Sada je: 01 kol 2026, 12:27.

Trogodisnjak opet zeli cicati

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Trogodisnjak opet zeli cicati

PostPostao/la moja ljubav » 18 pro 2011, 19:46

Ako već postoji neka slična tema, molim vas uputite me, ili prebacite ako sam ju krivo smjestila..

naime, M ima 3,6 godine i već dugo gleda mlađu seku kako papa iz mojih "boćica".. sinoć prije spavanja rekao je kako bi i on htip dojiti kao seka.. . On je dojio do 2 mj života, nakon toga bila je na boci koju smo s god dana maknuli..
S obzirom da zaista ne znam što da radim, rado bih od vas čula neki savjet.. je li to pametno ili ne? znam da bi mi bilo strašno čudno jer je on vec veliki , a s njim nemam naviku dojenja kao s mlađom koja će dojiti do kad bude htjela.. :conf
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Trogodisnjak opet zeli cicati

PostPostao/la Krumpirić » 18 pro 2011, 19:50

ja bi ga pustila da proba, il bi mu bilo čudno/neugodno, ili bi pokušao pa ne bi uspio.
Pogotovo ako nije dugo sisao (hoću reći, da je nedavno prestao, možda bi i skužio tehniku :lol )
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la moja ljubav » 18 pro 2011, 19:54

Dala sam mu da proba sad kad je Tina cicala na jednu a mlijeko islo na drugu cicu i on nezna povuci a i strah me da ne ugrize me :ajme
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 18 pro 2011, 20:50

Ja sam svog tek prije manje od mjesec dana odvikla od sisanja, do tad je sisao paralelno sa sekom od kad se rodila par mjeseci (s tim da on nije imao nikakav prekid, pregrmio je i period u trudnoći kad praktički nije bilo mlijeka). Dva dana je bilo dosta čupavo, ali je jako brzo prihvatio ustvari i sad ponosno kaže da je on veliki i ne treba mamino mlijeko više.

Sad si i sama vidjela da nema tehniku, a bitno je da je i on vidio i vjerojatno više neće pitati. :)
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la sany » 19 pro 2011, 09:45

moja ljubav je napisao/la:.. je li to pametno ili ne? znam da bi mi bilo strašno čudno jer je on vec veliki , a s njim nemam naviku dojenja kao s mlađom koja će dojiti do kad bude htjela.. :conf

nije pametno

ako mu je mozda zanimljiv okus mlijeka i sl. mozes mu par kapi staviti u casicu da proba
i to je sve
ne moze ni znati tehniku, nije do nedavno sisao nego prva dva mjeseca, samo mu to ponavljaj i proci se ga
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la Stefanova_mama » 19 pro 2011, 12:25

Ja sam S. izdajala par kapi na kasicicu i to mu se svidelo da proba kao ukus, dalje od toga nije trazio.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la moja ljubav » 19 pro 2011, 12:34

On je jucer opet trazio :ajme al nisam dala rekla sam da je veliki decko a probat cu to na casu ak ce traziti jos :nesvist
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la pomikaki » 19 pro 2011, 14:14

vjerojatno ne bi uspio, ali ja bih mu dala da proba. Ako je tebi neugodno, onda nemoj, ali za njega to vjerojatno ne bi bilo ništa loše.
meni se nedavno dogodilo da je nećaka vidjela mene kako dojim svoje dijete (također već poveće, u kategoriji "produženo dojenje" :) ).
Bila mi je slatka, dođe, virka, smjulji se, pa se nešto sašaptava s bakom... kasnije mi je baka rekla da je pitala: a hoće li ona i meni dati cicu?... reci joj neka i meni da cicu! :lol
Iznenadilo me jer se sigurno ne može sjećati svog dojenja, također je jako kratko dojila, ali nešto ju je očito vuklo. Nisam joj dala jer ipak nije moje dijete, ali ne vidim ništa zabrinjavajuće da doji trogodišnjak.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 19 pro 2011, 18:40

Možeš mu ponuditi i da se mazi dok beba cica, to je mom recimo jako bitno jer mu je bitan fizički kontakt, inače baš zna biti ljubomoran.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la sany » 19 pro 2011, 23:10

pomikaki je napisao/la:ali ne vidim ništa zabrinjavajuće da doji trogodišnjak.

nema nista zabrinjavajuce u dojenju trogodisnjaka, ali ovde se ne radi o tome nego o ponovnom dojenju nakon prekida od 3 godine i 4 mjeseca
sany

PostPostao/la Hajdi » 19 pro 2011, 23:16

On ne bi ponovno dojio nego zeli malo paznje posebne koju sad preko dojenja dobiva beba. Tako to treba razumijeti. Dala bih mu da proba malo izdojenog, objasnila da je sisanje za bebu i da je vazno da beba ne dobije bacile itd. I posvetila mu puno paznje i mazenja.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la pomikaki » 20 pro 2011, 14:50

sany je napisao/la:
pomikaki je napisao/la:ali ne vidim ništa zabrinjavajuće da doji trogodišnjak.

nema nista zabrinjavajuce u dojenju trogodisnjaka, ali ovde se ne radi o tome nego o ponovnom dojenju nakon prekida od 3 godine i 4 mjeseca

vjerojatno bi se dogodilo ono što mi je pričala prijateljica - dala je djetetu (oko 2 ili 3 gdine) da pokuša opet, i nije mogao sisati jer je zaboravio tehniku.
On je dojio duže, do nove trudnoće i sjećao se toga, pa mu je bilo teško kad bi vidio bebu da doji.

