Sada je: 17 tra 2026, 16:15.

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU (iz dana u dan čavrljajući)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU (iz dana u dan čavrljajući)

PostPostao/la DomiMama » 10 vel 2011, 11:06

martina mama je napisao/la:Citala sam u Slobodnoj da ce prdijatri smanjivati broj djece i da ce djeca iznad sedam godina pripasti lijecnicima obiteljske medicine. Malo po malo sve cemo placati. Znam da je u st jedan poznati pedijatar prosle godine otpustio djecu stariju od sedam godina. Ja zamisljam kako bi se moja doktorica snasla s martinom dokumentacijom. Ne svidja mi se ta ideja.

meni Bornu cim je krenuo u skolu pedijatrica torpedirala... :ajme
i sad smo svi skupa (osim Dodija) kod nove obiteljske :)
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 10 vel 2011, 11:19

A sta cu uopce to komentirat. Meni se nasa pedijatrica svidja jer nikad, ali bas nikad nije dala lijek na coravo, zato sto zna dobro naciljat problem, zato sto ne dize paniku gdje ne treba, a sve to skupa je tako zato sto zena ima iskustva, ima jos dodatnu specku iz neuropedijatrije i zato sto je zadrzala zdravu logiku. Takvih je malo medju pedijatrima, a o lijecnicima ob medicine da ne govorim. Oni jednostavno nemaju adekvatnu edukaciju za lijecenje djece. Skolska medicina se ne bavi svakodnevnim problemima. Bit ce tu svega. Najgore je sto kod nas svaka budalastina moze proci. Pitam se hoce li sada lijecnici opce medicine strajkati sto im se navaljuje posao za koji nisu efucirani?
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 10 vel 2011, 11:54

mmaama, nažalost to postoji već neko vrijeme, o tome smo puno pisali na školarcima
I mi smo "izbačeni" a naša pedijatrica nam se ispričavala, ali eto, prisiljena je od strane države
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 10 vel 2011, 13:21

martina mama je napisao/la:Citala sam u Slobodnoj da ce prdijatri smanjivati broj djece i da ce djeca iznad sedam godina pripasti lijecnicima obiteljske medicine. Malo po malo sve cemo placati. Znam da je u st jedan poznati pedijatar prosle godine otpustio djecu stariju od sedam godina. Ja zamisljam kako bi se moja doktorica snasla s martinom dokumentacijom. Ne svidja mi se ta ideja.

ni meni se to ne sviđa..mi smo među onima koji smo već trebali davno otiči jer naša pedi ima 300 djece "viška" ali nas još drži dok može...baš zbog toga kaj mislim da lijećnici opće medicine nisu dobri za djecu sa pp...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 10 vel 2011, 14:17

Ovo za denisa ne mogu vjerovati. Kako to funkcionira?
Nas nasa pedica jos drzi. Za koju godinu ce u mirovinu. Onda cu privatno kod labure.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 10 vel 2011, 15:38

ja sam isto pitala svoju pedijatricu..ona je rekla da ostajemo kod nje dok ona ne kaze..a inace u cekaoni je natpis da se sva djeca iznad 7god moraju premjestiti kod doktora opce prakse..

da se jos samo nadovezem vezano za mokrenje..zvala sam danas endokrinologicu da ju pitam za savjet u vezi minirina..rekla je da mi to ne savjetuje i da ti nefrolozi to olako daju i da to kod njega ne bi bilo dobro!!!jer to je hormon i daje se kad dijete bas jako jako puno pije i mokri..a on slabo pije..ma ja cu stvarno poludit!da ja nisam istrazivala i nju zvala,lijepo bi otisla po recept i pocela mu davati!pa jel to normalno?
jedino-sto sad ne znam sto dalje..savjetovala me da odemo psihologu..ptat cu nasu psihologicu na sastanku udruge..
plava,koji vi aparatic imate i jesi li zadovoljna njime?mislim,da li radi?da li je zicni ili bezicni,posto,gdje ste kupili?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 10 vel 2011, 16:46

http://www.elektronicar.hr/medur/drisle ... leeper.htm

evo Lu, negdje sam to već zaljepila...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 10 vel 2011, 17:32

