobio. Jakovu opet iskočio bruh na preponi, ali mu je kirurg uspješno vratio tako da se molimo da se niti ne pojavi više. Imam osjećaj da nas je sve samo loše snašlo.
Moje mališane onda sestre ne handlaju po propisu budući da su zamotani kao kiflice. Oni su već 3. mjeseca u bolnici i taman kada krene na bolje, nešto se zakomplicira i unazadi nas pa nikako da počnemo vježbati, jer sad ne mogu niti ono najosnovnije budući da su bolesni. Samo se nadam da ćemo krenuti na vrijeme sa vježbanjem i da nas više ništa neće sputavati u tome.
Mali anđeli
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kiki i lara » 13 sij 2011, 13:09

velike fige malim borcima....kad su se izborili na početku izborit će se do kraja.. :dada što se tiče pravilnog rukovanja na neonatologiji mislim da se oni baš i ne trude oko toga,računaju da će to roditelji raditi.presvuku ih i naprave preglede i toje to.eventualno ako neko dijete puno plače dignu ga.jer meni je jednom jedna sestra rekla da ih ne drže puno da se nebi naučili na ruke pa tko bi nosao sve te bebe.još jednom samo vjerujte i bit će sve dobro.nadoknadit će te sve :proljece
kiki i lara
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lataru » 13 sij 2011, 15:49

Moja mrvica će uskoro dvije godine (isto rođena u 28 tj) pa joj još uvijek svaka prehlada pređe u bronhitis. Strašno je tada slušati kako se guši, ali uz inhalacije ventolinom i koji put antibiotik bude dobro za par dana.

Doktorica kaže da bronhitis danas ima svako drugo dijete i normalno rođeno pa se tješim.

Držite se, naše male bebe su često hrabrije od nas, barem od mene moja je. :)
L 17.08.1998.
T 17.08.2004.
R 08.03.2009. 28+2, 1150 g.
lataru
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Željka86 » 15 sij 2011, 14:06

dragi moji..znam što proživljavate!iskusila sam to prije nepune 3 godine..držite se i što je najvažnije nemojte gubiti vjeru u Boga!Moj Leon se rodio u 31 tjednu trudnoće,1930 i 43 cm.Sve je naizgled bilo ok,a kad su stigli nalazi imali smo što i čuti.Sepsa!Sva sreća pa ja u tom svom stanju šoka nisam znala što je to..Bilo je 50%-50%!!Ja sam nakon 3 dana puštena kući a moja beba je ostala..nije bilo mjesta u internatu,kažu oni..toliko sam patila za njim da sam pala u poslije porođajnu depresiju..dugačka je to priča!uglavnom,Leon je sada dečko od skoro 3 godine.pravi je veseljak!Moj mali borac..Bog mi ga je odlučio ostaviti i hvala mu na tome..kako su sada Marin i Jakov?Usput i moj Leon je rođenu u Osijeku,vodila ga je dr. Milas..za nju imam samo najbolje riječi..
Željka86
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Nedonoščad

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.