Sada je: 17 tra 2026, 17:47.

Kako smo MI provele dan

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: Kako smo MI provele dan

PostPostao/la gabica-žabica » 23 pro 2010, 17:08

:mah Plava, što je s tvojim projektom? Gdje je zapelo? Činila mi se jako dobra stvar :dada
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 23 pro 2010, 20:25

zasto rafaelo kuglice ne zele ostati okrugle??! :( :( :(
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 23 pro 2010, 20:54

a zašto bi morale biti okrugle - napravi rafaelo čudo-oblici ;)
ja pečem kore za mađaricu...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 24 pro 2010, 01:29

heheehh..ma bravo!ionako stalno s djetetom ucim razne oblike.. ;)
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 26 pro 2010, 17:42

Heeej, kad ste vec svi u fazonu tortica i kolaca, ja pravila Kapucino tortu nekidan, sa Coolinarke skinula, divna, divna, divnaaaa...
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 26 pro 2010, 18:52

završila na 12 vrsta :yess
meni su rafaelo uvijek okrugle, možda ti je smjesa premekana? Ja nakon što ju napravim, stavim par sati u frižider.
Od četvrtka nam ne radi lift :baba pa se natežemo sa skalamobilom (srećom da ga imamo) jer bi inače bili zarobljeni na 4. katu.
A danasšnje popodne provela u Klaićevoj - srećom, viroza
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 27 pro 2010, 20:49

Citam vas pa me uhvati sram. Kojih dvanaest kolaca! Za Boga miloga, pa meni su palacinke krajnji domet. Dobro, ja bas nisam od slavljenja Bozica. U mojoj obitelji to jr uvijek bio gastronomski blagdan. Bakalar, tuka i to, ali cisto iz postivanja kulinarske tradicije ovog kraja. Mi nismo bor kitili na Badnjak. Sad su se stvari promijenile jer mi je muz vjernik i djecu smo krstili, ali to je nekako njegov resor. Ja s martom pratim vjetonauk u skoli, ali u crkvi sam bila samo kad su mi se djeca krstila i kad smo se zenili. Ja, naravno, nisam mijenjala uvjerenje jer nisam te konstitucije. Sad, lipo mi je vidit obitelji koje zaista taj Bozic slave i osjecaju kao svoj blagdan, ali ja se nekako u taj film ne mogu ufurati. Nemam ga u svom kalendaru. Ipak, jaslice su nam ispod bora, bor sada kitimo na Badnjak, ali poklone nosi Djed Mraz, a ne Mali Isus. Sad kad vas citam, ma mogu vas zamialiti s tim kolacima. Meni je mama poslala kolace. Bakalar volim kuhat sama, a tuka je isto stigla s mamine adrese. Nema veze, sad ce Nova Godina. To je blagdan kojemu smo se mi doma radovali. Ipak, kolaci ce opet stic iz mamine kuhinje.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 27 pro 2010, 22:17

Ja sam na vi s kolačima - pa to prepustim profićima - naručila sam domaće kolače ( tamo kod mene na selu žene su sve redom majstorice od kolača) a Božić posebice volim ( zapravo Badnjak) odkad su tu klinci - oni obožavaju kitit bor , ukrašavati kuću ..Vito i ja otkad smo u novom stanu radimo svoju prigodnu zimsku sliku u blagavaonskom prozoru... tako .. oni se jako vesele pa i mene onda digne taj njihov zanos i uzbudjenje ... osim toga nam već tradicionalno dodje na Badnjak navečer Djed Mraz ( MM) i donese poklone, oni mu nekaj otpjevaju, ponude mu vanili kiflicu i mlijeko... , tvrde da su bili predobri i da će i ubuduće biti.... onda raspakiraju sve kaj su dobili pa usporedjuju tko je koliko dobio ..pošpotaju MMa što je i ove godine išao na benzinsku baš kad je došao Djedica... mislim da Vito kuži cijelu stvar al se pravi nevješt. Gita je zanijemila kad je DM uletio u kuću , a onda je tati uzbuđeno sve prepričala : "mjaz bijo, donijo mi to i to, nisam mu pjevala jel sam se malo sjamila... "( a planirala mu je pjevati jedno malo pile od tli kile.. i.. stavi pust u stuju,ništa ne bjini- samo odgini..)
Najljepše mi je kad odu spavati i kad pogasim sva svjetla osim lampica na boru i svijeća .. pa mir ...
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 27 pro 2010, 22:42

