Sada je: 09 kol 2026, 01:14.

.

Bubidea je napisao/la:nece se nitko igrati sa mnom?

)

a prvi .... i meni lici na mene, narocito onaj dio gdje pise da se pravi 4 sata, al' bacam grah na soleu 

AA je napisao/la:i meni lici na mene

Solea je napisao/la:bubi, da, kiflice su dobile najviše glasova
sori, u žurbi nisam tu napisala.
eh, žao mi je što ti nisu uspjele.
meni je trebalo dugo da mi dizano tijesto klikne, čak sam već bila okej s tim da meni to ne ide od ruke.
ali, moj problem je bio što u startu nisam imala baš puno vjere da će to ispasti dobro a još više u nedostatku strpljenja.
kada sam se opustila i prestala ga stalno gledati i kontrolirati, prestala se opterećivati brojem minutakrenulo me
par stvari koje radim (pisala sam u nekim ranijim receptima), nekome možda bespotrebno ali meni pomaže
- zdjelu u kojoj će mi se tijesto dizati iznutra malo premažem uljem (stijenke) i tijesto odozgo, da se kasnije lagano izvadi iz nje, ne lijepi se za posudu
- zdjelu u kojoj se tijesto diže stavim u drugu, veću posudu s toplom vodom, pokrijem i ostavim da tijesto raste, ne samo duplo već i trostruko (u toj toploj kupki se puno brže diže)
- kada ga premijesim (i oblikujem npr. loptice) opet ostavim da se diže
- kada zamotam kifle/buhtle, oblikujem kruh, šta već, opet ostavim da se digže prije nego ide u pećnicu
- dizano tijesto voli toplu okolinu, znači, i prostorija treba biti topla.
- ako koristim svježi kvasac, a meni je on draži od suhog, obavezno provjerim je li stvarno svježšto svježiji to bolje.
je, dugo traje i dosadno je ako stalno titraš nad tim, ali ako za to vrijeme pažnju posvetiš nečemu drugom, nije više bed. i brže prođe
ovo je stari, provjereni recept koji sam dobila od mame, ja sam samo ulje u tijestu zamijenila rastopljenim maslacem i ukupnu količinu maslaca smanjila.
ona ga razvalja u veliki krug pa izrezuje trokute i mota kifle, meni je ovako s lopticama zgodnije i jednostavnije.
u tijesto za dukatove kiflice, ako se dobro sjećam, ide i pzp i kvasac, pa ne treba možda tako dugo čekati prije pečenja.
njoki - možeš staviti i cijela jaja, onda umjesto 4 žum. stavi 2 cijela ali trebat će i malo više brašna. nije isto al je okej.

Kaya071 je napisao/la:Ja bacam grah da je prva prijava orchid.

ivana7997 je napisao/la:imam pitanje o kolacicima, a ovdje je frekventno, pa mozda dobijem odgovor
mogu li se ti sitni kolacici smrzavati? mozda bih danas napravila one poticine...

Many je napisao/la:ajd u skladu sa podnickom da kazem da prvi nije sole GARANT!!!![]()
![]()
jeste sole i prva i druga, a bogami i treca... i sve ostale su solea - jedino ovako imam sanse da ovaj moj grah pogodi bar jednu prijavu

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.