Sada je: 30 tra 2026, 03:01.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

knjigu bi uspio pročitati tek na način da mu je rekla nek pročita jednu stranicu i nek dođe da joj prepriča što je pročitao... tek onda je bila sigurna da je razumio što je pročitao, pa je onda znao i napisati traženo...

- natprosječna inteligencija
- ADD (poremećaj pažnje i koncentracije)
-disleksija, disgrafija i disfonija...

, ne nije lako.

Tania je napisao/la:Nisam previše informirana o ADHD, ali zar se on ne očituje u svim poljima jednako? Ono tipa, ne bi mogao odsjediti 2 sata i pogledati film a da se ne pomakne...

ja samo svom školarcu odredila svaki dan neki radni listić, ne toliko zbog savladavanja znanja koliko zbog vježbanja odnosa prema školi i vježbanja radnih navika,
prije ispita nije mu problem primjerice iz matematike riješiti stotinjak zadataka.
Neznam jel kužite što želim reći
mi imamo jedan dogovor ODGOVORNOST - POSLJEDICE a to je da on zna da mu škola mora biti na prvom mjestu i da su i tenis i sve ostale aktivnosti iza škole i zna da je meni važno da je on dobar i na taj način si kupuje mir. Kužite??? Moje dijete je nevjerojatno proračunato
i ne bi si on dozvolio da si jedan dan uništi sa cmoljenjem i prenemaganjem nad knjigom kad zna da to može riješiti u pola sata i ostaje mu više vremena za igru nego da sjedi satima u sobi, kuka nad zadacima i vuče se ko krepana mačka po stanu
A vani je ekipa
nije ti lako.da piše zadaću dok mene nema doma pa se nema kome prenemagati i sve napiše samo da je poslije slobodna.Moje dijete je nevjerojatno proračunato i ne bi si on dozvolio da si jedan dan uništi sa cmoljenjem i prenemaganjem nad knjigom kad zna da to može riješiti u pola sata i ostaje mu više vremena za igru nego da sjedi satima u sobi, kuka nad zadacima i vuče se ko krepana mačka po stanu A vani je ekipa
jednostavno ju ne zanima, eventualno neki strip, šta sam joj god posudila ,kupila stoji neotvoreno ,jako joj se dopala Poštarska bajka i nju je doslovno progutala.I to je to.
a moj pak uvijek čeka zadnji vikend prije onog tjedna kad je treba predati. I to me ne brine jer ja znam da će on to0 napraviti kvalitetno i samostalno i bi njemu valjda najgora stvar na svijetu bila da ga učiteljica opomene da nešto nije napravio što je trebao odraditi. Ova učiteljica u njemu izaziva strahovito stahopoštovanje i meni je to superJoš bi dodala da lektiru nikad ne ostavlja za vikend
... imam osječaj da se boji da je ne razočara ne ispunivši njezina oečkivanja
Ali sav važan posudi knjigu isti tren kad učiteljica spomene kad je slijedeća lektira i pročita je isti dan
ali prije lektire je čita još jednom. To je do sada bilo zbilja lako štivo...više tipa slikovnica..evo jučer je imao General Kiro Miš...ma mislim da mu nije trebalo više od 10 minuta da je cijelu pročita. Što se tiće čitanja... čita samo ono što ga zanima... Duricu je doslovce progutao a trenutno kad nezna kud bi sa sobom onda si uzme Guinnessovu knjigu rekorda i samo čita one zanimljivosti... tipa najduži nokti na svijetu
etc...Ali to su rijetki petki jer on nikada ne bi vrijeme koje može provesti vani sa društvom proveo čitajući knjigu koja mu nije obavetno štivo.

lastavica je napisao/la:Prva dva razreda je jedino lektiru pisala doma. Uz moju navigaciju bi to raspodijelili tako da ne ostane za zadnji čas nego bi ju pisala u par navrata po malo.

Paula je ista!

Nikako da naučim zadnjih 10 godina da si kopiram post prije nego stisnem send

Tania je napisao/la:ovo je užas....njega u principu boli briga kakve će ocjene imati, da li će stići na vrijeme u školu, da li ima zadaću, da li ima lektiru....boli ga briga...

u tom grmu leži zec
jer je Tania osoba koju ne boli briga i ona se užasno živcira oko njegovog indolentnog ponašanja prema školi i intertnog pristupa prema školskim obavezama.
Ja je u potpunosti razumijem i mogu zamisliti kako se bespomoćno osjeća kad dobiva feedback onakav kakav nikad ne očekuješ

Internal Server ErrorTinica je napisao/la:Upravo tako Bubiu tom grmu leži zec
jer je Tania osoba koju ne boli briga i ona se užasno živcira oko njegovog indolentnog ponašanja prema školi i intertnog pristupa prema školskim obavezama.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.