Jaoj bilo je ovog i kod nas al nije proslo. Prvo su hteli uopste da ukinu pedijatre. I da ima kao obiteljski doktor. Bas su govorili kako nema potrebe od pedijatra. Pa se digla galama.
Ovo sto kazete u vezi toga da opsti ljecnik nece moci da prati stanje, moci ce jer verovali ili ne pedijatri ako nemaju neko dugacko iskustvo u praksi (kao uostalom i u svim profesijama) nemaju neznam kakvo znanje u odnosu na opste ljecnike. I pored toga sto idu na specijalizaciju za pedijatra. :(
Ono sto je mene isfrustriralo u tom momentu je to da u cekaonici cekaju babe od 70 , i djeca od 7 godina. Mislim stvarno je bezveze.
U moje vreme ja sam do 18 godine bila kod pedijatra i posle su nas prebacili kod ljekara opce prakse.
A puno puta za Jovana je terapiju prepisala i moj maticni ljecnik. Za obicne viroze i slicno nema frke. Al kad je nesto specificnije i onako te salju kod specijalista. :dunno
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IRENA » 10 vel 2011, 18:37

Ovo s prebacivanjem pedijatar - opća/obiteljska . već sam se i previše raspisala tam na školarcima - pa se neću ponavljati. Samo bih htjela nekako nadovezat se na Majino - da je bitno iskustvo ( + znanje) i primarnog pedijatra i obiteljskog..a k tome još i iskustvo nekog o istom djetetu koje prati x godina..
Jednako je težak prijelaz od takvog liječnika/ice (npr. pedijatra - kad se o djeci radi) ) drugom liječniku ( npr. obiteljska) imao ti 7, 17 ili 77 godina... meni se dogodi da moj dugogodišnji pacijent od 77 godinica se recimo preseli djeci u Zgb , i stvarno je bezveze da njegovi potežu kad treba 50 km od Zagreba ..pa ja sama predložim da se prebace u Zgb... no deda naviko na svoju doc ( pa ma kakva bila ;) navika je navika..i teško se privikava na novog doca...
No postoje regule osiguravatelja ( meni premilog HZZOa - u hrvatskom slučaju) koje su na snazi..( svidale se one nama ili ne, a i pitanje je što smo poduzeli kad nas decission makeri stiskaju) ...
U tom slučaju (kad zakon tako veli) odabrati liječnika kojem mi vjerujemo ( tu ne mislim na ono staviti mu se u ruke 100% i neka taj odlučuje) , da nam je dostupan .. da je empatičan… da želi i hoće učiti pa graditi onda odnos i s novim liječnikom... jer se taj odnos gradi iznova...
Ovo sa bakama od 70 i dječicom od 7 mj u istoj čekaonici se da riješiti vremenskom organizacijom ( tako ja svoje kikače primam po dogovoru - zna se kad bubani a kad cijepljenja a kad bake) ..naravno da to zahtjeva odredjenu disciplinu ( vremensku bar) i baka i mama... i doktora a bome i sestre ( ja jedva svoju vrijednu sestru Ivančicu naučila da na telefon ne govori – a dodjite kad vam paše) ..
Martina mama - jel to da lijećnici opće prakse nisu dobri za pp klince misliš generalno ili bi dozvolila bar koji izuzetak ( i to ne samo onaj koji potvrdjuje pravilo) :D
Eh da - ja ne mislim da je obiteljski liječnik / primarni pedijatar koji sve specifičnije(?) od viroza šalje dalje specijalistima i subspecijalistima DOBAR liječnik .Mada to često roditelji ističu kao kvalitetu.NoI nažalost – takva je percepcija ( a i očekivanja od ) obiteljske medicine kod nas ( a vidim i kod Maje) – to su oni koji sve „specifičnije“ od viroze šalju dalje… ( ima tu putra i na nama općima – al bome ima i na očekivanju pacijenata)
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la alexandra » 10 vel 2011, 19:38

nas naša pedijatrica ljubomorno čuva i hvala joj neizmjerno na tome. i čuvat će nas sve dok bude mogla.
irena, ja je volim upravo iz razloga koje pišeš - u 10 godina nas je 2 puta poslala "dalje" jednom na srebrnjak kad je bila mića bebica i nije bila sigurna da nema upalu pluća i jednom u zaraznu gdje smo ostali u dnevnoj bolnici. sve ostalo smo rješavali s njom. divota. naravno, o uputnicama za raznorazne specijaliste koji nam trebaju nikada nije bilo zbora i rasprava.

