Sada je: 17 tra 2026, 16:12.

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU (iz dana u dan čavrljajući)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU (iz dana u dan čavrljajući)

PostPostao/la juhu-juhu » 13 vel 2011, 15:33

kao prvo bravo za Emicu.Iskreno i ja se sve češće osvrćem za malim klincima,i mogu misliti kakva je to uživancija.Ja nažalost nisam imala prilike to upoznati i mislim da sam jaaaaako zakinuta za to.Zato u zadnje vrijeme sve više i više razmišljamo o još jednoj maloj bebici.Konačno se i mm složio.Sama ta jedna pomisao na to me usrećuje.Upočetku smo maštali o troje,a dobili smo svog Tina i jednog malog anđela koji je kod mene stalno prisutan.Taj osjećaj tuge me ni dan danas ne popušta i mislim da nikad neće,samo ću se iz dana u dan moći lakše nosit s tim.Ova odluka o bebici je dugo tinjala u meni,ali taj jedan strah što će se desiti na porodu me ubija,pogotovo kad znam sve i svašta.E onda sam odlučila reći ne strahu i krenuti.Mislim da je došlo vrijeme da moj Tinić dobije svog brata ili sestricu.Zato fancy ja te u potpunosti shvaćam,ali daj još si mlada i sigurno će još netko ući u tvoj život s kim ćeš proširiti tu svoju malu obitelj,želim ti od sveg srca da ti i uspije.
juhu-juhu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 13 vel 2011, 20:50

ja stalno gledam trudnice..samo njih primjecujem :) gledammalu djecicu i cudim se-gle kako lagano hodaju,gle kako se pentraju,pa sve im je tako lako..wow..ne mogu se nacuditi kako lako rade stvari koje mi jos ne mozemo i koje nas strasno frustriraju..gledam kako su ta mala djecica divna i kako bi i ja jednu malu curicu koju cu voditi sa sobom na zumbu i koja ce plesati pokraj mene..i koju cu moci pustiti samu da hoda a ne sve raditi s njom pod rukom..
no..doci ce i to valjda...
fancy..zao mi je da se bakcas sa svime time tamo kod sebe..ali i mi se isto ovdje borimo..nigdje nije idealno..
a za emu..genijalno! :5
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 14 vel 2011, 11:04

Ja nekako od samog pocetka nisam bila sklona gledati zdravu djecu sa sjetom, pri tom misleci da su zbog toga nesto posebno sretni. Ono sto vidimo kod drugih ljudi, obitelji je zapravo samo povrsina koja cesto odaje sasvim iskrivljenju sliku o onome sto je ispod nje. Svi mi smo skloni neke svoje talente prihvacati olako i zapravo je pitanje sto cemo s njima napraviti u zivotu. Pitanje je i hoce li nas njihov razvoj usreciti. Svaka situacija u kojoj se nadjemo ostavlja bezbroj izbora pred nama. Nekako sam sklonija cijeniti uspjeh postignut iz malih mogucnosti, nego onaj koji lezi na talentu. Opcenito smatram da je talentiranost precijenjena. Uostalom, i s njom se treba znati nositi. Vrlo cesto uzimanje talenta zdravo za gotovo vodi u bahato ponasanje.
Kad sam razmisljala o tome zasto zelim drugo dijete, bilo mi je jako bitno da sa sobom rascistim to da u toj zelji ne bude ni trunka zelje za time da rodim dijete "bez greske". Usporedjujuci svoje dvije kceri, mislim da su jednako jedinstvene i savrsene upravo u toj jedonstvenosti. Drago mi je da u sebi nemam ni trunke zaljenja zbog martinih poteskoca. Moja roditeljska misija je da mi djeca odrastu u zdrave i sretne osobe.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 14 vel 2011, 11:58

martina mama - prekrasno si to napisala...i naravno za Emu :yess
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † zmijac » 15 vel 2011, 19:33

