Sada je: 07 kol 2026, 15:58.

sto jedete/di/s cim se hranite?-kuh.neznalice :)

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: sto jedete/di/s cim se hranite?-kuh.neznalice :)

PostPostao/la Vindaloo » 10 stu 2011, 10:49

volim kuhati, al ima dana kad mi se stvarno neće, tada se jede juha i kuhano meso iz nje, ili blitva i jaja, ili tjestenina s nečim na brzinu, ostaci od jučer. dosta toga zaledim pa i to pomogne.
naručujemo samo ćevape i pizzu i to stvarno rijetko (za nas dva, njoj uvijek skemijam bar rižoto od povrća ili sl.)
m na žalost ne kuha ili kuha dva put godišnje (sama sam si kriva).
kad me zeme (za goste i posebne prilike) onda slažem meni od predjela do deserta s egzotičnim salatama i svakavim kerefekama. volim eksperimentirati u kuhinji, koristim puno začina, neka vrsta klope me zna ulovit u fazu pa ne odustajem dok ne provalim foru. ili mi je nešto super fino i preskupo da jedem vani, ko sushi npr.
volim kad ljudi uživaju u hrani koju spremim pa me najviše to motivira. isto tako se jako iznerviram i bacim ako ne uspije :roll
kolače radim rijetko, imam par vrsta koje vrtim u krug i par složenijih, prigodnih.
ako je na telki bilo koja emisija o kuhanju, ne odvajam se, to su moje sapunice.
da imam puno love ne bi radila, bila bi u svojoj velikoj super opremljenoj kuhinji, koju bi netko drugi pospremao nakon mog kuhanja :mrgreen
Vindaloo
Vindija Westwood

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 10 stu 2011, 10:53

Solea je napisao/la:
meni je mama i sada "džoker zovi" za puno stvari.

a meni internet. :p
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la Tinica » 10 stu 2011, 11:02

Ajme genijalne ste!
Neznam uopče od kud bi počela
Dakle ja sam "malo ozbiljnije" počela kuhati ove godine (čitaj prije dva mjeseca) od kad mi je malac počeo ranije dolaziti iz škole pa da ima uvijek nešto za pregrijati u mikrovalki. ;)
Ja neznam kuhati i do sada se uopče nisam ni zamarala sa time . Ma ne zamaram se ni sada ali kad sve mame kuhaju moram i ja nešto petljati i prtljati po kuhinji pa makar samo Lidlove lazanje izvadila iz pakiranja i pometala gore pola kile sira da izgleda kao da su domaće :hahaha Uz to dodam salatu od rikole i cherry rajčica i vuk sit ovce na broju :rolf
Bila je situcija u vrtiću prije 4 godine kad je teta čitala nešto i Fran je na zadnjoj stranici časopisa vidio kuhinju sličnoj nama i rekao je da je to naša kuhinja pa je teta počela ipsitivati što rade mame u kuhinji, jedan mali je rekao moja mama kuha puding, drugi je rekao moja mama peče meso, treći je rekao da mu mama pravi kolače a Fran je izjavio a moja mama otpakirava tortu od sira. Mislim sve vam je jasno. Nadobudno sam kupila i super pečnicu sa pirolizom koju nikad u životu nisam upotrijebila... ma niti neznam koje sve funkcije ima ali glavno da je imam :rolf
Ma ja kad imam neki fini recept i kad znam da je to ukusno onda se i potrudim oko tog jela ali trebam imati sve napisano do najmanjih detalje. Onda si ja ti posložim u glavi i imam vizualni prikaz svega kak se to treba napraviti ali imam naravno i 1001. podpitanje gdje god mi se nešto ne uklapa ili gdje nisam sigurna kojim redom nešto ide.
Poznato je da meni kuhinjski nazivi malo, par, nekoliko ništa ne predstavljaju i samo me bune i evo jučer sam tako uspijela zeznuti valjda najjednostavniju večeru kaj može biti :hahaha
Kad znam što radim i kad znam kako to treba ispasti i izgledati dat ću sve od sebe da zadivim nepca onih koji će jesti tak da su puno puta mislili da sam naručila nešto iz restorana.
Nikad neću zaboraviti kad sam radila dagnje na buzaru :rolf
Nemam osječaj za količinu tak da uvijek svega napravim previše bojeći se da "ne sfali" pa tak da onda drugi dan svi u uredu imamo ručak :ajme
Evo sad u nedjelju sam radila sacher tortu i to po ovom receptu http://www.crochef.com/index.php?page=recepti&id=270 na način da sam laptop sa cijelim filmičem gdje je detaljni prikaz kako se radi torta držala na keramičkoj ploći a ja sam samo stiskala play i pause kad sam došla do određenog dijela. Uz to sam naravno imala i zvuk koji me ohrabrivao da sve radim tak ko Almo Čatlak Mene kuhanje drži možda jednom tjedno... :ajme volim kad nešto napravim pa zamrznem u 10 posudica pa onda samo vadim i topim. Najdraže mi je kad pravu domaću goveđu juhu odmrznem.
E da sad sam nakupovala na akciji ona gotova ledo jela od čufti, sarmi, gulaša, graha sa kobasicom i to mi je zakon :klanja Ma meni je važno samo da mi malac pojede nešto toplo jer on ionako ima tri obroka u školi a ja bi prije ostala gladna nego išla nešto nakuhavati isključivo radi sebe.
Neki dan sam čak kupila i onaj pekač za belgijske waflle, ustvari volim kad mi stan miriši onak po domačemu.
Kad sam gladna meni je dosta mozarella sa paradajzom, par kapi maslinovog ulja i listići bosiljka.
I obožavam kad imam neki jednostavni i fini recept pa kad ga mogu dijeliti s drugima. btw. jeste probale onaj jednostavan Steigenberger traum... ma divota a gotov u par minuta :5
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la boysmama » 10 stu 2011, 11:23