jovanu dubok naklon za pertle, najdublji.

lu, ovo što ti je endokrinologica rekla za lijekove tj. minirina, sam već čula od više liječnika i više roditelja, da se malo prebrzo odlučuju na davanje tog lijeka. :dunno a uz vaše dijagnoze, mislim da su trebali malo pomnije razmisliti o brzopoteznom davanju. ja bi se držala preporuke endokrinologa koji ga prati.

inače, nakon 2 mjeseca nam je stigao nalaz i mišljenje :yess :lol uglavnom na komisiju u centar moramo tek 2015., a postupak za srv moramo ponavljat u hzzo 2013. :lol gdje to ima, gdje to ima?
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la nadicab » 10 vel 2011, 19:46

a postupak za srv moramo ponavljat u hzzo 2013. gdje to ima, gdje to ima?

aaa, puknut ću od zavisti :p
Što se tiče naše doktorice, ona je izvrsna doktorica opće prakse, kod nje mi je cijela familija. Ako bi bila frka za Denisa, ionako jurim u bolnicu. Kod nje nema čekanja, što je super, i dobra je dijagnostičarka :up
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 10 vel 2011, 22:44

Ja sam kod svoje u deset i vise godina bila dva puta. Mama i tata su mi kod nje. Nije da me nesto baca s nogu iako je specijalist obiteljske medicine. Mogu se samo nadati da ce nam pedica sluziti jos koju godinu. Za nju cemo tesko naci zamjenu.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 10 vel 2011, 23:01

ali znam da postoje i "vanjski" pokazatelji te bolesti ( vjerojatno si vidjela) i da ima više vrsta i kada ga je doktor pregledavao a još nije imao nalaze od urina rekao je da na Luki nevidi znakove bolesti

filpper, to me jedino i tješi jer sam cijeli internet pretražila i nekako mi se čini da su mogli to do sada primjetiti. ne znam bi li se ponovo naručili kod prof. Barića na Rebro da nam svima napravi kontrolu ako je to uopće moguće.
zato kažem da nema sreće dok se naši neuropedijatri, fizijatri, dječji endokrinolozi ne udruže i počnu zajedno surađivati, ovako su svi otok sam za sebe i mi sami moramo kucati na sva vrata i objašnjavati nalaze od ovih prethodnih :( ne mogu tražiti od svog fizijatra da se razumije u te božje mukopolisaharide ali barem kad bi nas netko znao uputiti gdje i što dalje. naravno da ćemo se sami za to pobrinuti jer nam nema druge.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 10 vel 2011, 23:25

Irena, tek sad vidjeh i tvoj post. Ja bih martu i sebe odmah upisala kod tebe. Za lijecnika mislim da je vazno da zna sagledati stvar malo sire, da zna naciljati problem i da te ne salje od nemila do nedraga zato sto on nema ideju o cemu se radi.
Naravno da ne mislim generalno. Generalizacija je cista glupost i vjerujem da cemo kad teta zigo ode u mirovinu, naci adekvatnu zamjenu. Samo sto trenutno uopce ne znam odakle krenuti. Moja obiteljska lijecnica i sama kaze da ona za to nije efucirana. Po meni tesko daje uputnice. Mama mi je srcani bolesnik i zadnja tri mjeseca nije skucala pet dana zdrava. Ova joj dva puta nije htjela dati uputnicu za pulmologa nego je propisivala anzibiotike, naravno bez da provjeri koju bakteriju treba lijeciti. Oba puta mi je mama isla privatno pulmologu. Prvi put bronhitis, sad frisko upala pluca. Sreca dokicina da mi je mama pristojna. Ja bih ju udavila da mi to napravi samo jednom, a kamoli dvaput.
Irena, ako imas saznanja o nekom dobrom lijecniku u st, kojega poznajes osobno, preko preporuka, rado cu poslusati tvoj savjet i svoj karton, a sutra i martin prebaciti tamo.
Ispada da kritiziram lijecnike opce prakse i lijecnike ob medicine. I sama kazes da se moras educirati za rad s djecom, cjepiva... Meni se taj stav svidja i ja bih nekoga tko zeli uciti, tko ce nas postovati kao roditelje i uvazavati nasa razmisljanja.
Da ne mislis da su svi pedijatri bas takvi. Ima i medju njima cvijeca svakakvoga. Posto smo mi te srece da marta ima napade vikendima, onda smo vise puta isli na hitnu. Tamo vikendom dezuraju pedijatri, ne bolnicki. Svasta smo sreli i dozivjeli. Nijednome od tih koje smo sreli na dezurstvu ne bih svoje dijete povjerila na lijecenje.
Dakle, nista generalno. Trazi se dobar lijecnik, koji je i dobra osoba i jos u splitu. Sigurna sam da je tu negdje.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 10 vel 2011, 23:39

