Sada je: 30 tra 2026, 02:56.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy
mao je napisao/la: U svakom slučaju trošak izostanka roditelja zbog bolesti djeteta do njegove treće godine ide 100% na račun HZZOa tako da poslodavac nema nikakvih gubitaka zbog tvog izbivanja....
latica je napisao/la:j
eto, to je moje mišljenje - jer to da je društvo stvorilo prihvatljivu skrb za dijete u vidu jaslica je meni ... onak ... ja bih rekla da to je odraz toga koliko naše društvo brine za obitelj, konkretno djecu i majke, odnosno koliko ne brine

kao mogućnost korištenja, plus hrpu drugih mogućnosti (rad žene na 4 sata, dok dijete ne bude nešto starije npr.). Laticu ovdje čitam na način da društvo smatra da je problem "riješilo" zapošljavanjem po 2 tete u jasličku grupu od 20-ak djece. Objektivno, koliko se one stignu njima baviti, uzmite u obzir samo presvlačenje pelena, a obzirom da se možda radi o tek prohodaloj djeci, na što liči njihov izlazak van? Utoliko mi je opcija bake-dede i čuvalice bila prihvatljivija do dobi 3+. Inače, broj jaslica koje primaju djecu od 6 mjeseci je pak zanemariv tako da o tome ne bi trebalo biti riječi, to su iznimke (ne da mame idu raditi ranije, jer u tom slučaju uskaču npr. bake)
...Dogovoriš se s poslodavcem i kolegama na poslu. Nas smo bile dvije s djetetom u jaslicama i poslodavac je zaposlio na skraćeno radno vrijeme jednu djevojku koja je tada uljetala po potrebi.

Sreca najveca je napisao/la:Naknada za bolovanje za dijete do 3 godine starosti od prvog dana bolovanja ide na teret HZZO-a i iz tog razloga ne može iznositi više od 4.257,28 kuna.
Dakle, ako je plaća roditelja veća od ovog iznosa, nikako ne možemo govoriti o tome kako "roditelji imaju punu plaću za vrijeme bolovanja" što se vrlo često može čuti.

mrs. eastwood je napisao/la:latica je napisao/la:j
eto, to je moje mišljenje - jer to da je društvo stvorilo prihvatljivu skrb za dijete u vidu jaslica je meni ... onak ... ja bih rekla da to je odraz toga koliko naše društvo brine za obitelj, konkretno djecu i majke, odnosno koliko ne brine
naše je društvo još super po ovom pitanju. koliko sam skontala puno razvijenija društva daju majkama rodiljni dopust od svega 6 mj.
aaa sad kontammama njonji je napisao/la:upravo tako, stalno se čuje kako je za bolovanje do 3 god. iznos puna plaća al za mnoge to nije

i zašto jedno, zašto drugo 
ili za ostajanje kod kuće (na neplaćenom)

apropo ostalog - da se nema izbora nego djete staviti u jaslice - zvuci mi u najmanju ruku okrutno.
a velika večina to nije
u stanju sa jednom plaćom sve shendlat.
Tinica je napisao/la:Ja sam pak malca sa 14 mjeseci dala u jaslice i nikad ali doslovce nikad nisam požalila![]()
Nije da nisam imala opciju bake i dede ali em su oni dosta stariji em ih nisam željela opterečivati tak da su oni imali samo zadaću dovesti ga doma nakon ručka i spavanja![]()
I sad kad razmišljam opet bi / ću isto napraviti i sa drugim djetetom

ali sam za tetu čuvalicu što se tiče mene i mog komfora
Love za svoj komfor nemam 

. Srećom financijski smo si to mogli priuštiti.
Duga je napisao/la:Ljudi su skloni isključivosti: jadni ako idu majušni u jaslice, jadni ako ih čuva stara nemoćna baka, jadni ako ih čuva tuđa žena za to plaćena, jadni ako idu u vrtić, nesocijalizirani ako ne idu...nastavi niz ...mislim, ništa nije crno-bijelo...sve je sivo
Bubidea je napisao/la:nekada je to bilo 100% (barem vecini)
recimo prije 10 godina, kada sam ja svojega tako isla, ali tih 4250kn se nije mijenjalo godinama, tako da vise stvarno ne mozemo govoriti o 100% za vecinu
(u ovoj zemlji)

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.