Kod nas je za Božić uvijek veselo...i svi su u išćekivanju. Najprije peku suhe keksiće, pa kitimo bor...pa onda malo plešu i pjevaju...jedino što me muči je božićno jutro - ovaj put se moja Dora probudila iza ponoći - pokloni su bili ispid bora, pa ode i viri, čujem škripe vrata...pa dođe k meni i puita može li ići probuditi ostale jer su darovi već tu...i naravno - ja promrmljam . ne može, spavaj...pa opet za pola sata isto pitanje i tako do 6 ujutro....onda svi bosonogi dojure pod bor..onda otvaranje poklona, pa čuđenje, pa veselje, pa počnu mijenjat igračke.....papiriće još i danas kupim okolo...ali veseli me to, mada sam ove godine razmišljala da darovi dođu uveče kako bih ujutro mogla mirno spavati...S 5-ero djece išla sam na misu i bili su super dobri, poslije smo ostali gledati jaslice i slušati Božićne pjesme - ja ih obožavam...
Danas je dan koji mi je manje naporan nego kad je nastava pa sam odvela stariju kćerku u kupovinu, obavila poslove u knjigovodstvu i banci, malo pogledala kako su uređeni izlozi u gradu...i projurio mi dan....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 28 pro 2010, 10:03

baš zbog tog ranog buđenja na Božić, mi dobivamo poklone na Badnjak :dada I onda klinci smirena srca i duše odlaze spavati i dugo su ujutro u krevetu
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 28 pro 2010, 10:27

Kod nas dolazi ujutro jer naseg djedicu nitko ne vidi. Sve je pocelo kad je pred pet godina marti stigla razglednica iz laponije, ravno iz ruku djeda mraza. Jedna je moja friendica bila u finskoj na putovanju i isla kod djeda mraza. Poslala je marti rszglednicu. Od tada se redovito pise djedu mrazu i ceka bozicno jutro da se vidi sta je donio. Sad je vec vrijeme da marta shvati da to bas i nije tako, ali ona je naprosto uvjerena u to da je djedica stvaran.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 29 pro 2010, 16:09

:mah Martina mama, ljepota je u različitosti.To što ti nisi vjernica ne znači ništa loše.Znam puno predobrih ljudi koji nisu vjernici a žive po načelima savjesti i bolji su od nekih koji su svaki dan u crkvi.Ja sam bila tradicionalni vjernik do prije par godina.Onda sam otišla u Međugorje i promijenio mi se život.Sada živim vjeru.To je nešto potpuno drugačije.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 29 pro 2010, 16:15

:) Zapravo je najteže biti dobar i savjestan čovjek.I sada kada se trudim više nego ikada dogodi se pad pa ponovno dizanje.To je kod svih nas slično.Jutros sam razgovarala sa mamom koja ima dva mj. stariju curicu od moje.To je meni uljepšalo dan.Jako je ugodno kada imaš nekoga tko je u situaciji kao ti.Ni ona nije vjernica ali je čovjek za deset.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 29 pro 2010, 16:26

Ja ti uopce ne patim zbog toga sto nisam vjernik, ne smatram da su vjernici u nekoj posebnoj prednosti u odnosu na one koji to nisu. Ne smatram uopce da bi to bio kriterij po kojemu bi se mjerilo kakav je netko covjek jer su ljudi u svojoj biti svi od istog materijala, bili oni ili ne bili vjernici. U Hrvatskoj je broj vjernika pomalo sumljiv. Naprosto je nemoguce da uz toliki broj vjernika svakodnevno svjedocimo kriminalu na svim razinama. Tako da mi uopce ne pada tesko to sto nisam u toj vecini. Iskreno postujem svacije uvjerenje, ali ne trebam podrsku u tom smislu. Nisam tako odgajana, ma jednostavno nisam taj tip. Imam prijatelje koji su vjernici i nikad ih nisam gledala kroz tu prizmu, niti oni mene. Za mene si ili covik ili nisi. Druge podjele su mi sporedne. Ili si pravi ili si falsi.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 29 pro 2010, 16:30

