Sada je: 08 kol 2026, 18:14.
Moderatori/ce: Potica, Nana1971

brigita je napisao/la:to znači da djeca smiju posuđivati samo dječje knjige, a odrasli samo knjige za odrasle

brigita je napisao/la:pitanje je jel se mogu samo ja upisati u knjižnicu i posuđivati knjige za cijelu obitelji.

Volvo je napisao/la:Inače, može se na iskaznicu odraslog povremeno posuditi neka slikovnica, ali za češće posudbe, treba i dijete učlaniti

)

brigita je napisao/la:a što je sa predškolskom djecom
jel ona plaćaju upisninu
patkica je napisao/la:Brigit, ne razumijem šta je tu baš tako strašno.
Upisnina je 50 kn godišnje, jedna pristojna slikovnica u knjižarama košta više od toga.
S članskom iskaznicom dijete ti može "koristiti" sadržaje koje knjižnica pruža djeci (u obje moje kvartovske u koje idemo ima igraonica, u jednoj ima i par radionica tipa crtanje, pričanje priča i sl.).
Kad se učlaniš možeš posuđivati u svim knjižnicama u Zagrebu. Najopskrbljenija ti je, ja mislim, Tin Ujević kod trešnjevačkog. Inače, kad tražim neku konkretnu knjigu prvo odem na njihov katalog, nađem gdje je ima i idem ciljano u tu knjižnicu.

jer u mom konkretnom slučaju dugogodišnje članice (mene, stare, prastare) teško da je posudba slikovnica postala neprikladna ali opet velim, nije mi žao što je dijete učlanjeno, ima to svoju dobru stranu, taj osjećaj da ima dokument svoj, da samo sebi bira (veliko je
) da ima naviku odlaksa u knjižnicu, da ima potrebu čitati, nastavi niz...
patkica je napisao/la:Brigit, ne razumijem šta je tu baš tako strašno.
Upisnina je 50 kn godišnje, jedna pristojna slikovnica u knjižarama košta više od toga.
S članskom iskaznicom dijete ti može "koristiti" sadržaje koje knjižnica pruža djeci (u obje moje kvartovske u koje idemo ima igraonica, u jednoj ima i par radionica tipa crtanje, pričanje priča i sl.).

Meni osobno je bilo jednostavnije kad sam ja dizala lektiru za obojicu jer sam znala telefonski pitati za knjige koje nisu mogli dobiti u školskoj knjižnici i kad idem s posla posuditi u knjižnicama bilo gdje po gradu.
Volvo je napisao/la:Ma ipak bi bila riječ o 50kn više a ne o neprikladnoj literaturijer u mom konkretnom slučaju dugogodišnje članice (mene, stare, prastare) teško da je posudba slikovnica postala neprikladna ali opet velim, nije mi žao što je dijete učlanjeno, ima to svoju dobru stranu, taj osjećaj da ima dokument svoj, da samo sebi bira (veliko je
) da ima naviku odlaksa u knjižnicu, da ima potrebu čitati, nastavi niz...
Natrag na Mame (i tate!) u akciji
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.