Pod ovo tesko daje uputnice zamislim situaciju da nam treba neuroped, eeg kad god neuroped trazi, a lijecnik se misli je li za taj mjesec premasio kvotu uputnica ili nije.
Inace, ideja da me netko salje okolo na daljnje pretrage mi je mrska ko mrski dan. Teta zigo nas, osim za vadjenje krvi preko puta i jednom za bris nosa kad je htjela znati koji antibiotik dati, nije nikad poslala negdje dalje.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 11 vel 2011, 00:00

Evo mene opet, ako niste primijetili, u zadnje vrijeme se javljam i samo kritiziram. To nije dobro. Borim se sama sa sobom, ali mi bas ne ide. Najvise sam nadrkana na obrazovni sustav i drzavu, vlast...ima toga. Mene zapravo nervira ova odluka jer je to jedna od ideja milinovica na kog mi se povraca. Tip je totalni kreten i ne mogu vjetovati da on stoji na celu zdravtsvenog sustava.
O lijecnicima uopce nemam lose misljenje. Dapace, mi smo nasli bas pravu ekipu koju ne bih mijenjala nizasto. Imam i prijatelje koji su lijecnici ciji su mi savjeti, razgovori, informacije, pomoc uvijek bili jako vrijedni. Samo sto nisu lijecnici op prakse.
Iznenadila me i ekipa lijecnika koje sam dobila na zadnjem porodu. Zaista za svaku pohvalu. Bilo mi je bolje nego Fani.
Zato ne bih htjela da me se shvati kao da mislim da je kraj svijeta. Samo me uhvatila tuga da se stalno reze i to po dosta osjetljivim kategorijama.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 11 vel 2011, 22:49

martinamama - znam ja da ti ne generaliziraš ( zato i smajlić) a duboko vjerujem da postoje još takvi ( i pedijatri i obiteljski i pacijenti
) koji uspjevaju sačuvati zdrav razum i ponešto duše u ovom zdravstvenom džumbusu...i općedruštvenom džumbusu...
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 12 vel 2011, 10:06

:) lako cemo mi za sustav, drzavu i slicne beznadne slucajeve. Losije je to sto meni sve to vise smetaju takve stvari, izbacuju me iz takta i kvare mi dobru volju. To je znak da sam ostarila.
Ostavimo mi te ruzne stvari.
Jucer se ema prvi put digla sama na noge. Stoji ka mali covik i gleda nas s upitnikom u ocima. Drzala se za kauc. Mi opalili pljesak i bravo, a onda i ona. Kako je pustila ruke, pala je na guzu. Lijepo je to kad sve ide kako treba.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 12 vel 2011, 11:43

jaoj martina mama najezila sam se kad sam procitala ovo o Emi mogu misliti kako je ljep osjecaj, :srca
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IRENA » 12 vel 2011, 14:20

martina mama je napisao/la::) lako cemo mi za sustav, drzavu i slicne beznadne slucajeve. Losije je to sto meni sve to vise smetaju takve stvari, izbacuju me iz takta i kvare mi dobru volju. To je znak da sam ostarila.
Ostavimo mi te ruzne stvari.
Jucer se ema prvi put digla sama na noge. Stoji ka mali covik i gleda nas s upitnikom u ocima. Drzala se za kauc. Mi opalili pljesak i bravo, a onda i ona. Kako je pustila ruke, pala je na guzu. Lijepo je to kad sve ide kako treba.