:) Naravno, ja tako odgajam svoju djecu da postoje samo dobri i loši ljudi.
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la martina mama » 29 pro 2010, 17:01

Ma mislim se zasto je gabica zabica uopce potegnula ovaj komentar. Valjda si shvatila da se sramim sto ne slavim Bozic. Ne, ja se sramim kad cujem da nadica radi dvanaest vrsta kolaca uz denisa, jos dvoje djece, psa i muza. Ma stvarno, svaka cast onima koji imaju volje.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 29 pro 2010, 17:06

Ako mi je ton malo ostriji, uzmivu obzir da nisam nocima spavala. Mladja mi se budi sto puta. Hoce cicu. Tako da iako nisam vjernik, zazivam bozju pomoc da zenu u cetrdesetima spasi od nesanice.:-)
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la gabica-žabica » 29 pro 2010, 17:11

:hahaha Sve je ok.I ja sam u malo poslije četrdesetima, Gabici idu zubići pa te razumijem a Nadica je fenomen od žene.Ljubomorna sam na nju.Sve stigne i još je uvijek spremna dati savjet svima.Blago njenom MM. :5
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 29 pro 2010, 17:23

;) Eto već sam zgriješila, ljubomora nije dobra osobina. :dada
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la gabica-žabica » 02 sij 2011, 15:58

:ajme Danas sam preispitivala sebe i zaključila da mi prošla godina nije baš bila naj-naj ali trudit ću se da u Novoj budem sretnija i da ću više dana posvetiti sebi. :dada
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 02 sij 2011, 17:46

A ja sama sebi obećajem da u idućih 15 dana kupujem orbitrek i počinjem s vježbanjem - eto ostavljam trag crno - na bijelo...da ne zaboravim.....a u utorak idem vidjeti koju dioptriju trebam jer mi je sad već fakat neugodno da pozdravljam ljude a ne prepoznajem ih...dakle naočale ili leće???
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 02 sij 2011, 19:57

A ja obecevam da idem na trcanje cim otopli:)
Napomenite me ako zaboravim :dada
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 04 sij 2011, 15:41

:p Fancy, idemo na trčanje danas? :alc Ako je hladno malkice ruma u čaj pa pojuri. :yess
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 04 sij 2011, 18:08

Rum...mmm...ali, ja ne smijem, jos dojim ovo moje malo prasence, a bas mi se pijeee :alc Samo sam za Novu popila casu vina, a mogla sam litru :loce
Hehehehe...A kod nas poledilo sve jos da se polomim ovakva smotana :oops:
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 06 sij 2011, 16:05

:srca Nipošto nebih htjela da ti se nešto dogodi.Naša najmlađa curica na forumu mora imati zdravu mamicu.Čuvaj se ti sada a :alc ćemo ostaviti za neki naš susret.Pa ćemo se oduzeti he,he,he.Inače sam anti :alc ali za dobro društvo jedna žestica i ja sam pod stolom. :rolf
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 06 sij 2011, 17:40

Ja bas volim ponekad casu vina, ali sam se skroz odvikla, jer nista nisam pila cijelu trudnocu, a ni otkad sam se porodila, pa sam nekidan popila tu jednu casu i zaspala kao top u 11 :hahaha
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la gabica-žabica » 06 sij 2011, 17:47

:alc Morat ćemo vježbati da ne zaostajemo za drugima. :drink
gabica-žabica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 06 sij 2011, 17:55

Vazi, kad pocinjemo :loce :zivili
Moramo i cure uciti :alc
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dory » 06 sij 2011, 17:56

Možda bi i meni pomoglo nešto žestoko jer mi je cijeli dan hladno....a opet...bolje da skuham čaj :kima ja sam alkoholni antitalenat....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 06 sij 2011, 17:59

I mi smo, ali, pala je odluka da naucimo piti u veeelikiiim kolicinama :zivili
Pridruzi se :dada
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.