ne znam da li i ja smijem nešto napisati na ovoj temi jer ne spadam u skupinu iz naslova :lol

ja volim kuhati i obožavam dobro jesti, i slatko i slano, nema veze... ali prije svega, volim ekperimentirati u kuhanju, tražiti stalno i iznova nove ideje, a posebno volim egzotičnu hranu... obožavam probavati nova jela, uživam u rijetkim delicijama poput ježeva, puževa, žaba, ikre, sušija, fileka i sl. jednostavno imam nepce za te stvari...

pa i meni je ponekad tlaka skuhati neki obrok baš taj dan i u tom trenu jer moram, ali ga svejedno skuham... oću reći, nemam ni ja svaki dan volje kuhati, ali sam tako navikla da jednostavno kuham, htjela to ili ne, i onda na dostavu ni ne pomišljam... pa čak ni ako cijeli dan nisam bila doma, uvijek ću naći nešto na brzinu i ekspresno u frižideru za na tavu okrenuti (tipa neka povrtna fritaja)...

frižider mi je uvijek pun raznog povrća, 2/3 su mi popunjenje vrećicama s placa, a škrinja dupkom puna mesom, ribom, uvijek imam minimalno 30 različitih začina po bočicama, uredno dopunjujem (trudim se i nekih svježih) :lol

kuham od najmanjih nogu, sa 9 godina sam krenula samostalno kuhati priloge i završavati obroke (jer je Mmama radila u smjenama, a tate nije bilo doma), a istovremeno sam počela i sa pečenjem kolača, torti, pita, kiflica uz mamu... ona je ključan dio mog kulinarskog obrazovanja i njenu želju za istraživanjem sam očito nasljedila i usavršila i sad mi ona često kaže da kuham bolje od nje... pa iako ja i dalje nju zvrcnem za neki tradicionalni recept iz djetinjstva koji nisam dugo radila (evo, nedavno jedan brudet od ugora - totalno sam fulala jer sam kupila rep od ugora, a ne glavu u kojoj nema drača tj. kosti)

kuharica imam različitih (većinom iz doba studentskih dana), uključujući i neke encikolpedije, ali danas mi je uglavnom za nove ideje inspiracija internet... kad smo već kod toga: zna li netko kako se može pretplatiti na časopis iće i piće?

ali, svejedno, skuhani obrok kod nekog drugog nikad ne odbijam :D
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la Bubidea » 10 stu 2011, 11:27

sole kruh je bio jestiv, ali samo to, nista vise od toga

tamy nisam stavila pap. za pecenje, jer ga za kruh nikada ne stavljam i nikada mi se do sada nije primio, ali nikada jos niti nisam radila kuk. kruh.
sljedeci puta cu def. staviti taj papir :zivili
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la folne » 10 stu 2011, 11:29

znam kuhati i zapravo volim kuhati, ali, ali ali.... mrzim, mrzim, mrzim smišljati jelovnike. to mi je tolika tlaka da mi onda ubije i volju za kuhanjem.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Tinica » 10 stu 2011, 11:30

Boysmama - nazovi Vesnu ili Ivanu na 4558-383 mi kao firma imamo pretplatu na njihov časopis. Ili samo pošalji mail na pretplata@iceipice.hr :up
Joj da zaboravila sam na knjige :ajme .. cure ne pretjerujem ali ja valjda imam preko 100 knjiga u mojoj biblioteci vezano isključivo za recepte :ajme
Ali to sve lijepo izgleda na policama... mislim da niti jednu nisam nikad ni otvorila :ajme
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ZacKa » 10 stu 2011, 11:44