da ne otvaramo novu temu , ali danas sam konačno došla do knjige "Poremećaji autističnog spektra"
od ZB Petković i J Frey Škrinjar i prvi dio je stručni i za studente a drugi dio za " svekoliko pučanstvo"
i mogu reći da ovo što sam sad pregledala ( prvi dio) je korektno i interesantno napisano
pa ko voli i stigne :hahaha
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 15 vel 2011, 19:59

zmijac je napisao/la:da ne otvaramo novu temu , ali danas sam konačno došla do knjige "Poremećaji autističnog spektra"
od ZB Petković i J Frey Škrinjar i prvi dio je stručni i za studente a drugi dio za " svekoliko pučanstvo"
i mogu reći da ovo što sam sad pregledala ( prvi dio) je korektno i interesantno napisano
pa ko voli i stigne :hahaha

samo reci jel to korektno i interesantno ono što već znamo, ili ima kakvih noviteta :mrgreen
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Sanja » 16 vel 2011, 08:47

e ekipa samo da vas pozdravim...(da ne otvaram novi topic!) :luv :luv :luv

Martina mama suuuuper post!(ka i uvik) :zivili
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † zmijac » 16 vel 2011, 10:49

samo dvije rečenice:
1. Sanja- žao mi je što si razočarana po dolasku u moj grad- ako ti mogu nešto pomoći pitaj
2. Alex- ima i bedastoća ( ali mi smo ih pobili :yess ) ali ima i stvari koje ja nisam znala (npr F84 u dijagnozi znači točno....., a da imamo F84,1 značilo bi....)
stvari koje nije loše znati kad trebaš nešto izboriti i objasniti :ajme- kad stignem mogu i više napisati-jedva čekam da dođem do konkretnih savjeta u drugom dijelu
pozz
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 16 vel 2011, 12:21

Mi smo bili danas kod ortopeda...dobili doznaku za uloške i papirić s popisom vježbica....
Jedna od vježbi je i hodanje na prstima...a on i inače puno hoda na prstima, zapravo mu je i hod tak nekak uglavnom na prstima...vidjet ćemo što će se dati napraviti...
Ali ono što me lijepo iznenadilo je da je počeo surađivati u takvim prilikama - inače sam ga lovila po hodniku gdje god bi došli...sad se vidi da je nekako smireniji - ja mu kažem npr. - sjedni tu i pričekaj da predam uputnicu - i on stvarno sjedne i čeka :dada , ne kao prije kad bi se ili objesio za mene ili jurcao okolo....Rastemo, rastemo...i napredujemo :)
Govora još nema...osim bok, auto, ide...i u posljednje vrijeme - mama...digne rukice u zrak i viče "mama" i sama još nisam na čisto sa sobom kako da reagiram, da li da mu se trudim objašnjavati...zagrlim ga tada i stisnem k sebi...a srce mi je veliko ko kuća...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 16 vel 2011, 15:52

Zmijac, super mi je ovo da je prvi dio za strucnjake, a drugi za laike. Jos draze mi je kako komentiras taj prvi dio. Pa sad se pitam tko je to strucan, a tko bi bio laik. :roll

Sanjo, od svih mojih zaopazanja i svega sto sam pisala, nadje se i koja pametna. Ova je doduse, vise onako iz duse.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanja » 16 vel 2011, 23:56

Ma Martinamama uvik si bila legenda :zivili

Zmijac ti si iz Varazdina???? :joy :joy :joy :joy

javim se na pm ...:) Ma grad je prepredobar, al znas ti nas mame uvik moramo nesto pronaci :grligrli
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Fantasy » 17 vel 2011, 08:23

Dory, super vijesti, stvarno je zreliji. A ovo "mama", ima li išta ljepše za naše uši :le . Stigneš objašnjavati, uživajte malo oboje! Ja sam zadnja dva dana "mami", ne znam zašto, ali još mi je i slađe nego dosadašnje "mama".
Pozdrav ostalim curama iz Vž i okolice, lijepo je čuti da nas ima više ovdje!
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † zmijac » 17 vel 2011, 11:05

prava Varaždinka i Zagorka sam :loce
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la fancy » 17 vel 2011, 21:25

