Sada je: 01 svi 2026, 11:39.

Generacija 2013. - drugi dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2013. - drugi dio

PostPostao/la sunceko29 » 10 lip 2015, 09:26

šok bravo za jaslice!! :joy Samo se ti nama pojadaj, zato smo tu da te "poslušamo". Znaš da loša razdoblja u životu nikada ne traju zauvijek. Još malo i srediti ćete stan pa će i tm više biti doma, malena će krenuti u jaslice i sve će se nekako posložiti na svoje mjesto. gunga je pretpostavljam govance, L ga zove gongo :lol
azzul mene privlači Japan jako i nadam se da ću ga jednog dana posjetiti... Baš mi je drago da uživaš na poslu!
Svim mamama koje su u projektu "pelene" sreeetnooo! :hug Ovima koji su izašli iz pelena, braaavooo! :joy Mi ćemo probati odvikavanje kad odemo na more za mjesec dana. Do tada sam dosadna i pitam ga jel mu se kaka ili piški, pričam o tuti, posjedam njegove plišance na tutu.
diana baš sam gledala na vijestima kakvo nevrijeme bilo kod vas, pusa velika K!
mamamana 57 rečenica, wau!! Brbljavac mali :srca
L jučer probao lubenicu i jaaaaaaaako mu se sviđa :) ...padala kiša kod nas popodne pa smo vrijeme kad sam došla s posla proveli igrajući se doma. Legići su mu sada zakon, već se fakat igramo, smišljavamo priče, dijaloge ;) .... Navečer me mm nagovorio da nas dvoje odemo na večeru kad L zaspe. Svekrva došla i gledala telku kod nas u boravku. I fakat nisam požalila, fino se naklopali, nabrbljali, prošetali zagrljeni gradom. Baš nismo dugo tako nas dvoje solo. Odlučili da ćemo barem jednom mjesečno angažirati bake i nas dvoje otići na klopu, u kino ili kazalište :luv
Samo pozitiva :-)
L. 13.05.2013.
T. 16.02.2016.
slika
slika
sunceko29
Peeeetaaak

PostPostao/la latica » 10 lip 2015, 09:50

ŠokNaŠok je napisao/la:
voljela bi ured, ujutro obuci stiklu, mahnuti djeci i dadilji i provesti dan u odraslim poslu.

to si ti mene opisala? :lol
ja sad uživam u ovom dijelu, ali samo zato što su mi djeca zbrinuta i što znam da je i njima dobro dok me nema :dada kad sam krenula radit nakon sina, bila sam dosta tužna, ali je on bio Ok, brzo se prilagodio s dadiljom i brzo smo se svi navikli. kad sam nakon male krenula radit, dakle nakon 15 punih mjeseci s njom, mislila sam da ću zapsihozit :ajme ona je toliko urlala ravno 8 dana, što intenzitetom, što trajanjem, da sam ja mislila da ćemo se mi svi razbolit od stresa, a da će dadilja odustat. hvala Bogu, kako se to smirilo, sad su nerazdvojne njih dvije, ono baš ljubav do neba. kad je i prestala urlat, budila se ujutro kad i ja jer je još i cicala, a nisam mogla dovijeka ležat s njom da još malo zaspe, pa bi ja kuhala dok ona cendra kraj mene, ili ne stignemkosu oprat jer sam mislila da će ipak zaspat pa ostala ležat s njom, ali mahala je bok bez suza, to je već bilo puno. i onda je dosta brzo počela ujutro spavat dulje, tak da smo se u miru počeli spremat. kako su one bile bolje, tako sam se i ja više opustila. inače sam joj ujutro i robicu pripremila i sve, a sad sve prepustim dadilji. to će mi se pak sad odbit o glavu od jeseni :mrgreen ali super mi je osjećaj, ako se i probudi ujutro dok smo doma - isprati nas i kaže dadilji: oni idu jadit, a mi idemo u Jidj (Lidl) :lol ili se igra da ona ide na posao u firmu, pa uzima torbu na rame, obuva se i "ide jadit"
ja se sad ujutro probudim, napravim zeleni shake, probudim starijeg da se spremi za vrtić, skuham ručak, spremim se dok doručkujem, dok se šminkam s dadiljom popričam o svemu, malog po putu u vrtić i fino u ured. popodne pokupim malog u vrtiću i dođemo doma i fino smo skupa. onda oni naizmjence plaču i izvode jer svoje dnevne frustracije sve lijepo sačuvaju za mamu, da se ne osjećam zakinuto ;) i onda skoro svaki dan nekamo idemo kad jedemo, engleski, gimnastka, druženje, shopping, nas troje uglavnom solo, tata nam živi u svojoj firmi. kad dođemo navečer doma, opet ide jedan red plača pred spavanje, tek toliko da mi začini dan :mrgreen uglavnom to bude zbog važnih stvari - tko je kome uzeo komad kobacise od večere, tko nije prvi stigao do kupaone prat zube i tak... a uspavljivanje je posebna priča. stariji je od kad se rodio bio - staviš ga budnog u krevetić on zaspe, kasnije prešao sam u svoju sobu, s ovom sam platila dug. do mog posla je zaspala uvijek i samo uvijek na cici, kasnije je noćno uspavljivanje pretvorila u cirkus od jednosatnog pričanja, pjevanja, maženja, pa i plakanja ako treba, svega, samo ne spavanja. popodne ne spava od kad ne sisa, to bolje da ne komentiram :znoj mm i ja se vidimo u prolazu. ako navečer i dođe dok smo budni, ja moram s njom u krevet. prvo što neće zaspat bez mene u sobi (zaspe nekad u krevetiću, ali ja moram bit u sobi), drugo što ja do tad više ne mogu stajat na nogama nakon cijelog dana :lebdi

