Sada je: 27 srp 2026, 06:38.

Pocetak price o jednoj djevojcici

Moderator/ica: Diami

Re: Pocetak price o jednoj djevojcici

PostPostao/la Trini » 30 stu 2011, 13:14

predivno pises, uzitak je citati. :luv
Trini
sv. Monika

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 09 pro 2011, 03:01

divna prica, hvala sto si je podijelila sa nama!

uh, moram priznati da ti nije bilo ni malo lako, ali je zato vrijedilo svakog trena s Princezom :luv :luv :luv
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la damdam » 09 pro 2011, 10:44

md, za djevojčicu :luv

svojevremeno sam negdje davno napisala svoju...bolnu priču. ali sa lijepim završetkom.
sjećam se da sam čak i tada pomislila kako sam samo ja mogla sve doživjeti taaaako drastično i da sve žene oko mene koje su rodile na isti način (kao i ti) su to bolje i hrabrije prošle nego ja, stoički.

sada znam da sve to prolazimo na isti način, samo što netko baš ne želi pričati/pisati o tome.
od boli, od neizvjesnosti, od uspavljivanja i nemoći, od spoznaje da nećemo vidjeti svoje dijete još duuuugo, duugo i imati ikakve suvisle informacije o djetetu nakon poroda, dok će drugi već odavno u rukama imati razvijene slike sa dijelom naše utrobe, dok ćemo mi i dalje ležati kao nakupina bespomoćnog tkiva buljeći u strop ili infuzije iznad glave, bojeći se nakašljati, nasmiješiti a kamoli zakšaljati.

i zato - hvala ti za prelijepu priču.
koliko god da mi je tvoja priča, kao i većina takvih, izmamila suze, :hug , toliko mi je i lakše nakon što sam ju pročitala.

da ne govorim što mi je tako drago da si, bez obzira na svu bol, doživjela još jednom to savršenstvo i postala po drugi put mama.
i drage volje ti kažem ;) , djevojčica, čak i dok spava, liči na tebe. ima tvoje oči :le
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 09 pro 2011, 18:14

hvala cure. :luv :luv :luv

sada znam da sve to prolazimo na isti način, samo što netko baš ne želi pričati/pisati o tome.
od boli, od neizvjesnosti, od uspavljivanja i nemoći, od spoznaje da nećemo vidjeti svoje dijete još duuuugo, duugo i imati ikakve suvisle informacije o djetetu nakon poroda, dok će drugi već odavno u rukama imati razvijene slike sa dijelom naše utrobe, dok ćemo mi i dalje ležati kao nakupina bespomoćnog tkiva buljeći u strop ili infuzije iznad glave, bojeći se nakašljati, nasmiješiti a kamoli zakšaljati
.

prekrasno napisano. jako, jako lijepo. sve si rekla u samo par recenica. hvala. :ljubav

ps ne znam kako si uspjela tako dobro pocijeniti, ali istina je Princeza ima moje oci. :srca
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la Liv Tyler » 09 pro 2011, 19:45

Iako se ne poznamo priča me dirnula. :luv
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 20 pro 2011, 15:50

hvala! :srca :srca :srca :srca
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

PostPostao/la SanjaMK » 20 pro 2011, 15:52

neznam kako, propustila sam ovu pricu. Koja je tako ljepa, njezna, dirljiva i kako MD zna, savrseno napisana :luv
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la Jullishka » 21 pro 2011, 09:14

SanjaMK je napisao/la:neznam kako, propustila sam ovu pricu. Koja je tako ljepa, njezna, dirljiva i kako MD zna, savrseno napisana :luv

ja sam ovo isto pomislila, juce sam citala i cimoljila ovde.
prelepa je sara md,prelepa...bas je nekako, mala damica od rodjenja, posebno te usnice :le
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la zauvijekmama » 21 pro 2011, 12:15

cmoljim
predivna prica o radjanju jedne velike ljubavi
:kiss djevojcici predivnog imena
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 21 pro 2011, 20:21

zm, :ljubav

Julis, u tvojoj prci sam se propoznala 100%, posebno dio o strahovima (narkoza, misli o Ibrahimu, kao i to da mi se princeza nije cinila lijepom kao sto je bio md :luv )

Sanja, gotovo sa sigurnoscu mogu reci sto je najvise izazvalo emocija kod tebe dok si citala nasu pricu. :srca :srca
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 16 vel 2012, 11:51

.......................

