Sada je: 30 tra 2026, 03:01.

"Doručak kojem vjerujem"

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Re: "Doručak kojem vjerujem"

PostPostao/la Nana1971 » 02 svi 2012, 15:29

to ima smisla, ali tad kaznjavas te koji su lazno reklamirali tako da im uzmes novce i uplatis ga u fond za zdravstveno osiguranje (javno) od kojeg svi koji su koristili te proizvode mogu imati koristi. Kakvu korist imaju milioni jedača nutelle od toga sto Ferero uplati 3 milje dolara jednoj zeni?!
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la melita » 02 svi 2012, 15:51

Svaka čast tko je čuvao račune!

Ferrero se obvezao vratiti 4 dolara po staklenci svakom potrošaču iz SAD-a koji je kupio Nutellu od siječnja 2008. do 3. veljače 2012. godine. Potvrde o kupnji kupci mogu predočiti do 5. srpnja. Otprilike 2,5 milijuna dolara tako će biti vraćeno potrošačima, a ostatak ide 'borbenoj' mami iz Kalifornije.

A ovo je ipak pozitivan rezultat svega toga:

Ferrero sad mora promijeniti reklamu i izgled ambalaže, te na prednjoj strani staklenke jasno istaknuti koliko kalorija, masti i šećera sadrži.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MalaSirena » 03 svi 2012, 11:44

latica je napisao/la:
Nana1971 je napisao/la:da, hrvatski sud će u sporu protiv velike kompanije presuditi... NIKAD
:roll
Iako, moram napomenuti da su mi te američke tužbe protiv proizvođača cigareta, hamburgera i nutelle totalno glupe - stvarno - koliko glup i neinformiran moras biti da bi stvarno danas mislio da je pušenje zdravo!? ili slatkiši i masnoće!? i onda te milijunske odstete!? totalna idiotarija.

:lol to sam se i ja baš pitala - tko je zapravo uopće povjerovao da je to zdravo? ali očito netko jest i još je dobio tužbu! mislim drago mi je da jest, sad će promijenit i reklamu :lol

malo off topic, ali sjećam se da sam negdje jednom pročitala da su u americi na zaštitnu kacigu morali napisat u uputama za korištenje da štiti samo kad je djetetu na glavi, a ne ako dijete vozi bicikl bez kacige, jer je netko tužio tvrtku ... to ipak stvarno samo u americi ima :lol

Ne bi vjerovala (često ne vjerujem niti ja kad čujem), ali jako puno ljudi vjeruje reklamama, pogotovo onima koje se tiču hrane namijenjene djeci (npr. Monte, Dukatino, Kinder-pingui, Kinder milchschnitte, kojekakve grickalice... nastavi niz).
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la Nana1971 » 03 svi 2012, 13:26

:ajme onda ja stvarno precjenjujem ljudski razum :ajme
meni je nepojmljivo da netko (pa još odrasla osoba :shock ) vjeruje reklamama :lol
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la Barbi » 03 svi 2012, 13:55

I meni je čudno ali znam da mnogi vjeruju.
I reklamama i onome što piše na kutiji. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la snowwhite » 03 svi 2012, 14:05

je ne mogu prihvatiti da ZAISTA vjeruju da su ti proizvodi zdravi. mislim ne moraš biti ne znam kako inteligentan i obrazovan da znaš da slatki namaz od čokolade, mlijeka i lješnjaka + masu aditiva ne može biti zdrav. al da je fin, je :liza :mrgreen
isto tako i monte i dukatino i milk šnite i sve u tom paketu.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la rucho » 03 svi 2012, 14:12

melita je napisao/la:Svaka čast tko je čuvao račune!

Ferrero se obvezao vratiti 4 dolara po staklenci svakom potrošaču iz SAD-a koji je kupio Nutellu od siječnja 2008. do 3. veljače 2012. godine. Potvrde o kupnji kupci mogu predočiti do 5. srpnja. Otprilike 2,5 milijuna dolara tako će biti vraćeno potrošačima, a ostatak ide 'borbenoj' mami iz Kalifornije.

e j* da sam znala...... koje bi ja sad pare stukla..... :mrgreen ......

a vezano uz vjerovanje reklamama..... tj promidzbenim porukama je pravilnije..... sve osobe koje su inace podlozne sugestiji mamac su za povjerenje od navedenih...... srecom ja nijesam od tizijeh (mozda zato jer sam iz te branse.... ups.....)

a glede zdravog dorucka i finih zitarica..... moja zvjerkica jos nije znao ko mu glavu nosi pa je kategoricki odbijao ista integralno i zitaricasto... al ajd ne dajem mu svaki dan kako ste ono nazvale drek snek.... al cokolino... to jesam priznajem..... al kad je i meni fin..... :mrgreen

skuzajte ako upadam ovako nisam vas procitala pazljivo pa se mozda i ponavljam.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danni » 03 svi 2012, 14:42

Dukatino nije zdrav :shock :shock :nesvist
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nana1971 » 03 svi 2012, 14:50

ni vegeta nije samo povrce :p
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la mrs. eastwood » 03 svi 2012, 15:07

ja podržavam ovakvo američansko shvacanje. bila to reklama ili ne - ne mozes govoriti da je vegeta nautur "prirodna" vegeta. da je ovaj ili onaj desert zdrav ili statija znam.

