Sada je: 17 tra 2026, 13:25.
Moderator/ica: nadicab

Draga moja nemoj gubiti energiju na ljude koji ne rade svoj posao savjesno.Udahni duboko i posloži si prioritete.To ti je jedno preružno iskustvo ali i razlog da za svoje dijete tražiš više mišljenja.Znam koliko ti je teško shvatiti da liječnica ne primjeti ono što ti kao laik vidiš.Opet ti mogu reći da su meni za Gabicu rekli strašne stvari baš takvi liječnici kao ta vaša.To je bilo kada se ona rodila.I pogriješili su jer je ona sve suprotno od onoga što su prognozirali.

IRENA je napisao/la:Znači kod interpretacije nalaza kod djece treba usporedjivati s vrijednostima "slične" zdrave populacije ( dob,spol, visina) , treba uzeti u obzir ima li dijete kroničnu bolest( koja utječe na rast i razvoj) , te kao i inače u medicini ne gleda se nalaz sam po sebi već kako se uklapa ili ne uklapa u big picture.

mamashnita od noje je napisao/la:ali ako ti treba prijevod teksta:
klasifikacija prema svjetskoj zdravstv. organizaciji: osteoporoza
rizik od mogucih prijeloma: visok

martina mama je napisao/la: imas jednu slatku djevojcicu cije stanje za sada nije lose

, ali nije taj sindrom najgore što vam se moglo desitinadicab je napisao/la: udati se ...

vesela beba je napisao/la:nadicab je napisao/la: udati se ...
Neće![]()

,/ Bio je oslobodjen tjelesnog radi tih lomova. Ali kako je rastao jacao je sto se tice tih kostiju i zglobova, tako da sam ima 20 godina i sasvim normalno zivi, vozi biciklo ide na plivanje, trci radi rekreacije, zavrsio je fizioterapetsku skolu i sad studira. Bio je uvije odlican u skoli , uvijek medju najboljima. ali je imao jakih problema sa ocima, u jednom momentu kad je usao u pubertet je prijetila opasnost od gubitka vida, roznjaca mu je prestala na jednom oku da vrsi svoju funkciju i isao je u beograd na sveti vid-opracija tj.transplatacija roznjace i hvala dragom bogu sad je sve ok, bilo je jako , jako tesko, non stop doktori razni , ortopedi, geneticari, fizijatri u pubertetu, ocni majoj haos, cak je sa pojedinim slovima imao problema kod izgovora pa i ogopedu ali sve se to sredilo i sad je jedan jako lijep i jako pametan momcicccc, preponosni smo na njega svi.

a uspu je osvajo takmicenja iz matematike engleskog i jos puno informatika itd... iz svega je je bio na opstiskim 1. mjesto a iz matematike i engleskog je na federalnom nivou isto sovajo svake godine 1 mjseto...Srednja skola pocinje tako da se odmah poceo izdvajat od ostale djecei opet sovaja takmicenja i ljetos je bio na olimpijadi u tajlandu...tj u nasoj zemlji je opet bio medju najboljima :0). Dobio je brojne pode da studira vani, normalno da ce mat i stipendije i sve moguce. Za sta cxe se ove godine odluciti neznamo.......

inace neulazim na ovaj forum, rijetko veoma rijetko i sad ulazim i vidim meni tako poznat naslov Ehlers D. Sindrom.....

Duga je napisao/la:inace neulazim na ovaj forum, rijetko veoma rijetko i sad ulazim i vidim meni tako poznat naslov Ehlers D. Sindrom.....
tebe je sam Bog posalo ovdje s ovako divnim postom prepunim ljubavi prema nećacima i optimizma
sretno tebi i tvojoj cijeloj obitelji

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.