pet dana poslije bio je sarin prvi rodjendan. tu noc na veceru su nam dosli prijatelji, izmedju kojih i doktorica koja nas je porodila. nakon vecere sjedile smo u kuhinji i pricale o svemu i svacemu, onako kako samo zene znaju.
i tada sam prvi put nakon godinu dana cula pravu istinu. sasvim slucajno. ustvari doktorica je pricala o ocevima koji su se onesvjescivali, zadobijali fakture lobanje na porodjaju....
'pa nije ni cudo sto se amer prepao.'
rekla sam da nije bio tako prestrasne kada sam radjala djecaka.
onda je pocela pricu o nekom tipu iz eu, kako ga je morala udaljiti iz sale jer se uspanicio i govorio pogresno zeni /porodilji sta da radi.
te nastavila: 'morao se prepasti, kada je vidio ravnu crtu ctg-a, paniku u sali. strasan je osjecaj kad cuejs da su otkucaji prestali, vidis kako sve funkcije organizma pocinju da se gase....'
nakon sto je zavrsila pitala sam je: 'iskreno, je li stvarno moj carski bio tako hitan?''
svi me gledaju u cudu, prijateljica sto sjedi sa nama za istim stolom, hvata me za ruku i govori: 'pa sad ti je ispricala'
tek tada povezujem da je zadnji dio price bio vezan za nas troje.
'hitan da hitniji nije mogao biti' odgovorila je.
'nisamo imali vremena zagrijavati salu, od panike doktorice nisu znale ubosti injekciju u kicmu. nisam smjela rizikovati da cekamo da to urade, morali smo spasavti dijete. sve zivotne funkcije su otkazivale. linija na ekranu bila je ravna.'
kasnije u nekom drugom kontekstu price rekla nam je da je njen muz pitao, kako smije poradjati zene prijatelja, jer uvijek moze da se nesto zakomplikuje.
par dana poslije shvatila sam da je to pitanje vjerovatno postavio nakon sto me je porodila sa Sarom.

kako sam se osjecala u tim trenucima???? zaprepasetno, uplaseno....danima poslije stalno sam ljubila sam svoju princezu. grlila je snazno....gnjecila od straha i panike. danima je trajao moja strah i prestrasenost 'sta je moglo biti?'
naivno, mislila sam da je razlog hitnog carskog reza bio pritisak i nalaz doktorice internistice mire filipovic, na kojem je pisalo: 'hitna hospitalizacija'
jeste da mi je doktorica koja me je porodila u bolnici jos rekla, kako ne bi pritisak bio odlucujuci faktor za cr da sve to nije uticalo na ctg bebinog srca.
ok mislila sam tada, nije ravnomjerno kucalo, kako treba....ali, ni u ludilu nisam mogla pomisliti da je bila 'zivotno ugorzena', da su joj zivotne funkcije otkazivale i srce prestajalo da radi.

......................

Boze dragi koliko smo samo puta do sada hodali 'po ivici', a da toga nismo bili svjesni. uostalom, zar cijeli nas zivot nije hod po ivici???
a mi, mi smo toliko bespomocni i slabi.

sad ako bih bila pateticna, napisala bih odu hrabrosti mojoj maloj djevojcici. jeste ona borac, ali ne zbog ovog gore nabrojanog, ta oda i zahvala pripada samo Uzvisenom Bogu, jer samo nas je On svaki put spasavao kada smo hodali po tankoj liniji zivota i smrti.
spasio nas je i nasim neznanjem u sva tri slucaja.
neznanje je nekada blagoslov.
spasio nas je sretnom okolnoscu da smo bas u tim 'odlucujucim trenucima' bili na pravom mjestu i u pravim rukama.
spasio nas je tako sto se njegovim spasenjem Sara svaki put izborila za svoj zivot.

i tako rodio je borac, uporan, zahtjevan i ljut ali odlucan da uspije po svaku cijenu, umiljat i drag u isto vrijeme.
i tako rodila se prica o rodjenju.
rodilo se sjecanje na jednu veliku borbu i jos vecu ljubav.
rodila se prica o princezi Sari.
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

PostPostao/la Liv Tyler » 16 vel 2012, 12:27

:nesvist

Hvala dB na Sari. :srca
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la mrs. eastwood » 16 vel 2012, 12:30

:kiss mišica mala!
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 16 ožu 2012, 22:19

za kayu :kiss :kiss

slika
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 16 ožu 2012, 22:20

ono je bilo samo za kayu, a ovo je za 'raju' da docaramo cijelu atmosferu gore ispricane price :)

slika
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

PostPostao/la Kaya071 » 17 ožu 2012, 11:33

To je to, definitivno! :lol

A, sto se tice ove "za raju", u mom slucaju su imali one sarene kapice :D .
Mr Ostrozubic 17/02/2010

Mr Loptic i Zujalica 08/03/2012
Kaya071
Sveta krava

Prethodna

Natrag na Priče s poroda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.