Sada je: 27 srp 2026, 20:56.

PLACENTA PREVIA

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PLACENTA PREVIA

PostPostao/la Tinica » 15 sij 2013, 15:32

Evo upravo se vratila sa pregleda i doktor veli da mi je posteljica jako nisko spuštena tik do ušća maternice, beba je velika i daje mi rok od dva tjedna da se podigne. Ukoliko se ne podigne onda ćemo se dogovoriti za carski rez jer beba na ovaj način ne može prirodnim putem izaći van. Jel netko imao od vas ovakvu dijagnozu?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

Re: PLACENTA PREVIA

PostPostao/la Sreca najveca » 15 sij 2013, 15:40

A jel te poslao na mirovanje?
Sve trudnice koje su imale tu dijagnozu, a koje poznajem, su morale mirovat. Ne želim te plašit, ali s placentom previom su česta krvarenja. Obično se takve žene šalje na carski jer posteljica blokira put da dijete izađe van.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la IINA » 15 sij 2013, 15:57

Tinice, placenta previja je stanje kad posteljica prekriva ušće djelomično ili potpuno.
I da nije bezazleno. Zahtjeva mirovanje.
No kod rane trudnoće može se još pomaknuti prema gore rastom maternice.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Barbi » 15 sij 2013, 16:01

Placenta previa je koliko znam situacija kada posteljica djelomično ili potpuno prekriva ušće, ne kad je tik to ušća. I da, tada se porod obavezno obavlja carskim rezom.
Ja sam u mislim prvoj trudnoći imala posteljicu nisko, tik do ušća i to se pozorno pratilo od pregleda do pregleda da ne prekrije ušće no ostala je na istom mjestu do kraja trudnoće, rodila sam vaginalno.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Tinica » 15 sij 2013, 16:02

Da objasnio mi je sve i pokazao na ekranu onak je negdje sa strane...nije još prekrila skrpoz do kraja ali jako malo fali svega par milimetara....ali ja se nadam da će se ipak pomaknuti. Doktor baš i ne gaji neke nade jer jer sad već par dana do 7. mjeseca. To je ovak nekak:
http://www.google.hr/imgres?q=placenta+ ... ,s:0,i:126
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 15 sij 2013, 16:16

tik do usca je placenta depressa, odnosno spustena posteljica. to je bila moja dijagnoza.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la newmom » 15 sij 2013, 16:46

ja sam imala djelomičnu placentu previju u prvoj trudnoći, u 12. tjednu, mislim(morala bih provjeriti točno)-tj.tad se otkrilo pregledom
posteljica je prekrivala vrlo mali dio ušća, ali sam svejedno morala na mirovanje
simptomi: ja sam imala smeđi iscjedak, a gin. mi je rekao da je to zapravo krv pomiješana sa sluzi
nakon nekog vremena posteljica se digla, ali ja sam stvarno mirovala u međuvremenu
rodila sam ipak na carski, no ne zbog toga, nego zato jer se nisam otvarala kako treba
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la Tinica » 15 sij 2013, 16:48

Nadam se da će tako i ostati makar evo za par dana sam u 7. mjesecu (28. tjedan) i doktor mi ne daje baš (pre)više šanse :ajme
Najčudnije mi je to što sam bila kod doktora prije dva tjedna i tada mi nije ništa rekao. Jel moguće u dva tjedna da se to promijeni? :conf
Ja i dalje radim...rekao mi je samo da će mi uzeti putovnicu i da ne landram više po bijelom svijetu :lol
Jesi ti bila hospitalizirana? U kojem tjednu si rodila?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la newmom » 15 sij 2013, 17:39

nisam bila hospitalizirana, ali gin. mi je rekao doslovno: Ili ćeš doma mirovati ili ćeš u bolnicu.
ja sam, naime, dotad normalno radila, radim u školi, no putovala sam dnevno 100km autom
i meni se to dogodilo dva tjedna nakon pregleda s posve urednim nalazima
ja bih svakako savjetovala mirovanje, jer je u mom slučaju to najviše pomoglo
a kad sam rodila? :xmasgrin na kraju sam još i prenijela i rodila u 42. tjednu :xmasgrin
newmom
od Cullenove loze

