Sada je: 28 srp 2026, 19:18.
O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
Postao/la lepa » 12 ožu 2011, 23:32
Ja sam davala bebi HipPre sve do neki dan...beba je rodjena sa 2400 i govorili su mi da dajem PreHip i da nastavim do kada zelim.
Onda sam neki dan otisla kod gastro pedijatrice da vidim dali da nastavim sa PreHipom zato sto beba puno place..ima grceve iako je lagana hrana.
Doktorica mi je rekla (iako su ostali pedijatri rekli da ostanem na Pre) da predjem na jedinicu i umjesto Hip1 sto sam mislila da ce mi preporuciti rekla mi je da uzmem Bebelac1...formula za koju nikad nisam cula...
Nadam se da je neko imao sa ovom formulom iskustva?
Beba jede formulu vec 2 dana..place otprilike isto samo je vise sita pa kada spava vise spava..to je dobro...povraca jedino sto mi se ne svidja...hoce li proc dok se navikne ili ne..ne znam...
-
lepa
- Samo sam naišla

-
Postao/la Nikolina_S » 13 ožu 2011, 00:29
A Novalac protiv grčeva?
Lucija, 01.01.2010. - svijetlo u mom životu

-

Nikolina_S
- Povremeno i pišem

-
Postao/la lepa » 13 ožu 2011, 21:57
Probala sam stim da nisam znala kako cesto da mu dajem..davala sam plavi novolac obicnu jedinicu dva dana, pa ljubicastu za stolicu dva dana pa onda za grceve dva dana...nista mu nije bilo lakse...
Sada smo bili na Bebelacu tri dana i bio je vise sit duze spavao ali nije imao stolicu pa nisam pametna...
-
lepa
- Samo sam naišla

-
Postao/la Nikolina_S » 15 ožu 2011, 00:43
Mislim da će iskusnije cure bolje znat pomoć neg ja.. Al ono šta znam sigurno da nije dobro prečesto mjenjat hranu. Svaka 3 dana nešto novo mu je preveliki šok za organizam. Ni ne stigne organizam probavit i izvidit kak će mu jedna hrana pasat već evo druge.
Ostani na bebelacu barem par tjedana. Da se malo organizam smiri i privikne i shvati šta jede. U međuvremenu možeš između obroka dati malo zaslađene kamilice. To potiče probavu.

-

Nikolina_S
- Povremeno i pišem

-
Postao/la mrcinela » 15 ožu 2011, 09:17
i ja se slažem da trebaš ostati na jednoj hrani ali probaj davati biogaia kapi probiotik, ja sam ih svaki dan davala i puno su ublažile grčeve samo ih treba redovno davati, ide samo 5 kapi na dan
-

mrcinela
- Ovisna sam

-
Postao/la Nikolina_S » 15 ožu 2011, 09:43
Ja sam davala Novalac protiv grčeva u kombinaciji s praškom Panda.

-

Nikolina_S
- Povremeno i pišem

-
Postao/la lepa » 15 ožu 2011, 18:44
Hvala na savjetima..pokusat cu to bas i onda vidjeti sa doktoricom ako i dalje ne bude imao stolicu..ustvari prije par sedmica vidjeti posto ne mogu bas cekati ako ne bude tako dugo imao stolicu...
Dajem mu plantex caj pa eto vidjet cemo sta ce biti..ima nesto slatko u sebi tako da je slicno zasladjenoj kamilici..
Nikolina_S je napisao/la:Mislim da će iskusnije cure bolje znat pomoć neg ja.. Al ono šta znam sigurno da nije dobro prečesto mjenjat hranu. Svaka 3 dana nešto novo mu je preveliki šok za organizam. Ni ne stigne organizam probavit i izvidit kak će mu jedna hrana pasat već evo druge.
Ostani na bebelacu barem par tjedana. Da se malo organizam smiri i privikne i shvati šta jede. U međuvremenu možeš između obroka dati malo zaslađene kamilice. To potiče probavu.
-
lepa
- Samo sam naišla

-
Postao/la lepa » 15 ožu 2011, 18:44
Davakli smo espumisan i Nurse Harveys..sada dajem Plantex caj pa ne znam smijem li i caj i kapi u isto vrijeme?
mrcinela je napisao/la:i ja se slažem da trebaš ostati na jednoj hrani ali probaj davati biogaia kapi probiotik, ja sam ih svaki dan davala i puno su ublažile grčeve samo ih treba redovno davati, ide samo 5 kapi na dan
-
lepa
- Samo sam naišla

-
Postao/la mrcinela » 16 ožu 2011, 09:40
ja stvarno ne znam...
-

mrcinela
- Ovisna sam

-
Postao/la mrcinela » 16 ožu 2011, 10:09
jedino se sjećam da je na kapima pisalo 5 kapi na dan, a ako date više ne može štetit...
-

mrcinela
- Ovisna sam

-
Natrag na Cica, boca, žlica
Na mreži
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.