Sada je: 18 tra 2026, 13:05.

Generacija 2009. - 5. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2009. - 5. dio

PostPostao/la latica » 28 pro 2015, 12:43

hej cure, kod nas danas po starom, ja na poslu, djeca u vrtiću. ići ću malo ranije po njih ovih dana, oko 14.30-15, ali idu jer jedino tako seka odspava, a ja moram neke stvari završit. jaaako sam dekoncentrirana već tjednima i jako mi teško ide posao :ajme

mi smo se fino izodmarali i bome isprežderavali, barem mm i ja, djeca bome baš i ne. jučer su popodne M i ekipa iz vtića s tatama išli gledat Star Wars. seka i ja smo za to vrijeme šetale po shopping centreu jer nije bilo šanse da ostanemo doma. bila je divna,s tvarno smo na kraju svašta i kupile što nam je trebalo, a gužva je bila neviđena!
nakon kina još cuga s skipom, djeca u trčala i igrala se ko blesavi, seka se odmah uključila u borbene poteze, baca se po podu ko i oni, joj to nije za gledat...
ja sam se premorila, ta gužva, ta svjetla, sve to, glava me boli dosta jer mi se vrat ešto pokočio, planiram se naručit na masažu ovih dana...

moji su zadovolljni poklonima, igraju se stalno čak se i braco igrao s Elsom i Anom :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 28 pro 2015, 13:59

bila i ja jučer gledat star wars. zadovoljna. ok je film. sad treba samo čekat 2g za sljedeći :lol

latica je napisao/la:jaaako sam dekoncentrirana već tjednima i jako mi teško ide posao :ajme

još koji tjedan i bude ono blaženo drugo tromjesečje kad je sve super.

tin je razbio tj okrhnuo damjanovog bezubicu
u kazni je nemiloj
ako se mene pita
ako se pita mm-a :whew
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 28 pro 2015, 14:02

meni kaže seka jučer u krevetu: mama tata je danas stooooo puta reko jebiga! i neces sad jest slatkiše kad bude slatki dan (to kao njemu upućeno) :hahaha njoj je najgora kazna da nema slatkiša, a bratu da nema TV-a!

neve, sutra šaljem posteljinu, neću danas stići najvjerojatnije jer mi ovaj glupi kiosk radi dvokratno :ajme
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la nevenera » 28 pro 2015, 14:38

nije mi hića. nemoj se žuriti.

latica je napisao/la:njoj je najgora kazna da nema slatkiša, a bratu da nema TV-a!
:hahaha

tinu je najgore da ne ide u vrtić. tj nema kazne da ga se dojmi. a mene baš jako naljutilo i rastužilo nepoštivanje tuđe stvari. da je damjan sam slomio njega, ok, ajde što sad. ali tin je namjerno išao lupati bezubicom - o rub kade :whew i lagano mu nacikao nogu. nije puklo ali moram sanirati da ne pukne.
baš sam tužna bila
a damjan meni - nije on to htio. nema veze. popravit ćemo.
niš ne kuži
pa kad je skužio nije zaspao do 20 :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 29 pro 2015, 18:48

latice dobila sam nazad trudničku bolu. ne nosi se inače do 20tt. da ti pošaljem?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la enabacko » 29 pro 2015, 22:32

Latice još jednom čestitam.
Kod nas gužva prošli tjedan samo takva.
R. je imao predstavu u vrtiću koju održavaju u školi, on je bio voditelj i glumio je svećenika. Bio mi je kao mali čovik, on je sve to ozbiljno shvatio i odradio više nego dobro. Veću tremu sam imala ja nego on, on je bio odličan, tete su više nego zadovoljne.
Nakon njega nastup je imala i seka pa smo nakon njenog nastupa išli ne večeru, naravno kad si u dobrom društvu vrijeme leti pa smo zalomili do 2 ujutro. Jedva se dignuo za vrtić ali nije nam bilo druge, odradili smo i to.
Sad smo na godišnjem, kako sam ja na godišnjem do 11.1. tako će biti i on. Zaslužio je da se malo odmori.
Ja još nisam pripremila ništa doček, mislim na kolače, valjda ću se toga uhvatiti sutra. Na doček idemo kod prijatelja u blizini grada tako da se nadam da nam neće biti puno pucnjave.
Ne znam za vas ali mene ove petarde već izluđuju.
Ena 31.10.2004.
Roko 20.06.2009.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la latica » 30 pro 2015, 10:39

neve, šta je to bola? ja ti pojma nemam.