mala je granica između "to je samo reklama" i situacije gdje to postane opći fakt - pa mame mrve plasmol kekse u prkve kasice i tako.

ja bi sve to vrlo strogo uredila i isto tako kaznjavala. :dada
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 03 svi 2012, 15:14

ja znam hrpetinu ljudi koji "vjeruju" i kažu: Pa rekli su na televiziji!!!
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la TmamaKiN2 » 03 svi 2012, 15:24

sta ti je moc medija :nokti
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Miki » 03 svi 2012, 15:46

VIPmama je napisao/la:ja znam hrpetinu ljudi koji "vjeruju" i kažu: Pa rekli su na televiziji!!!

moja bivša gazdarica je vjerovala da zbilja postoji biljka mesožderka koja je pojela malo dijete - vidjela na televiziji, jelte :nesvist

a za moju sveki dan danas nisam sigurna jesam li je uvjerila da je običan jogurt zdraviji od kupovnog voćnog (ali tu su i komadi voća! :ajme )
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la noah » 03 svi 2012, 20:18

A moja sveki i šogi i još nekoliko njih,ne shvaćaju i misle da mm i ja smo picajzle jer mi djete ne jede bonbone,ponekad čips,krafnice,čokolade ograničeno,hrenovke,paštete,salame,voćni sok kupovni-sveki veli pa to je voćno i mora šećerića dobit...neki još jadni vjeruju da djeca rastu samo od masnog i šećernog jer je bitno da je kalorično,moraju djeca bit debela,a ne ko moj jadni mršavko,a sad s mlađim delam opet grešku neće ti se zbuckat kad samo zdravo jede,mučim ga cicama umijesto da mu dam bocu i svako malo krutu hranu,a ne samo dva obroka,pa on bi sa 8 mj. trebal već sve jesti koda ima godinu...i tako neki ljudi jednostavno se ne žele educirati i bar malo nešto pročitati o zdravoj prehrani...mi smo ludi i pretjerujemo zato što djecu zdravo hranimo...
N 18.08.2011.
T 23.01.2008.
Naše dvije zvijezde doputovale sa nebeskog svoda u mamino i tatino srce...
noah
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Vicky & Mama » 03 svi 2012, 21:22

Noah potpisujem od riči do riči!
I kod nas je situacija manje više ista.
Mojoj svekrvi (koja je ínače divna i stvarno nije neka rospija) nije nikako jasno zašto ja svom bebaču ne solim hranu, zašto ne pije sokove nego vodu i zašto joj ne dam da mu kupuje voćne jogurte i pudinge kad je to baš za djecu :hahaha
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la adry » 03 svi 2012, 23:02

Pa naravno da bi bilo lakse ujutro zamutiti čokolino (ili kako se već pravi) neg nakuhavati zobene ili ine pahuljice.
Ja sam uvjerena da još uvijek ima ljudi koji ne znaju što su aditivi a da ih ima još više koje uopće nije briga ili ih prosto ne zanima. Baš je lijepo otići u dućan i kupiti veliku kesu smokija i dati malcu na igralištu da gicka (neki dan od mame sa kojom sam stalno na igralištu).
A još me više nerviraju osobe koje me pokušavaju ubijediti da je sol zdrava :nesvist (sad mi treba neki smajli da se propucam) tj da dječjem organizmu zapravo treba soli - eto doživjela sam i to jučer :ajme

Ali ja se ne dam.... borim se do kraja

A što se tiče reklama potpisujem Mrs E
slika

slika
adry
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pomikaki » 04 svi 2012, 09:19

Nana1971 je napisao/la::ajme onda ja stvarno precjenjujem ljudski razum :ajme
meni je nepojmljivo da netko (pa još odrasla osoba :shock ) vjeruje reklamama :lol

stvarno precjenjuješ :p

već odavno govorim da bi se trebao osnovati ured za tužbe protiv lažnih reklama
samo neka par nutricionista i pravnika pogledaju reklame koje se vrte na tv-u
i tuže sve proizvođače koji svjesno i ciljano obmanjuju kupce
neka ih tuže i od zarade financiraju dijelom ured, a dijelom zdravstvo

eh, zemljo Utopijo...
pomikaki
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rucho » 04 svi 2012, 20:52

a cure moje a kako bi onda oni zaradili.... nemojte... onda ce nam nabit jos vece poreze.... ostanimo pri tom da ima mama koje sljepo vjeruju "zdravim" jogurtima i neskvik kranchi knusper il kako se vec zovu i mama koje vise vole zobene pahuljice.... svakom svoje..... djeca ce i dalje rasti i jacati il debljati se..... ne meremo spasit sve pa se drzimo svog.... a opet treba tu i tamo popustit kocnicu i dat djetetu nesto "nevaljalo" jer ce danas sutra krenut u "nadoknadu propustenog".... osobno sam jedna od tih koja je prvi junk fud probala na faksu ...... nema tog cipsa koji kroz tih nekoliko godina studija nije prosao moja usta.... tako da ja povremeno ponudim girici..... al uglavnom mu vrecica smokija sluzi za rucno proucavanje atomske strukture svakog smokica posebno..... :nesvist
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Prethodna

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.