:hahaha preko 100 knjiga samo o receptima, a ne čitaš ih,
pa kolika ti je biblioteka onda ?koliko onda imaš knjiga koje čitaš :mrgreen

ja kuham, skoro svaki dan, kad ne kuham, onda muž skuha kobase pa
uz domaći ajvar, knedle....
Ne volim kuhati, ne eksperimentiram ali to samo ZATO jer kasno dođem doma,
aktivnosti, umor, a za eksperimentiranje treba vremena, a ja to nemam.
Onda nemam ni volje za kuhanjem.
Radim dobar grah, uglavnom variva, saftove, ono klasična jela, ali jako
bi voljela i neka druga jela raditi al kažem ne da mi se uz manjak vremena
isprobavat.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 10 stu 2011, 11:56

Prek cijelog zida :hahaha
Jako volim te kuharice jer mi fino ispune prostor i izgledaju jako efektno na stelažama :hahaha
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Vindaloo » 10 stu 2011, 13:40

i uz sir još bolje kamufliraju lazanje, jel tako :lol
Vindaloo
Vindija Westwood

PostPostao/la Tinica » 10 stu 2011, 13:45

Upravo tako :hahaha
Ali da znate da sam kupila one kalupe za božične kolače i sad samo trebam još provjereni recept :luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la sandram » 10 stu 2011, 13:49

Mislim da znam kuhati, ali ne volim kuhanje preko tjedna kada moram kuhati navecer za sutra ili kada imam pola sata nakon posla do rucka. Mrzim smisljanje jelovnika, kao i Folne. Kada pitam ukucane sto zele jesti, a oni kazu da im je svejedno, digne mi se kosa na glavi. Volim kuhati vikendom kada imam dovoljno vremena i kada je jedino vrijeme kuhanja bez stresa. Volim kuhati i za goste, obozavam kada je za stolom puno dragih ljudi, kada se zezamo uz klopu, to vucem iz djetinjstva.
Kolace sa kremama i torte vise ne volim peci, nekada sam vise u tome uzivala, a cure niti ne vole te kremaste kolace tako da se mi redovito sladimo raznim pitama.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la teutonija » 10 stu 2011, 13:52

Volim kuhati i za goste, obozavam kada je za stolom puno dragih ljudi, kada se zezamo uz klopu, to vucem iz djetinjstva.
Kolace sa kremama i torte vise ne volim peci, nekada sam vise u tome uzivala, a cure niti ne vole te kremaste kolace tako da se mi redovito sladimo raznim pitama.
x

Samo šta se mi sladimo štrudlama(sir ,voće kako kad) i palačinkama.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la sandram » 10 stu 2011, 13:54

I mi volimo strudle i palacinke.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la ZacKa » 10 stu 2011, 14:38

o da. štrudle svakolike njam
ja volim peći kolače više nego kuhati.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lara.b » 10 stu 2011, 14:46

ZacKa je napisao/la:ja volim peći kolače više nego kuhati.

:ruka
lara.b
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Trini » 10 stu 2011, 15:15

skuzila sam da se zene oko mene u RL dijele u tri kategorije: one koje vole kuhati, one koje moraju kuhati i one kojima kuhaju mame/svekrve.

Ja sam bila tip II sve do negdje prije dvije godine, a onda su mi decki poceli naglo rasti i puno jesti. I biti stalno gladni. Pa sam sve vise i vise morala kuhati, izmisljati, kombinirati ... da bih se onda ulovila da sam presla u kategoriju I. :shock
Trini
sv. Monika

PostPostao/la Bubidea » 10 stu 2011, 15:23

ja bih mogla u kategoriju I, ali naginjem i prema II, iz prostog razloga sto nemam vremena i moram kuhati skoro pa svaki dan, pa ispada da moram, a bas ne volim svaki dan pod presingom kuhati i izmisljati sto cu skuhati da bude fino i brzo gotovo.

(oj, sestro, gdje li ces se ti svrstati ;) )
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la zauvijekmama » 10 stu 2011, 15:40

naravno, svrstavam se u prvu kategoriju
:mrgreen
jel netko i pomislio suprotno?

kada kuham...neme mi ravne, delicije samo takve, ma kakva kulinarka, knjige s receptima i ostalo
ne treba meni hrpa zacina, moj zacin je ljubav
kuhati s ljubavlju, treba i to znati
:zivili

a sada odgovor na zadanu temu...
volim ja kuhati, ali kod mene nema tko pojesti skuhano
pa zato i ne kuham :mrgreen
a svekrva, mama, baka i ostali kuhaju bolje, pa mi nosimo doma lonce, zdjele, staklenke...
ko je vidio muciti se
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Bubidea » 10 stu 2011, 15:41

nekom je stvarno lako u zivotu
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la damdam » 10 stu 2011, 15:48

znam kuhati i zapravo volim kuhati, ali, ali ali.... mrzim, mrzim, mrzim smišljati jelovnike. to mi je tolika tlaka da mi onda ubije i volju za kuhanjem.

