sada još da nam AA zada novu temu
šta nam se jede? slano, ha?

Sada je: 08 kol 2026, 01:53.

Bajadera3 je napisao/la:čestitke pobjednici!!![]()
CD! pliz, meni treba sve detaljnopa bih lijepo molila svezigledno minjona - što znači zapeći prvu polovicu tijesta, na koliko stupnjeva i koliko dugo, a i onda ovo ispeći do kraja, isto pitanje - kolko stupnjeva, kolko minuta? fala

sori, sori

, uzmite u obzir da u nekim drzavama 2.1. nije praznik, pa dok sam obavila te tricarije
)

po mom receptu je 6 zlica pekmeza i sve ide u tijesto, pa sam ocito skontala pogresno 

AA je napisao/la:
nesto sam kontala, dugo nije bilo kao tema neka svjetska cuisine ... pa hocete to il' pojedinacnu namirnicu? (il' cete salate? sala, sala)
a može i namirnica.

Mirci je napisao/la:Moze neka kuhinja, to nismo dugo imali
nevenera je napisao/la:kuhinja lakonogih čudnozubih plemena u podnožju planine Cika Caka

Normandy, Brittany, Champagne, Alsace and Lorraine, Burgundy and Bordeaux ...... iako mi je malo zao "potrositi" ovu kuhinju dok nema sezonskih namirnica, al' valjda francuzi jedu i zimi
Francuska kuhinja
Od 18. stoljeća do danas francuska kuhinja smatra se vodećom kuhinjom u Europi, najprofinjenijom i najraznovrsnijom.
Francusku kuhinju karakteriziraju:
- Različita delikatesna predjela
- Raznovrsne juhe
- Mnogobrojni topli i hladni umaci pripremljeni na osnovi različitih temeljaca i velikog broja prirodnih začina
- Brojna mesna jela
- Brojne garniture
Francuska kuhinja sastoji se od više regionalnih kuhinja, a među najpoznatijima su normandijska, bretanjska, provansalska, burgonjska, pariška s okolicom Pariza itd.
- Jela francuske kuhinje svrstana su u nekoliko razreda - Francuska vina, “visoka” kuhinja, regionalna kuhinja, građanska kuhinja i
seoska kuhinja.

AA je napisao/la:a onda, idemo u Francusku![]()
tema je fantastična!

AA je napisao/la:- Jela francuske kuhinje svrstana su u nekoliko razreda - Francuska vina, “visoka” kuhinja, regionalna kuhinja, građanska kuhinja i
seoska kuhinja.

Bubidea je napisao/la:imat cete sto kila

nevenera je napisao/la:dobro smo prošli
olja je napisao/la:Znači nema slatkih?
i slano i slatko, nismo na dijeti
), al' kako je zimska sezona i nema bas veliki izbor povrca, mislim ipak da treba igrati i slatko 

može komotno ostati tam negdje do ljeta. 

MalaSirena je napisao/la:Bubidea je napisao/la:imat cete sto kila
Nikako - pa Francuskinje su mršave!

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.