joj ja sam većinu stvari razdijelila i ljudi su mi vraćali, ali pojma nemam više di mi je šta. znam da imam pojas za auto, ne znam di je. pojas za trbuh, isto ne znam di je. trudnićka roba mi je nedavno stigla pa mi je sve na jednom mjestu, barem nešto. ali mi i dalje padaju oje normalne hlače tako da mi ništa od toga još ne treba.

najgore od svega je što sam ljetos podijelila sve platnene pelene :ajme mislim, s jedne strane mi nije krivo jer su mi stvarno išle na živce, imam dojam da su je sve stiskale i stvarno sam gledala po Mati, neke se nije isplatilo čuvat jer s godinama ode pul i sve, ali mi je žao bambusovih uložaka koje sam imala od racmana i nekih prastarih bambusicsa motherease iz kanade što sam im stavljala po noći. srećom, vunene gaće sam ostavila, od njih se jednostavno nisam mogla odvojit... i tak da se sad dvoumim jel da uopće uzimam opet platnene, a ne mogu si zamislit da bebi stavljam obične cijelo vrijeme, ma neznam, sva sam pogubljena.

ena, vidiim ja ne fejsu da vi tulumarite, neka neka, treba i to! i bravo za glumca ;)

mojima je danas zadnji dan vrtića ove godine, od sutra smo na godišnjem :joy
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Ana2010 » 30 pro 2015, 14:49

pozdrav!
latica je napisao/la: ena, vidiim ja ne fejsu da vi tulumarite, neka neka, treba i to! i bravo za glumca ;)
potpis! svaka mu čast!
latice, sigurna sam da ćeš ti brzo posložiti kockice u novonastaloj situaciji :hug.

J i D su na "godišnjem" od Badnjaka do 3 kralja. mm kako koji dan - jučer i danas je na GO, ali sređuje neke stvari i sitne popravke u apartmanu u koji se podstanari useljavaju za par dana. danas je poveo sa sobom i njih dvoje - malo će bit s njim, malo kod svekrve i svekra, tako da smo najmlađi i ja sami. blaženi mir ;). tamo će ih ručat svo troje pa ja moram skuhat nešto samo za sebe.

uživajte svi sa svojima :xmasatmosfera.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 30 pro 2015, 17:05

latica je napisao/la:neve, šta je to bola? ja ti pojma nemam.

cccc
evo link

latica je napisao/la:najgore od svega je što sam ljetos podijelila sve platnene pelene

:strah :nesvist
jooooooj meni :nesvist

tin ošišan. zadnji put kod mog frizera
eh. rekla sam da ga ošiša čim više da ne mora u frizera sljedećih 6 mjeseci :hahaha
sveki mi reče da sam pretjerala, da sad mora nosit kapu i po stanu :hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 02 sij 2016, 15:02

cure sretna nova! ja nikako da laptopa, samo se prebacujem okolo, nešto radim pa malo jedem, red odmora i tako u krug!

mi smo novu dočekali s klincima i par prijatelja kod nas doma, lijepo je bilo. Moji su bili neumorni i budni do 1.30, to im je bilo prvi put u životu. seka je drugi dan stalno pitala - jel danas idemo spavat? i onda skoro oplače kad ja kažem da da :lol u ponoć ples, dječji šampanjac i sekino kuckanje s mojim trbuhom: čin čin beba :lol m mi je pak pamet popio s paljenjem prskalica. par dana prije toga mi je pamet popio s raketama i petardama, ali to nije dolazilo u obzir. pa je onda raspalio po prskalicama!
drugi dan nisu ni nešto posebno spavali, popodne ni pod razno, ali smo onda navečer svi zalegli i do jutra nitko mrdnio nije :lol

sad nas moram spakirat i onda idemo na rođendan i sutra za Zg, a najavljuju snijeg :ajme

nevenera je napisao/la:
latica je napisao/la:najgore od svega je što sam ljetos podijelila sve platnene pelene

:strah :nesvist
jooooooj meni :nesvist

:lol znala sam da ćeš me ti razumjet :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la enabacko » 02 sij 2016, 18:45

