Mojim sekama i meni je mit bakino kuhanje - povrtna juhica (prefina, bez trunke mesa), orehnjaca, makovnjaca, knedle, pita od sira, londoneri, buhtle pa i palacinke - sve je kod bake prefino
Kad sam bila na faksu znala sam povremeno kod bake rucati. I onda samo nazovem i velim - bako, zezelila sam se toga i toga i baka odmah zelje ispunjava
Moraju i bake imati neke svoje drazi i cari, nastranu to sto su to i necije svekrive

A dizano tijesto je mit bas zbog toga jer mu treba dati vremena, sto mi moderne mame rijetko imamo i stignemo

. Nadam se da se sutra nece osjetiti kvasac.
Isla sam gledati ono hruscovljevo tijesto i cak je tamo vise kvasca po kolicini brasna i opet mi tijesto nije tako mirno. Mislim da je to do jogurta. Toga u hruscovljevom tijestu nema. 
onda od cijele kolicine trgate komadice tjesta velicine marelice,razvucete ga rukama ,u sredinu stavite pekmez,dzem ,nutelu ili kaj vam srce zeli,zatvorite tjesto sa svih strana i oblikujete kuglicu rukama 

Mojima su se svidjele s tim da su dodavali punjenje jer sam ga premalo stavila tj. kćer i ja. Svaka je svoje buhtle punila. Ona nutelom ja pekmezom. Meni vuku više na pecivo i nisu mi za prste polizati tj. pojest ću ih ako nema nešto finije