Hej, skontala sam da ja piskaram samo kad me uhvati neko tmurno raspolozenje, sad citala svoje postove, i samo se nesto zalim i jadikujem :ajme Ali, kad zaboravim na sve brige i probleme, trudim se da sto vise vremena provedem uzivajuci sa svojom princezom, pa zaboravim pisati :ajme U ponedjeljak napokon idemo po taj papir sa kategorizacije, pa cemo se opet uvaliti u papirologiju, oko predavanja silnih zahtjeva...No, dobro, izguracemo i to nekako ;) Ovih dana zimoca kod nas, pa se ne mrdamo iz kuce, nosic zacepljen, fizioloski trosimo na litre...
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 29 ožu 2011, 21:16

mi hodocastimi svaki dan po dva puta na rebro po injekcije garamicina..ima uroinfekt :( u nedjelju zavrsili na hitnoj..dobio infuziju..bili od 19-02h...dokica ga htjela zadrzati ali ja nisam dala..prvo mu je htjela dati jedan lijek(1x dnevno) ali sam ja rekla da je alergican na zinnat pa se predomisljala pa dala drugi ali 2x dnevno..danas je skinuo braunilu!!!dok sam ja bila par minuta u kuhinji!sad ce ga pikati nocas :( vec je jednom imao upalu bubrega..i ima enurezu i stvarno mi je vec dosta tih bolestina..pa tek je prije par dan krenuo u vrtic..doslovno je svaki drugi tjedan bolestan..jedva cekam da dodemo do imunologa!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 30 ožu 2011, 06:58

a mišek mali, držite se :hug
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 30 ožu 2011, 12:42

:hug
kako je danas? Imaš mail
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 30 ožu 2011, 13:45

danas je prosvjedovao da nece pikicu u guzu,da ga to boli,da hoce braunilu..a kad je doslo do toga onda nije htio ni braunilu..pa je bilo placa i svega..ajajaj..dao je mokracu..cekamo nalaz..na papirima pise cystopyelonephritis acuta...to bi bilo upala bubrega valjda..a to je imao i s godinu dana... jos negdje do nedjelje mora uzimati terapiju...i tako mi hodocastimo i dalje...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 31 ožu 2011, 08:09

Lu..da brzo ozdravite ~~~~~~~~~~~~~
Nisam se javljala neko vrijeme ..nekako mi nije niti do pisanja više...mi smo obavili sve naše pretrage što se gastroenterologa i crijeva tiče i mogu vam reči da nam je samo to falilo...neznam...trebala bi drugo mišljenje o nalazima i stanju ali to nikako nebi htjela iz Klaićeve...sa Rebra imam...dali netko zna neku kliniku u Austriji, Njemačkoj npr...koja je specijalizirana za gastroenterologiju..
Nalaz glasi...malrotacija crijeva...želudac je zarotiran i ne stoji onako kako bi trebao...debelo crijevo j na krivom mjestu, a tanka crijeva "lebde" po abdomenu...on se napuhne i onda ti organi pritišću,jetru, mjehur, vrše pritisak i prema gore pa to vjerojatno smeta i plućima a možda i srcu....uglavnom terapija može biti samo kirurška ali to je opasan po život zahvat i radi se samo u slućaju zapetljaja crijeva a ako dođe do toga onda je i to zahvat opasan po život...dobili smo portalak sirup i probiotik kapi ali malu količinu samo za stvaranje dobrih bakterija u crijevima a ne za stolicu (jer on svaki dan ima stolicu)..probava mu funkcionira dobro s obzirom na stanje i to vjerojatno zahvaljujući fizikalnoj i mojim inzistiranjem da i dalje vježba...jučer je imao neki proljev, danas je sve u redu, sada kad se napuše osjetim kako mi raste želučana nervoza i stresem se od same pomisli da bi se mogao dogoditi zastoj u pasaži crijeva i da bi se dogodio zapetljaj i da bi se svašta moglo dogoditi na što mi nemožemo utjecati...uglavnom nemam više mira..stalno mi je to u glavi..
I sad opet sam na početku..što sad sa mokrenjem? Mi nemamo, hvala Bogu, problem sa uroinfektima, urin nam je uvijek dobar. Preko dana samostalno ide na wc a dok spava onda se obavezno popiški...dali mi samo treba više strpljenja?
Jučer sm bili na liječnićkom pregledu za upis u školu, tj. odgodu...Donesla sam hrpu papira u kojoj se dokica nije mogla snači, ahhh ništa novo..i sad moram još obaviti razgovor u školi kako bismo stvarno dobili odgodu..
Danas neidemo u vrtić jer nam se teta razbolila pa moramo ostati doma...
Kod kuće imamo proljetno čišćenje, pa se kreči, čisti, šmirgla ,boja i tome slićni radovi, a o radovima oko cvijeća da ne govorim jer još nisam niti započela...danas ću..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 31 ožu 2011, 08:33