Cure sretna vam nova, puno zdravlja, sreće ,osmijeha i svega što si same poželite.
Mi smo imali odličan doček, kućna atmosfera kod prijatelja, nas tri para s djecom, bilo je odlično. Kući smo krenuli u 4.30 i mislim da sam s tim sve rekla, svi smo ostali šokirani koliko je sati i kako nam je vrijeme proletilo ali to nam je samo znak da smo svi bili zadovoljni. Djeca posebno jer su se izgustirali s prskalicama i svim tim djecijim rekvizitima a mi odrasli naravno da nismo odoljeli petardama ....
Uz doček nove odmah smo nastavili s proslavom rođendana tako da smo imali dvi fešte u jednom.
Buđenje je bilo u podne :ajme .
Naravno da to nama nije bio kraj, već smo jučer iza ručka kod mojih nastavili proslavu rođendana i opet zalomili do jedan. R. smo zadužili za predati poklon a kad je ona ugledala što smo joj poklonili suze nisu stale teći. Uzeli smo joj preko crnog jaja tri dana, dva noćenja u Opatiji u hotelu sa masažom i welnesom za nju i muža (to je poklon od nas dvije obitelji i njene ćeri), naravno da je i muž uključen u putovanje.
Ja se u svemu tome divim R. koji sve to dobro podnosi, nije nervozan već je spreman za akciju.
Danas smo u kućnom izdanju i on ne zna što bi sa sobom, stalno pita kad ćemo ići negdni. Danas nas prati i kiša tako da se samo prebacivamo s kauča na fotelju i obrnuto.
Sad nam ostaje još tjedan dana godišnjeg i nadam se da ćemo se oporaviti od svega i biti spremni i orni za nove vrtićke, školske i radne pobjede.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 02 sij 2016, 19:03

ja sam cijela u speedu.
damjan mi je kašljao pa sam njega sanirala. pa je nikša dobio temp u četvrtak pa sam ga vodila kod dr. upala uha opet. pa je popodne dobio neku treskavicu i promijenio boju, posivio. otišla na pedijatriju. čekala tamo da mi kažu da ima upalu uha :roll
sad kašlje tin
no osim toga je sve super
damjan je imao i još ima skok
to je novi level komunikacije kod njega. i dalje ne zna objasniti niti prepričati neke stvari, ali komentira i govori stvari koje nije NIKAD
mm i ja se ne možemo u ovih par dana nadiviti i nauživati toga
no s tim skokom je došlo i potpuno bojkotiranje hrane, jede isključivo ako ga hranimo mi (a sam se hrani od godine :dunno), problemi s probavom i češći tantrumi. jako teško zaspi.

želim svima sve najbolje
neka nam svih 2016. bude najbolja godina ikad :zivili
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sreca najveca » 04 sij 2016, 15:13

Evo i nas, nikako napisat koju riječ.

Cure, sretna nova godina vama i vašim obiteljima, da vam bude bolja nego prošla!

Latice, od srca čestitam na trudnoći :buket
Na našoj generaciji ima baš dosta mama s troje (ili više) djece.

Mi smo za doček bili doma, jeli, pili, igrali društvene igre, gledali tv. Ivona se trudila ostati budna, ali je u 23:15 ipak zaspala na meni. Paola i ja smo dočekale ponoć i nakon toga išle spavat.
Sljedeći dan se digli prije osam.

Stalno idemo na klizanje, bili smo jedan dan i na Tomislavcu, tek toliko za gušt ugođaja jer to u odnosu na Šalatu nije ni k od klizanja.
Sljedeći tjedan joj i u vrtiću kreće tečaj klizanja, dva tjedna idu na Šalatu.

Jučer smo bili na hitnoj na Rebru jer joj se zagnojio lijevi kažiprst. Moram je pohvalit da doslovno nije suzu pustila dok su joj to čistili, jedino se malo raspekmezila na kraju kad joj je rezao tu staru kožu i dezinficirao jer ju je peklo. Ali i doktor i sestra su bili iznenađeni hrabrošću :luv Dobila je i antibiotik pet dana i moramo danas popodne na previjanje kod pedice, a za dalje ćemo vidjeti.
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 04 sij 2016, 21:19

srećice- od čega se zagnjojilo? :hug baš mi je žao :(

ja sam svoje odvježbala. moji spavaju i ja sam freeeeeeeeeeeeee :joy
idem bujit u tv :hahaha

bila sam do dr. rekla je da nikša nije imao konvulzije. majko mila i ta zadarska pedijatrija samo širi paniku. :whew
kontrola nam u četvrtak.

tin je danas išao prvi put u vrtić u ovoj godini :lol
ponosno u minecraft majici i s knjigom.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la enabacko » 05 sij 2016, 19:34