Ma nisi ostarila - tek kad budeš prestala ljutiti se na gluposti i kad ih budeš mirno ( letargično čak) puštala mimo sebe - e tek tad si stara. A osim toga - vidiš ti svoju emu - stoji ka čovik :D - - još ćeš se ti vako matora za njom natrčati... i ljutiti se .. i pjeniti se... i uživati...
Nekako mi pala napamet ona "Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja." Zdraviji smo,jer smo neprilagođeni....i nadrkani...
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 12 vel 2011, 14:58

joj Irena, tako me svrbe prsti da ti zaljepim novi podnick
Zdraviji smo,jer smo neprilagođeni....i nadrkani...
:yess
Bravo za Emu :yess Znaš, pomalo ti zavidim jer možeš svjesno uživati u svakom spontanom pokretu malene, to je nešto što ja nisam uspjela doživjeti jer je prvorođena bila OK i sve mi je bilo normalno, ništa za diviti se čudu prirode. A kada sam postala svjesna, onda se više nisam imala kome diviti.
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Fantasy » 12 vel 2011, 15:03

I ja se naježila oko ovog za Emu! Milina jedna! Ja se sad divim svom nećaku koji osvaja svijet velikim koracima sa 9 mjeseci, a drugima ne možeš objasniti kakva je to sreća. Tak se divim svaki put kad se popne na kauč i sam spusti, svako dizanje na noge, koraci uz namještaj, puzanje, sve me oduševljava. To valjda samo mi vježbači znamo cijeniti.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 12 vel 2011, 15:20

Irena, samo ti mene tjesi. Inace sam se s kontrole iz zg vratila otecenog koljena. Nista ja tamo nisam radila osim sto sam sjedila i klecala na podu. Valjda je vrijeme poluraspada proslo.
Nadice, to sto velis za uzivanje je ziva istina. Da mi je ema prva, mislila bih da to tako mora biti. Ovako sam s martom naucila lekciju pa sve cijenim troduplo. Malo i zato sto sam se umorila pa sad opet ne znam kako bih sve iznova. Ipak, jos uvijek se svaki dan divim marti i tome sto je sve prevalila preko svojih malih ledja. Mala ni izbliza nece biti takav borac. Mala je zafrkantica, kao sto kaze irena, ispala iz torbe. Lipo ona to sve prati, umiljava se, kupuje nas, bori se za svoje mjesto. Slatka je u svemu tome.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 12 vel 2011, 23:05

ha, čuj, većinom su mlađa djeca šarmeri i lakše prolaze kroz život
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la fancy » 13 vel 2011, 00:22

Joooj, drage moje, kako god vam stanje bilo grozno, ja vam pomalo zavidim :dada U ovoj mojoj sugavoj drzavi se ne zna vise ko je lud...Zahtjev za kategorizaciju predala kad mi je dijete imalo mjesec dana. Zvali me tek kad je imala tri i po. Odradili, jedva nekako. Hrpa nesposobnih ljudi na jednom mjestu, koji je nisu ni pogledali, uzeli kopije nalaza i rekli da ce zvati za koji dan, dok otkucaju to sve. Zanci, tri dana treba da se otkuca jedan list :angry I ne zovu...Ja odem, a oni ''zagubili'' nase papire :conf Zar moze to da se desi :conf i zakazu ponovo. Dodjemo ponovo, dzaba im objasnjavati da je vani minus sto stepeni, da mi je dijete prehladjeno i da auto nemam. Njih se to ne tice. Odemo opet. Opet ista prica. I jos se nisu udostojili da jedan list otkucaju, a proslo je vise od mjesec dana. I sve to jer mi djeciji dodatak ide od dana zahtjeva za to, koji mogu da podnesem tek kad dobijem taj papir sa kategorizacije. Uzas. I jos me ubjedjuju da ja na to nemam pravo. Ja ponese,m sve zakone, i bukvalno zeni pod nos stavim da vidi sta pise. I kao bice to sve OK. Vjerovatno su navikli da ljudima nakon njihovog razvlacenja dosadi da se tim zamaraju, pa lijepo prestanu. Ja necu. I sad jos cekamo... I kazu kako nemamo pravo na dodatak za tudju njegu i pomoc, jer je ona jos mala. Ja opet zakon pod nos. A za invalidninu sam se raspitala i kod nas je NEMA. Ne postoji :shock Nema je ni jedno jedino dijete sa pp, bez obzira o cemu se radi. I kad ja skontam da je djeciji dodatak 45 eura, glava me zaboli. Dodatak za tudju njegu i pomoc 20 eura. Uzas :strah I jos moram da cekam sto godina da moje dijete dobije taj svoj papir da bi mogla da ostavri prava. Ljudskost i empatiju su ocigledno ostavili kuci :ne :ne
A u istoj drzavi, ali u federaciji, ukupna primanja za dijete sa pp iznose skoro 200 eura. I to je malo, kad se sabere koliko sta kosta, ali je opet lakse. Ove nase treba oderati majke mi.
Posto radim u skoli, kazu da nema potrebe da imam skraceno radno vrijeme nekad, jer svakako mi ''ne radimo nista''. To da kaze meni kao roditelju jedan socijalni radnik. Kako je nije sramota. Sta je ona uopste uradila za to moje, ili bilo cije dijete :conf Uffff...idem na spavanje...glava me boli :ajme
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la fancy » 13 vel 2011, 00:29