eto, sad sam se ja izjadala :lol odoh na sastanak, pišemo se...

sunčeko zavidim na izlasku, uživaj!!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Tinica » 10 lip 2015, 10:56

Latice ma ti si multitasking woman :luv
Sunčeko ha ha ha mi smo za 10 dana bez pelene :belji
Joj pa kak su oni veliki sad će na kraju ispasti da će mi faliti mijenjanje pelena :hahaha
Ma tko kaže da ću ih uopće uspjeti maknuti tijekom moje misije :lol
57 rečenica??? Ha???? :roll pa zbilja mi nije jasno kako moja tako malo priča...i vi njih sve kužite? :conf
Sad ću na kraju završiti kod logopeda
Danas sam dobila raspored Franovih obaveza tijekom ljeta i koliko vidim nećemo se baš puno družiti :lol
U subotu putuje u Prijedor na međunarodni turnir, vraća se u petak, onda mi putujemo u Umag a on taj isti dan leti za London na Wimbledon i ostaje gore 10 dana.
Sad je ustvari ispalo da i da je htio ići ne bi mogao jer prvenstveno mora ispoštovati reprezentacijske obaveze
Poslije toga na red dolazi Rim, 22. leti za Amsterdam i ukoliko se kvalificiraju u glavni turnir 5.8. lete u antalyu u Tursku na finale.
Ali sad kaj je najgore od svega mi smo cijeli godišnji podredili njemu i tenisu i ljetujemo u Vodicama isključivo radi njega a sad njega neće ni biti.
Jedino što možda neće doći do finala pa mu je onda 8. mjesec slobodan Latice kod nas je sve isto, osim što kod nas nema napinjanja, plača, cendranja i dramatiziranja pred spavanje :lol
A to da nam tata živi u uredu to stoji i potpisujem u potpunosti.
On ustvari dođe ranije od mene doma i pokupi Ančicu iz vrtića, odmori sat vremena i onda opet ode oko 6 pa do navečer.
Ali disciplinirala sam ga :liza kad sam bila na porodiljnom čekala sam dok dođe doma pa tek onda stavila malenu u krpe ali sad ga nazovem pola sata prije nego što je planiram staviti u kinderbet i ona mu veli "Papa tatica aj lavju tu amen" :hahaha i onda on mene moljaka da je držim još malo budno dok on ne dođe
A danas ujutro sam se zezala i onak u šali rekla da nije u redu da nas opet ostavljaju same a on meni veli "Ljubavi, sjeti se tko je inzistirao na vračanju na posao ti ili ja"
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la latica » 10 lip 2015, 13:35

s obzirom da je trenutno zatišje, da iskoristim i zaključam ovaj dio!
novi dio je otvoren, čeka: http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=49&t=78301
slika Moja 3M
latica
Bigul

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.