PostPostao/la mamashnita od noje » 15 sij 2013, 20:10

tinice, ne znam sad visetocno do kojeg tjedna se posteljica dize od usca tako da se dg ne daje odmah, nego nakon tog nekog tjedna (guglaj). ja sam prokrvarila i morala mirovati, apstinirat od seksa :p , nisam smjela mesti i hodati uz stepenice :p :p
ali krvarenje je ubrzo prestalo pa sam i ja prestala pridrzavati svega od navedenog. odnosno, nisam mela i nisam se seksala. :p
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Tinica » 16 sij 2013, 10:33

Koliko sam ja skužila posteljica se mora dignuti do 29. tjedna...ja sam sada 27+3 tak da mi je dao još par dana fore da vidimo hoće li se dignuti...makar ni on ne gaji neke (pre)velike nade za to jer već se barem malo trebala pomaknuti ako ide prema gore...
Jedino me tješi to da prije dva tjedna kad sam bila na 4D sve je bilo super, posteljica prokrvavljena baš sve onak školski...a sad opet ovo...pa si mislim ak je imala dva tjedna da padne možda joj treba i dva tjedna da se digne ;)
Ja nisam imala aposolutno nikakvo krvarenje ali ništa nimalo...e sad jedino razmišljam pa nije valjda moguće da mi se od seksa spustila...ok da priznajem :lol seksala se jesam u zadnje vrijeme ali brate mili nitko mi nije rekao da je to zabranjeno :ajme Ok evo sad neću više obečajem :hahaha
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la gold dust » 16 sij 2013, 12:10

tinice, moje iskustvo je da sam dobila dijagnozu placenta praevia s cca 26 tjedana, isto je bila skroz blizu ušća i nisu mi tad još mogli dati sigurnu prognozu hoće li biti potreban carski ili ne, ali mi je preporučeno mirovanje i otišla sam na bolovanje. kako je maternica rasla i rastezala se, na iduća dva pregleda vidjelo se da se taj rub posteljice pomalo odmiče od ušća. ipak, bilo kakav niski položaj posteljice nosi veći rizik od krvarenja, a to se dogodilo i meni, iznenada, s cca 33 tjedna, te sam zbog toga provela dva tjedna u bolnici. uglavnom, krvarenje je zaustavljeno, rub posteljice se rastezanjem maternice se više pomicao gore te na kraju više uopće nije bila placenta praevia. rodila sam prirodnim putem par dana prije termina.
gold dust
Sveta krava

PostPostao/la Liv Tyler » 16 sij 2013, 12:17

Tnice samo da te :hug jer nemam iskustva s ovim.
Nadam se da će se sve popraviti do sljedećeg pregleda.
Cure dobro kažu, pokušaj što više mirovat.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Tinica » 16 sij 2013, 15:32

Ma neda meni vrag mira idem ja po još jedno mišljenje. :faca Jednostavno mi nije jasno da prije dva tjedna doktor to u 45 minuta na 4D UZV koliko me pregledavao nije vidio :conf ...ništa nije rekao niti da se spustila niti da je dolje...možda im UZv na Svetom duhu nije bio dobar :dunno
Isto mi je rekao da bi pričekao još par dana da mi se maternica rastegne pa da će se možda podignuti...živi bili pa vidjeli ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la zvrka » 16 sij 2013, 15:36

meni bila spuštena ali ranije u trudnoći, podigla se. Ma nemoguće da nije to uočeno prije 2 tjedna :dunno , baš čudno. Ili je to ona politika "neću ništa govoriti jer ionako ne možemo ništa učiniti pa ću reći kad za to dođe vrijeme da se bezveze ne brineš" - to sam čula od jednog dr. Iako, ovdje se mora mirovati pa itekako treba reći.
dražesni pupoljak svibanjski 2012.
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 16 sij 2013, 15:49

Ma nemoguće da nije to uočeno prije 2 tjedna
Pa jel tak :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la pamparam » 16 sij 2013, 16:21

tinice, koliko se sjecam, tocno stanje placente previe se detaljno moze vidjeti jedino vaginalnom sondom, a i onda onaj ko gleda treba biti pazljiv.
ja sam imala dva puta, jednom totalis - preko cijelog usca i jednom marginalnu. s obzirom na tvoje tjedne, mislim da jos uvijek postoji sansa da se ona povuce prema gore. no, u svakom slucaju mislim da bi trebala mirovati, jer kako dijete raste, veci je pritisak na dolje i veca mogucnost krvarenja.
pamparam
Nude Beach Inspector