X.

ne znam kuhati odlično, ali solidno. i volim svašta nešto. i volim eksperimentirati. i obožavala sam vegetu. stavljala sam je čak i u salatu. poput dresinga. od kako se mali rodio, ništa više ne radim sa vegetom. ali zato dodam puno povrća: celera, peršina, vlasca, kopra, začinskog bilja poput lovora, bosiljka, majčine dušice, i okusi nisu toliko intenzivni, ili bolje rečeno agresivni, ali su čišći i mmmmmmmmmmmmmmmmmm.

da mi je malo više vremena, samo malo.....imala bih više vremena za smišljati jelovnike.
ne volim ona standardna pečenja i pečeni krumpir, mljeveno meso i slično. sve ostalo volim i raditi i jesti.
najviše volim kuhati ono što mali voli. puno ideja za brza a zdrava jela uzela sam (koji eufemizam, pih) sa foruma :mrgreen

da nemam dijete - dostava rules! danas je stvarno veliki izbor. i kad čovjek sve stavi na papir - potrošnju vremena, lovu za klopu, struju i ostalo = svede se na isto.
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zauvijekmama » 10 stu 2011, 15:49

Bubidea je napisao/la:nekom je stvarno lako u zivotu

to ti ide prema zaslugama
:dada
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la damdam » 10 stu 2011, 15:51

joj, ako me sjećanje ne vara - vas dvije! :mrgreen
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Bubidea » 10 stu 2011, 15:54

te smo :mrgreen
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Tinica » 10 stu 2011, 15:58

Zato ja obožavam ovo: http://www.ledo.hr/gotova-jela/?utm_sou ... DgodlD5wBQ
I neki dan sam uzela to sve po 13 kuna i imam gotov ručak, još napravim pire, njoke, tijesto ili rižu, salatica i ručak gotov za 7 minuta ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la zauvijekmama » 10 stu 2011, 15:58

ja nisam nis kriva, nikom nisam nis duzna
:faca
(iako mi je upravo odobren kredit, ali jos nisam preuzela novce :mrgreen )
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la DomiMama » 10 stu 2011, 16:00

Barbi je napisao/la:Ne volim kuhati. Ne veseli me kuhanje. Ne isprobavam nova jela. Ne razmjenjujem recepte. Ne pričam o hrani osim o onoj iz dostave :lol
Ja za sebe kažem da ne znam kuhati.

evo ovako nekako :mrgreen
ima jedna scena od prije nekoliko godina... vani sunce... negdje oko 12h.. svi su na dvoristu, vidim ih kak se igraju piju kave... ljudi se secu.. a ja u kuhinji gulim krumpire, sjeckam neke pizdarije i osjecam kako me sarafi u zelucicu od nervoze - totalni stres - to mi se recimo na poslu ne dogadja... i odu ta 2 sata pripreme, kuhanja i samog jedenja u nepovrat (i onda mi netko krene objasnjavati da za to sto kuham ne treba toliko vremena pa onda jos dodatno popizdim jer naravno da MENI treba jer nemam prakse jer to NE VOLIM raditi)...

jedino sto mogu u bilo koje doba dana i noci, na zahtjev ili bez zahtjeva pripremiti su palacinke jer sam teski ovisnik o istima.

jedemo preko tjedna na poslu MM i ja, klinci u vrticu i skoli - doma dobe kad se vratimo svi namaze, palacinke, sir i vrhnje, cokolino, putar i pekmez, bla bla...
vikendom mozemo ili vani ili ja skuham ( :angry ) ili kod necijih staraca...

najcesce je to ipak vani... ima par restaca koji imaju finu klopicu...

MM nema interesa za kuhinju nikakvog. a i ono sto napravit je :ajme , a ja koliko god ne volim kuhati ne mogu pojesti nesto sto nije fino...

uglavnom imam problema sa hranom i hranjenjem od malena pa vjerojatno je tu catch. :mrgreen
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la JiA » 10 stu 2011, 16:02

tinica, gdje kupis taj ledo?
( za svaki slucaj :mrgreen )
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Bubidea » 10 stu 2011, 16:03

tinice, gotova jela su puna kemije i to je ono sto me definivno odbija od njih, kao jedes kuhano, a jedes sranja
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la DomiMama » 10 stu 2011, 16:06

a i super mi je ovo... naslov topica o kuh neznalicama a svi puni samohvale kak super kuhaju :hahaha
u mom idealnom svijetu kuhala bi mi kuharica. tome tezim :mrgreen
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.