Lu - ozdravite što prije
Plava - hrabro dalje...i meni se već jedno vrijeme ne piše..pročitam...nekako sam kao zastala u svemu....Kod nas ništa novo osim što u nekoliko zadnjih dana pokazuje znakove dosta velike agresivnosti i moram priznati da mi se teško nositi s tim..što god mu se ne dozvoli baca se, plače, čupa, grebe...Moram priznati sama sebi da je tu dio i moje krivice jer sam ga malo previše mazila i dozvoljavala mu stvari koje drugima nisam...sad to moram riješiti...
Svima vam želim uživanje u ovom lijepom proljetnom suncu....ipak je sve nekako lakše uz njega.. :)
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 31 ožu 2011, 11:23

Plava :hug
Denis je imao zastoj u radu crijeva i zapletaj - riješeno kirurški zajedno s vađenjem slijepog crijeva.
Tada je imao:
1. upalu slijepog crijeva
2. zapletaj
3. upalu potbrušne šupljine
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 31 ožu 2011, 13:57

mene je danas iznervirala sestra na rebru..ona sestra jagica..inace je divna i simpaticna i jako lijepo mu je napravila urodinamiku,nije ni suzu pustio..ali danas sam pitala kakav je urin,pa mi je jedna rekla da je ok ,kemijski..ne znam kaj to znaci..da jos ima baketrija?pa sam rekla da mi je jedna sestra jucer rekla dok mu je uzimala urin da se kozica ne moze prevuci i da se obratim sestri jagici i odmah se ubacuje ta sestra i veli 'to sam vam ja rekla'..ja se ispricavam jer vise ne znam ko je sta kad rekao il napravio, kad dolazimo svaki put je netko drugi..pa kazu 'to cemo na kraju'..valjda u nedjelju?pa velim da imam jos jedno pitanje..pitam je li bi mogla dobiti njegov nalaz urodinamike koji je radio prije mjesec dana..a sestra jagica me pita 'a sta ce to vama?'..ja velim da zelim imati i da bi htjela i drugo misljenje..a ona 'a kome bi vi to nosili,ko bi vam to ocitao?'...pa rekoh 'pa nefrolog'..a ona opet da to ne zna svaki nefrolog ni ocitati..jok,samo na rebru znaju! :roll kao mogu dobiti dolje u ambulanti ali naljutila se i opet ponovila da to ne zna svaki nefrolog ocitati...pa sta ju briga sta cu ja s tim i tko ce mi citati..mozda bas imam jednog koji je zavrsio fakultet i slucajno zna procitati!mozda nosim doktoru u amerkiu da pogleda!zakaj ga opet muciti s pretragom ako mogu samo nalaz donijeti..mislim piski vec skoro 8 godina i nitko jos nije nis poduzeo,pa imam pravo probati i drugdje..vise me izluduje sve to skupa...da ne spominjem koliko tu jos dijagnoza ima..di bi bila da nikad nisam otisla po drugo misljenje..ma bas me izivcirala,toliko da na kraju nisam ni otisla do ambulante jer sam bnial s malim i nije mise dalo natezati ga..ali sutra ujutro idem s muzem pa nek se ona nateze s njima.. :angry
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 04 tra 2011, 19:19

