Sada je: 30 tra 2026, 04:29.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

mirbi je napisao/la:ZacKa je napisao/la:mirbi je napisao/la:Jesam li ja jedina koja izlazi iz kuće prije nego se dite ustane? Mislim, ja izlazim u 7, ona se ustaje kasnije. Čak i da sam ja tako superorganizirana majka i pripremim joj doručak ranije, ona ga neće pojest ako ja nisam tamo.
Moj mora
Ne mora. Može bacit u smeće i reć da je pojela. Mora kad sam ja tu. Jer, lako je pričati kad imate djecu izjelice, oni koji ne jedu ni kad smo svi za stolom, sigurno neće kad su sami.
ivana7997 je napisao/la:a ako ti dijete kaze da nije gladno i da ne zeli jesti? kazes mu jesi, ipak jesi, ja bolje znam?
Prvo bi jele doma, a onda ako hoce slobodno nek drmnu i u vrticu. Vjerujem da je u drustvu lijepo jesti. 
Post 21,6Melita, ja ne znam tko ne zivi tako kako si ti opisala. Naravno da se sve svodi na trku i utrkivanje s vremenom. Valjda je stvar kako si slozis stvari i prioritete u glavi. Meni su djeca isto isla u vrtic, dolazila su u vrijeme dorucka ali mene iskreno to nikada nije sprecavalo da im napravim dorucak domaPrvo bi jele doma, a onda ako hoce slobodno nek drmnu i u vrticu. Vjerujem da je u drustvu lijepo jesti.
Sto se pak treninga tice ja sam uvijek nosila banane, jabuke ili mandarine. Isto tako nemam bas nista protiv toga da nakon treninga ili prije treninga klepnu vaflu ili nesto slatkog. To bi im na kratko vratilo energiju, taman da stignemo doma na veceru.
Ma nebitno. Hocu reci da svatko sebi napravi kako mu pase. Medjutim nije fer one koji djecu hrane cokoladnim kuglicama proglasavati neukim bezveznjacima. Jer vrlo cesto ima nesto kad se zagrebe ispod toga. Svatko ima svoje prioritete u zivotu.

Dozvali su se pameti kad sam jednom, za večerom, sjedili smo za stolom mama, tata, brat i ja, prisilno popila par gutljaja mlijeka i izbljuvala se posred stola... nastao je muk.
Nikad me više nisu sili da pijem mlijeko i nikad ga više nisam pila osim u kavi.

mirbi je napisao/la:Adorabla, par puta sam svoju S uhvatila u prekršaju, bacila je ručak u WC školjku. Ili je ponila marendu u školu, pojela par zalogaja, pa je to (šta god to bilo, osim slatkiša) nakon par tjedana počelo smrdit iz torbe. Tako da sigurno znam da ne mogu garantirati da će pojesti, tim prije što kat iznad stanuje moja mama. Njoj S jednostavno kaže da neće jest i točka.
Par petit beurre keksića je najdalje što sam dospila s time. I bila kava. I, ne, ne ustaje se kasno, dapače.
P.S. Sad vidim šta je napisala Beppa, dakle, nisam izmislila.
Samo što je moja mama bila doma i vazda je za mnom hodala sa hranom.
Kad smo bile dica, pamtim, mamin brat je stanovao s nama. Bio je mlad i provodio dosta vremena s nama. Sestra i ja smo vozile biciklu kroz hodnik i vraćale se po zalogaj. Obrok je znao trajati satima.

Bilo bi zgodno kad se ne bi sve mjerilo svojim aršinima.

Koje dijete voli varivo?

zasto bi to dijete napravilo? Napravit ce jedino ako mu prijetis kaznom kad ne pojede dorucak. Ja osobno nisam bila izjelica i nikada nisam preskocila dorucak ako bi mi bio serviran. Ako ne bi, onda je to vec nesto drugo. Tvoje cure dorucak ce vjerojatno preskociti ako se prekasno dizu za skolu. Onda nece stici jesti, ali sumnjam da nece pojesti ako imaju vremena i ako im je servirano.
Ne misliš li da je tvoja averzija i otpor prema hrani nastao upravo zbog pristupa tvojih roditelja? Ja sam uvjerena da je tako.
Barbi je napisao/la:I mene su silili da jedem i tako mi zgadili svu hranu.

mamashnita od noje je napisao/la:Koje dijete voli varivo?
moje

i moja djeca ga vole, ja ga ne volim
traume iz djetinjstva. Samo sam htjela reci da je nekim ljudima zdravo da djeca odu u skolu s pahuljicama i mlijekom a nije im zdravo da djeca idu praznog zeluca u skolu
I htjela sam reci da je ionako sve u parama i da je krasno vjerovati u ideale samo je pitanje koliko ih se mozemo drzati svakodnevno 

naša djeca naša odgovornost, a ne bojane gregorić ili nestlea.

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.