Diami je napisao/la:Ima na netu dosta recepata, sigurno i tu na forumu pokoji, pa samo treba prilagoditi sastojke onome što već papate.
Sjetila sam se sada da možeš napraviti i namaz od slanutka (googlaj pojam humus) i time "ukrašavati" komadiće kruha ili tjestenine. Slanutak može čak i sam jesti prstićima kuhani, bez ikakve obrade, a tako u biti i mahunarke poput meko kuhanog graha.
A po pitanju mesa - moj ga i trenutno jede najradije rukicama. A i tu možeš napraviti svoje mljeveno meso pa pomiješati sa začinima koje već koristite i napraviti čak i u oblicima - ne trebaš peći nego prodinstaš malo. Ili male mesne okruglice. Ako jedete jaja već možeš napraviti klasične "noklice" od griza i jaja, pa i to može jesti rukicama. Ili pak skuhati žgance/palentu na gusto i izrezati na kockice (ili opet zabavne oblike) pa i to može papati rukicama - to je mojemu jedno vrijeme bio hit.
i opet telepatija, ja danas razmišljala o namazu o slanutka

probat ću, super ideje, s mesom sam ja osobno malo slaba jer ga ne jedem pa ga slabo i znam pripremit, najlakše je bilo dok je jeo samo piletinu i puretinu kuhanu i miksanu
a palentu ću probat ujutro narezat!!!

Nikako da sazvace, kako god da ga izmiksam, sameljem, pomjesam sa bilo cim...Jednostavno mrlja po ustima, zvace nesto i na kraju se sve zalijepi za nepce i tako stoji, a ona zinula, hoce jos