Hoću reći da dijete u toj dobi ne vidi dojku kao seksualni objekt, njima je to samo maženje. S te strane nema ničeg "kontroverznog" i ako majci ne smeta neće se ništa dogoditi ako pokuša, ali ako se majka osjeća nelagodno te će osjećaje prenijeti na dijete. U tom slučaju neka odabere varijantu koja njoj odgovara.
Ja bih vjerojatno pustila da pokuša, ako ne bi uspjelo rekla bih da je sada već velik za to ali da može biti uz nas dok beba doji, dobio bi zagrljaj i maženje.

Izdojeno mlijeko - pa pretpostavljam da može pomoći imunitetu, ali nije to ono što dijete želi. Želi maženje i fizički kontakt. I po mom mišljenju, to je sasvim prirodno.
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lastavica » 20 pro 2011, 15:15

a što ako mu se svidi, ne bi se ja igrala s tim
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Diami » 20 pro 2011, 15:59

pomikaki je napisao/la:Izdojeno mlijeko - pa pretpostavljam da može pomoći imunitetu, ali nije to ono što dijete želi. Želi maženje i fizički kontakt. I po mom mišljenju, to je sasvim prirodno.

S ovim se slažem, kod nas je tako da je K sisanjem tražio pažnju i ljubav i maženje, kad je meni bilo dosta (jer je stvarno već velik i imao jak cug) i kad mu nisam dala mislio je u prvi tren valjda da mu se svijet ruši, al kad je shvatio da se u biti ništa ne mijenja i da se i dalje može maziti koliko i kada hoće, nije mu bio problem više. S time da je ustvrdio da mu je mlijeko fino bilo i prvih tjedan dana je znao reći da mu je "teško bez maminog mlijeka", a sad s ponosom kaže kako je veliki i kako to njemu ne treba.

A sad se i više mazi nego prije, jednostavno zahtijeva baš maženje, nježnost, fizički kontakt.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la sany » 20 pro 2011, 17:33

dolazak prinove u obitelj je svakako vrijeme kada starije dijete treba vise paznje, njeznosti, zagrljaja, razumjevanja, mazenja, vremena samo njega sa roditeljima i svega ostalog sto nosi to vrijeme sa sobom
i bez obzira je li nova beba dojena, hranjena na bocicu, casicu i sl, te isto tako bez obzira kako je starije dijete hranjeno prije ili sad
sany

PostPostao/la moja ljubav » 20 pro 2011, 23:19

Njemu se svidja kak sprica mlijeko pa to hvata a pogotovo hoce da lize kad curi mlijeko niz cice :ajme
danas je rekao teti u vrticu " mama mi je dala da papam mlijeko ko tina" i teta odmah " pa znate nemojte mu to davati" :nesvist
moja ljubav
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kerry » 28 pro 2011, 17:23

moj je imao 2 g i 8 mj kad sam rodila drugo dijete ( a on je prestao dojiti sa 20 mj) i cijelu trudnoću sam mu objašnjavala da bude beba papala mlijeko iz cice , kao i sve ostalo kaj slijedi, pa mi je bilo normalno i očekivano da i on opet poželi i kad je tražil dala sam, naravno nije znal tehnniku, ali njemu je bilo dosta taj jedan gutljaj, liz ili kak bi već nazvala i sam bi rekao da mu je dosta i da se napapal :lol , al bilo mu je bitno da vidi da mu ne uskračujem i da smije i on ak poželi....a izdojeno-haha, eh to sam morala skrivat jer ak bi vidio da se izdajam morala bi njemu odma dati da popije, a pošto mala nije htjela izdojeno na flašicu ( to sam ostavljala kad bi ja nekud išla) obično bi ona popila 2-3 gutljaja i rađe čekala da se ja vratim, a on bi slistil ostatak :lol
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la angel » 06 sij 2012, 01:20

Hajdi je napisao/la:On ne bi ponovno dojio nego zeli malo paznje posebne koju sad preko dojenja dobiva beba. Tako to treba razumijeti.

potpis na hajdi.Meni je to sasvim prihvatljivo što je veće dijete tražilo.
Ja sam se nasmijala kad sam vidila naslov.jer moja curica od osam godina je htjela probat siku.Prvo se raspitivala koliko je ona dojila,je li volila sisati.....Kad sam joj ponudila izdojeno,naravno da nije htjela probati.Htjela je baš siku.Dala sam joj i nitko sretniji od nje nije bio.Samo je nježno držala siku i zamolila me da nikom ne kažem :mrgreen Kaže " nema šanse da bi pila to mlijeko ali bi mogla držati siku u ustima cijeli dan,kad je tako mekana"...Htjela je da vidi koji je to osjećaj i dopustila sam joj,nije više tražila.Ali dosta puta dok sam mlađu dojila,ona bi bila sa nama i dala seki da je drži za prst. :luv
angel
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diami » 06 sij 2012, 11:09

Moji su se često dok su dojili tandem držali za rukice. :luv To je jedino što mi sad zna faliti, baš su bili medeni, sad se K rijetko sjeti iako se zna maziti sa mnom dok ona cica.
Diami
ne stignem sanjati

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 45 gostiju.