mislim da je je Neda3kids baš pogodila nelogičnost bodovanja rezultata školskih sportskih klubova.
Istina, treba osvojiti i 1. mjesto na županijskom, nije to lako iako su u toj ekipi vrlo često djeca koja ustvari taj sport treniraju u klubu i paralelno za školu (tako sam i ja igrala za školu) ali poanta je u tome što školski klub nema ravnopravno sve sportove organizirane
gledala kod nas u školi koji su nam sportovi u školskom sportskom klubu:
košarka, rukomet, nogomet, atletika, odbojka, tae kwon do, judo i šah
na stranicama hrvatskog školskog sportskog saveza su popisani sportovi za koje se održavaju natjecanja za državna natjecanja
http://www.skolski-sport.hr/dokumenti-3279.htmli tu je popisano 11 sportova: mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka atletika, gimnastika, plivanje, stolni tenis, badminton, šah i kros
pretpostavljam da i za niže razine natjecanja (županijski, općinski) je isti popis sportova
poanta je da tim školskim sportskim klubovima nisu obuhvaćeni svi sportovi i ako imaš peh da se dijete bavi sportom kojeg nema na popisu - nema bodova
znači sistem nije ravnopravan za svu djecu, nedorečen
i uz to naravno primjedba da je stvarno smiješno da se rezultati športskih školskih društva boduje za upis u sve škole