Ne reklamiram pa ću zato prvo napisati sam na Iskonu jer mi b.net nije u ulici (nema zgrada, obiteljske su kuće pa im nije isplativo) ali da je uzeli bi ga. zašto?
otprilike je ovakvo stanje..
B.net ima optiku (fiber to the home), dok Iskon ide preko bakra i propusnost optičkog vlakna je puno veća od bakrene parice.
B.net ima odvojene protokole za TV, internet, tel...dok kod iskona sve ide kroz 2 iste bakarene žičice-koje ulaze u router-koji tek onda to troje dijeli. Zato na b.net možeš spojiti neograničeni broj TVa bez utjecaja na brzinu interneta i uz to još možeš doplatiti za puno veću brzinu interneta, a na Iskonu ne; plaćaš do maximalno 2 TV uređaja i to ti utječe na maximalnu brzinu interneta-ograničen si propusnošću bakra.
Kvaliteta slike na TVu je također osjetno bolja na b.netu nego kod iskona, upravo radi te propusnosti infrastrukture.Iskon komprimira sliku i šalje u router, pa u settop-box pa u TV, dok kod B. neta ide direktno u TV.
Carnet vam je ok što se brzine interneta tiče?!
ja kod iskona dobijem za 2 TV-a , internet i fiksni tel. račun na nekih 260-280 kn
E sad, jel puno ili nije ne znam, ne pričamo nešto preko fixnog, skype mi je tu prvi.