Srećo žao nam je što se zagnojilo i što ste to prolazile, nadamo se da je sad sve ok.
Neve a što reći za našu pedijatriju...
Mi smo još na godišnjem tako da od vrtića nema još ništa ovaj tjedan. Njemu je već dosadno u kući a vrijeme je nikakvo tako da ne idemo vani.
Sutra smo planirali otići iza tunela na snijeg da se njih dvoje izguštirao, nadam se da će nas vrijeme poslužiti. Vodimo i kćer od prijatelja tako da nam seki ne bude dosadno. Sad se cijelo popodne veseli odlasku na snijeg i ne može dočekati sutrašnji dan.
Ena 31.10.2004.
Roko 20.06.2009.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sreca najveca » 06 sij 2016, 13:38

Pozdrav iz Njemacke :)
Mi se zaletili na par dana do moje tete u blizini Stuttgarta. Ovdje kao da je proljece, nema snijega, temperatura u plusu. Danas slavimo bakin rockas (i nju smo poveli) i popodne idemo u cirkus. U planu su jos klizanje, setnjice po gradu i neizostavan shopping u outlet cityu u blizini.

Hvala na brizi za prstic, bolje je. Sad raste nova koza. Razlog ne znamo, nije joj se nista zapiklo. Mozda se samo ogrebala pa se inficiralo.

Ena, gdje odete na snijeg?

Neve, jesu decki bolje?
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la nevenera » 06 sij 2016, 13:44

nikša je hvala bogu ok, hvala srećice na pitanju :kiss
jedino noću jako loše spava i vrišti ako cica nije u ustima odmah :lol

Sreca najveca je napisao/la:popodne idemo u cirkus
:joy ajme odlično!!!

uzela sam leće. ja sam nova žena. s grčem u želucu jer me strah da ih neću znat skinut/staviti :hahaha

ena- jeste stigli do snijega?
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la enabacko » 08 sij 2016, 16:23

Neve stigli smo do snijega ali ne u srijedu nego jučer, poslužilo nas vrijeme i snijega je bilo dosta.
Srećo, mi se zaletimo na dan iza tunela Sv. Rok, imamo nekih 50-tak minuta vožnje do tamo, djeca se izguštaju 3-4 sata, svi sretni i zadovoljni.
Kod nas je jutros krenulo s nekim proljevom koji nije čest ali je proljev. On je super volje, raspoložen samo nas taj proljev muči.
Inače nakon jučerašnjeg lipog i suncanog dana opet nam pada kiša, nije dugo.
Ena 31.10.2004.
Roko 20.06.2009.
enabacko
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nevenera » 08 sij 2016, 21:22

Hoćete dat stolicu na analizu?

Mi nikako da se dokopamo snijega
Ali budemo jednom
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 09 sij 2016, 00:19

da se i ja malo javim! mm i ja smo par dana u Beču, sutra idemo natrag. klinci su kod bake u zg, uživaju u snijegu i klizanju. M obožava snijeg i ne hoda nego puza po vani da mu bude što bliže. skače u gomile snijega, kopa tunele, ma neviđeno nešto. išao je i par puta na klizanje, kažu da mu dobro ide, valjda je ostalo nešto od prošle godine! uživaju uglavnom. a bome i mi :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Ana2010 » 09 sij 2016, 21:42

pozdrav!

srećo, nije vama loše :). a ni vama, latice :).
ena, super za zimske radosti :). nadam se da je prošao proljev...
nadam se da ćemo i mi odvesti djecu na snijeg bar na 1 dan.

D i J su jučer krenuli u vrtić (od Badnjaka su bili doma). i bolje da jesu, dosta im je 2 tj doma. ionako zadnjih dana ili bi buljili u crtiće ili se natežu.
danas popodne su išli njih 2 s tatom kod njegovih na druženje s bratićem i sestričnom, a zatim na seosku fešticu.
pozdrav svima :mah!
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Liv Tyler » 10 sij 2016, 20:35

Helou! Jel me se sjeca tko? :nata

Nije me bilo dugo, nadam se da ste zdravi i veseli.

Sto ima kod vas?

Mi polako krecemo u potragu za skolskom torbom. Pribor cemk hvatati na nekom popustu da nas ne strefi sve zadnji mjesec prije skole. I tako za sve, po malo, svaki mjesec po nesto. Nadam se samo da ce uspjeti.

