Postao/la martina mama » 03 vel 2011, 01:04
Nisam uspjela pogledati ovaj prvi link, ali ovaj drugi jesam. Svojedobdno sam proucavala tomatis u uopce mozart efekt i meni ta cijela prica drzi vodu. Zbog toga sto nam u podrucju govora nije gorilo pod nogama, kao i zbog toga sto tomatis nije jeftin i imas ga najblize u becu, nismo se za tu varijantu odlucili. Nabavila sam mozartovu glazbu za razna raspolozenja i slusamo ju godinama vec svaki dan. Cini nam dobro i svakome bih ju preporucila. Moja djeca obozavaju mozarta i ako ikad smognemo neke ekstra novce, zasigurno ce tomatis biti ta investicija.
Nedavno me jedna prijateljica pitala sto mislim o terapiji mare roje novak pa sam pregledavala site. Ne mogu reci da "zvijezde" te ordinacije, mislim na djecu cije su snimke na siteu, nisu dozivjela nikakav napredak, ali moram primijetiti da nijedno dijete nije dozivjelo neki spetkakularni napredak. Dapace, redom se radi o djeci koja su vjezbala vrlo malo pa je sasvim za ocekuvati da na cetverosatnom programu dozive napredak. Ono sto sam jos primiejtila je da vjezbe koje se rade nisu nesto ludo zahtjevne za nauciti pa ne vidim razloga da se ne provode kod kuce. Ove ostale stvari: vitamine i homeipatske injekcije, necu komentirati jer ne pise sto ukljucuju. Ali, moram priznati da kad bi se ovaj dio fizikalne privodio kod kuce, da bi terapija u toj ordinaciji bila puno pristupacnija. Nemoralan mi je stav da se roditelje drzi za ovce koji su samo u stanju dijete dovesti na terapiju kada ce ga "strucni tim" uzesti u svoje ruke.
Da smo mi placali nekoga da nam vjezba s djetetom, vec bismo bili bez gaca.
Ja se ne cudim ljudima koji pokusavaju iznaci nacine da sami traze solucije koje ce pomoci njihovom djetetu. I sama sam jedna od tih, s malom razlikom da ne vjerujem u terapije koje ce provoditi netko drugi zato sto je to neka luda struka. Vjerujem da sam za svoje dijete u stanju nauciti sve sto treba i da mogu sama raditi doma. Jedino cemu se ovdje cudim je da netko ima dijete s takvim poteskocama, a da jos nije skuzio da mora sam nauciti i sam raditi doma. Puno se toga moze doma kad te netko nauci. Dobro, tomatis se provodi u njihovim laboratorijima, ali fizikalna, to se moze nauciti.
I da, slazem se sa svima koji misle da nas strucanjaci premalo educuraju. Rijetki su oni koji nas ne drze za ovce. Podupirem svaku inicijativu da ljudi sami traze puteve za svoje dijete, izvan naseg zdravstvenog sustava. Nama su i za polovinu govorili da ce nam "uzeti novce". Da, nije bilo besplatno, ali mi nije zao ni kune koju smo u tu svrhu dali. Placali smo da nas netko osposobi kako bismo sami mogli raditi s martom. Po meni nema bolje investicije. No, velim, sve skupa bi nam to bilo nedostupno da smo se oslonili samo na strucnu pomoc, a ne na vlastite snage.