PostPostao/la Tinica » 16 sij 2013, 16:37

E da upravo to sam vam željela napisati..mene jučer doktor nije mogao pregledati sa normalnim UZV preko trbuha kao i uvijek već me je pregledavao vaginalno... i točno mi je pokazivao gdje se nalazi a gdje bi trebala...gdje je ušće i koliko milimetara fali do samog ušća...
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 18 sij 2013, 09:35

Evo ja jučer navečer otišla kod privatnika jer znate mene da se ne mogu pomiriti samo sa jednim lošim mišljenjem i sve je super. :joy
Stavio me na 4D UZV, pregledavao me i vaginalno i posteljica je upravo na mjestu gdje bi i trebala biti :up Joj..nemate pojma koji mi je kamen pao sa srca... ali nevjerojatno da se tako može fulati :conf ...a malo je vjerojatno da se posteljica baš u ova dva dana pomakla na gore :dunno ah...tko bi ga znao ;)
Šta vi mislite jel može? :conf
Istina da sam ga ispilala da ne velim izmasakrirala sa pitanjima tak da mi je sve detaljno objašnjavao :liza
Rekao mi je da sam nemoguća :lol čak je i sestru zvao da mi potvrdi gdje se nalazi posteljica :liza a dobila sam i slikicu :srca i moja malena divljakuša divlja sve u šesnajst :proljece , non stop navlači tu pupčanu vrpcu prebacuje je iz ruke u ruku ko da igra ping pong :hahaha ...pa si onda malo ženska odmori podsjeća me na onog snoopya :hahaha stavi ruku ispod glavice pa se sa nogama odbacuje :joy ...ma joj...jedva čekam da je primim :luv
Tak da uglavnom o placenti previji nema ni govora...posteljica mi se trenutno nalazi na 7 cm od ušća s tendencijom pomaka na gore jer ima još vremena...i sad ja njega pitam jel se može pomkanuti na dolje :ajme a on meni pa nije ona u šetnji da se prešetava sad sim sad tam kako beba raste i napreduje tako se maternica širi i logički je da se penje jer prvo ide beba van pa tek onda ona ;)
Joj hvala vam cure puno na podršci :hug ...ova dva dana su mi baš bila onak :znoj možda sam čak u podsvjesti i imala grižnju savjesti jer sam ne aktivna već hiperaktivna i non stop sam u petoj brzini...pa sam mislila da sam to napravila sa svojim ponašanjem...
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la zvrka » 18 sij 2013, 13:30

Mogu samo reći ... :nesvist :nesvist :nesvist Pa kako je taj prvi dr. tako fulao??! Pa nije posteljica i njen položaj baš nevažna stvar... A bome u dva dana se sigurno nije totalno pomakla!
ma, glavno da je sve super :yess
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 18 sij 2013, 13:54

Bome ni meni nije jasno da je mogao tako fulati :conf ali znaš kaj niš me ne može iznenaditi. Na dan kad sam rodila Frana ujutro su mi rekli na UZV da će to ići brzo jer je beba mala oko 3 kile a malac se rodio 4950 grama i 56 dugačak. :ajme Pa sad ti nešto reci ili budi pametan :lol
Iskreno nije mi bilo svejedno ova dva dana ;) ma nije me bilo strah carskog nego ove rečenice: Dijete je također izloženo visokom riziku zastoja u razvoju, jer posteljica ne može osigurati dovoljno hranjivih tvari potrebnih za razvoj djeteta.
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la zvrka » 18 sij 2013, 14:01

:ajme nevjerovatno!
zvrka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la newmom » 18 sij 2013, 20:48

drago mi je da je sve ispalo ok :)
koliko sam shvatila, ti nisi imala nikakav iscjedak niti krvarenje? obično s previjom bude ili jedno ili drugo(koliko sam skužila,
a može bit da sam u krivu)
tako da je 1. dr. sigurno fulao, a sad kako se to može dogoditi :dunno
možda tu važi ona: tko radi, taj griješi, no nije svejedno kad se radi o zdravlju i bebici

bitno je samo da je sve ok
newmom
od Cullenove loze

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.