A za uputnice jos gori uzas...U savjetovalistu me svaki put otpili, kao nema potrebe da se kontrolise bilo sta. Dala samo za uzv kukova i kardiologa. Super je sto je moja dr odlicna, pa sam cim sam skontala da od savjetovalista nema nista kod nje i curki otvorila karton, i idemo kod nje po sve. A u savjetovaliste sam zadnji put dala hrpu literature vezane za ds, tj. ono sto mi je Dinkic poslala, i ''zamolila'' da malo prouci preglede3 koji se kod nasih klinaca treebaju obaviti u prvim mjesecima. :hahaha Nisam normalna, ali stvarno ne mogu vise...
Sad stvarno uskacem u krevet, sutra jos jedan duuug dan :ajme Jedino sto me vuce naprijed je najljepsi osmjeh na svijetu :srca I to sto pored moje princeze zaboravim na sve brige na svijetu :srca
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 13 vel 2011, 11:59

jaoj martina mama najezila sam se kad sam procitala ovo o Emi mogu misliti kako je ljep osjecaj

ja uhvatim sebe kako se nekom sjetom gledam drugu malenu djecu kako rade prve korake i nešto me stegne oko srca jer znam da mi u tome nismo imali prilike uživati ali kad ti je sa djetetom sve u redu vjerojatno ne doživljavaš to na takav naćin kao što nadica kaže, kod prvorođene joj je to bilo normalno.....
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 13 vel 2011, 14:05

drugim riječima...ne cijenimo one male stvari koje nas okružuju sve dok nas ne "lupi po glavi"...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 13 vel 2011, 14:58

Čitam što pišete pa si nekako razmišljam kako je to s mojom bandom ... već sam pisala da mi je lakše što je Jan bio prvi - pa me sva njegova kašnjenja (možda) i nisu toliko ubedirala .. Ovih dvoje ( još ih zovem malima - ali u sebi - ljutili bi se) rotirali se,puzali, hodali, trčali , skakali ( bez vježbanja - heeej) .. s Vitekom me još i isprva ushićivalo .. s Giticom .. već shvaćala pod "normalno"... ne znam ... valjda se na sve svakodnevno pomalo i navikneš.. prestaneš čak primjećivati... :dunno .. ima zasigurno veze i s time što ih je troje pa jedva da stignem pripremiti i podijeliti 3 redovita obroka... (njima- MM i ja ak ugrabimo bar dva plovična i totalno nezdrava - juuupi).
Nije da ne cijenim ovo dvoje malih( mada su došli iza Jana) – ali valjda je tako kad sve ide OK – nema tu neke ekstaze kod mene - kad npr. nekome od njih padne mliječni zub – apropo toga – ja već napunila punu posudicu mliječnjaka – za bogatu ogrlicu- ne fali mi zuba al mi skupo kolko bi zlata trebalo da se sve to uklopi u jedan pravi kanibalski ukras…
No uživanja ( ne ekstatičnog) ali uživanja.. ima .. sa svima njima .. roditeljskog bih rekla … i nakon svih ovih godina od kad sam roditeljica osjećam tu patnju i sreću obiteljskog života...ne može me nitko osim njih i toliko razveseliti i tako rastužiti i zabrinuti .. tako valjda treba biti...
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 13 vel 2011, 15:04

A ja bih jos djece :( Nekako vrtim film, i sjetim se da sam uvijek mastala o pet komada, sve jedno drugom do uha, pa mi nesto dodje da crknem od muke :ajme I gledam po ulici ljude sa hrpom klinaca, pa pozelim i ja...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.