Sada je: 30 tra 2026, 03:10.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

) - usput, tantrum faza je za mene bila rezervirana, rijetko za ikog drugog, iz više razloga: provodili smo najviše vremena skupa, sve situacije umora, bolesti itd su opet bile "moje" - zahvaljujući tome pak dobro razumijem svoje dijete (i znam kada je stvarno zlatno a kada je srebrno, brončano, kakvogod, jer trajno zlatne su samo ogrlice i prstenje
)

Skretanje pažnje može pomoći (u toj dobi svakako) i okretanje na neku smiješnu situaciju, prije nego se razvije u tantrum...
I onda je ostao zbunjen i nakon par puta je prestao...ali definitivno nisam pridavala pažnju tim lupanjima... pravila sam se kao da ga ne doživljavam 

.
Sad cu udariti totalnu ignoranciju
Ako bi se bacakali negdje vani onda bih se odmakla na pristojnu udaljenost da ih imam na oku, npr. sjela na klupicu malo dalje i zabavljala se zgražanjem prolaznika.
Također bi se vrlo brzo ustali, otresli i došli da idemo dalje.
i ak neće ona onda ću ja. 
Znam takav slučaj (srećom bez posljedica) pa zato. Pod ne najsigurniji. 

. On se u tom bjesu bacanja zatrcava u namjestaj ili u nas ili pada pa se ozlijedjuje... kimbac (a nas je platneni, putni) je najsigurniji. Osim toga trebala sam ga fizicki maknuti od sebe (a sto on nije dozvolio nego je hodao za mnom gdje god ja isla i nastavljao s predstavom). Za izaci iz kimbaca ipak treba svoju energiju usmijeriti u nesto drugo osim bacanja i histeriziranja
.
smiri se.
bubica11 je napisao/la:Najgori dio mi je u ducanu,dok vide da dijete place svi gledaju,kontaju da zlostavljas dijete a ona se dere koliko moze jer nemoze dobit 3 cokolade nego jednu
Znala sam se sagnuti na pod i sapnem joj kako cu je izmlatiti po guzi a ona meni fino odgovori pa to stalno govoris a nikad me nisi
ovo možeš staviti u bisere. Šta se sve neće sjetiti mala dječja glavica. Najradije bi se smijala a nesmiješ pred njima.
.... 

.Probala sam svašta,ali ignoriranje jedino pali,pa kad se dijete izdivlja onda treba porazgovarati o tome što je ok ,a što nije.Uglavnom sada imamo problema oko školske zadaće.Red matematike,red plakanja ....S vremenom sve prođe,al treba imati živaca 

i znam da treba imati samo živaca.

presahnula sam objašnjavajući im kako to nije u redu reći djetetu, kako se on ima pravo ljutit, kako on mora naučit da ne može uvijek bit kako on hoće i da je normalno da ga to nekad frustrira, i sad ona meni - njoj je njega žao. a meni nije, jel'? i onda se naljutila kad ju je mm otkatao da slučajno nije došla i da nek se ne mješa u naš odgoj!
Tvojem MM svaka čast na reakciji
ignoriram svaki puta, ne popuštam. Kad smo same prođe bez problema, ali čim je netko još u blizini kao da se unervozi.

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.