Praznici su gotovi, sutra obaveze krecu kao da nisu ni prestale. Nisam ove male vodila ovaj tjedan u vrtic da se bas dobro odmore i zazele istog.
Sutra najmladja i ja soliramo ujutro. Bas me zanima kakva ce nas ujutro strka snaci. :lol
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la latica » 11 sij 2016, 10:52

liv :luv welcome back
neve, kako je s lećama? super jel tako?
ana, kako je prošao povratak u vrtić?
srećo, jeste se i vi vratili?
ena, kak ste vi?

mi smo se jučer vratili doma. mi, djeca i kombi pun stvari iz IKEAe. naime, u subotu smo nas dvoje žurili iz Beča jer je jedan priajtlej išao za IKEU u ZG s kobijem pa smo letili da stignemo kupit krevet i ormare za dječju sobu da nam poveze i to smo na kraju obavili. on je u subotu navečer istovario, pun hodnik kutija! i sad slijedi sastavljanje namještaja, pranje robe naravno je jučer počelo, pa onda preuređenje sobe - imam u planu igračke pola "spremit", pa robu premjestit u nove ormare, svašta nešta. do proljeća ćemo valjda bit gotovi... moram još neke stvari i uzet za sobu - Mati nove plahte za veliki krevet, seki poplun, nema to kraja...

jutros vrtić bez problema, samo je problem bio probudit se ujutro naravno! noćas smo svi nešto loše spavali, buduli se, sanjali, valjd ašok od povratka. mene na poslu svega dočekalo iako sam i iz Beča nešto sitno rješavala, ali nema to kraja. i tak. ali super nam je bilo, toliko smo se lijepo podružili s tim prijatlejima, nasmijali sto puta do suza, našetali, odmorili i nažderali ko blesavi. baš nam je trebalo.

i dalje smo u dogovorima oko auta, nismo ništa pametniji.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Liv Tyler » 11 sij 2016, 11:03

I moj J juros veseo i oran krenuo u vrtic. Rekao je da se bas zazelio. Samo sam ga morala probuditi jer su se na praznicima malo opustili.

Latice wow! Kod vas radovi sve u 16! Neka, neka i ja se veselim s vama. Ne bi da sebi sredjujemo. :lol
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la latica » 11 sij 2016, 11:19

ma zapravo to i nije puno radova, okrečili smo nedavno i sad sam uzela neke naljepnice za zidove i Mati novi krevet i dva ormara jer imaju one ormariće male za igračke i sad im je to sve nakrcano i ništa ne mogu naći. ali moramo sve ispretumbat i ispreslagat. i naravno, kasnije dodat radni stol. a i prematalica na kraju ostaje u sobi,a trebala je letit van :lol krevetić sekin se vraća u našu spavaću, a taman sam i tu sobu mislila sredit :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Ana2010 » 11 sij 2016, 19:36

pozdrav svima!

liv, baš si falila, dobrodošla natrag :).
latice, kod vas uvijek aktivno :dada. super za putovanje i ikeu. i mi planiramo urediti Jeleni novu sobu do ljeta. sada su ona i D skupa, a u konacnici će ona biti sama, a dečki skupa.

latica je napisao/la: ana, kako je prošao povratak u vrtić?

sve ok danas. u petak je D bio malo tužan ujutro jer njegova grupa nije radila, bilo je malo djece pa su spojili grupe, ali danas se sve vratilo u normalu. čak su i po povratku iz vrtića ručali bez problema i vriske. mm je odveo J na engleski, a dečkići su sa mnom doma.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 11 sij 2016, 21:32

Ja sam se Naspavala. S velikim N.
Moram to prvo reći :hahaha
Radim na smanjenju noćnih podoja i super mi ide. Sinoć samo 3 :yess
Sukladno tome sad sam budna :hahaha

Latice super za radove.
Volim radove. Nešto se mijenja a to je super

Ja ovo ljeto moram nekako naći lovu za ormar u sobi i stol
Mora biti po mjeri zbog dimenzija.
Budem vidjela

Veselim se ljetu
Bit će zadnje opuštenom
A onda
Apokalipsa
Krv
Suze
Znoj
:hahaha
Šalim se ja. Biće samo suza. Mojih. Raste mi dijete. Kud već? ???

A leće su zakon
Zakon!
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 12 sij 2016, 10:21

mislim da je vrijeme da nam otvorim novi dio, ipak je počela i Nova godina ;)
http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=49&t=78984
slika Moja 3M
latica
Bigul

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.