Uhhh, kod nas bas gadno zadnjih dana...Sinoc u hitnoj zaglavile :place Prvo kao nosic zacepljen, i ja doktoru 187 put, i 187 put mi kaze da to nije nista strasno. Kako nije nista strasno kad traje tri mjeseca. I sinoc odjednom kao da se nos totalno zacepio, ona pokusava disati na usta, ali ne zna, ili ne moze kako treba. Pa sva pomodri, ostane bez vazduha, krene se gusiti. Ja i hitnu, a tamo hrpa ljudi prije nas, kad su vidjeli kako se dijete gusi svi rekli da idemo prvi. I uletim ja u ambulantu, a dr ce mi ''pa kako tako prekoreda'', a vidi da mi je dijete polumrtvo na rukama. I vratila nas napolje da cekamo red :strah :strah :strah
I na kraju je neka sestra na hodniku vidjela, pa nas je uvela u neku ambulantu i ona joj neke cjevcice gurala u nos, i onda je bilo bolje. Ali sam bez pola zivota ostala. Kupila sam onu pumpicu sto se prikaci na usisivac, dugo je nije bilo, tek prekjuce sam je uspjela pronaci. Danas smo imali premijerno koristenje, i Ok mi je, nadam se da cemo sad rijesiti i taj problem...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 05 tra 2011, 23:24

ma ja nemam komentara!pa to je prestrasno!pa zar oni ne znaju ako je nesto hitno da je hitno..a ako se dijete gusi,po meni je to hitno! :roll
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 06 tra 2011, 13:18

Draga, ocigledno njoj nije bilo :angry Ma, bitno da je sve dobro proslo, ali, moglo je svasta biti, a ona mrtva 'ladna :shock
Super mi je pumpica, al' skupa k'o sam vrag :ajme
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la bubamaric » 06 tra 2011, 13:47

Jao fancy grozno... Jesam ti rekla da je pumpica zakon... :D
....Vjerujem u andjele...poznam ih po očima....
bubamaric
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 06 tra 2011, 21:48

bubamaric je napisao/la:Jao fancy grozno... Jesam ti rekla da je pumpica zakon... :D

pumpica :1
doktor :baba
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 09 tra 2011, 20:39

danas su nam bili klinci iz susjedstva..prvi susjedi...ima ih desetak u jednom dvoristu :) ugl bilo je lijepo.napokon..nasli su zajednicku temu..svi cetvero ce na jesen u skolu i dala sam im ideju da se medusobno ispituju zbrajanje i oduzimanje..adrian je bio ponosan..a i ja na njega :luv sto je odlicno znao,i bolje i brze nego oni..a ja sam uzivala gledajuci ih (dok sam sadila cvijece)..kasnije je ostala jedna curica s njim i pitala ga je li on slijep..cekala sam da cujem sto ce reci a on ko iz topa-nisam slijep nego lijep!!! :rolf :rolf :rolf on zna da ne vidi..naravno..ali nisam mu nikad rekla-ti si slijep..onda sam mu objasnila sto to znaci..ali bilo je presmijesno kad je tako reagirao :D
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Fantasy » 09 tra 2011, 21:53

Lu, bravo za Adriana, bistrica mala, a ovo "nisam slijep nego lijep" je pregenijalno ispalo :5 , ja krepala od smijeha.
Fantasy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 09 tra 2011, 22:25

Pametno dijete :srca
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.