Postao/la latica » 07 vel 2016, 10:44
mi smo isto predupis obavili, kod nas na internetu objave poziv sve škole i predupis traje 2 tjedna, dovoljno je nazvat školu i javit se, dobiješ daljnje upute. s obzirom da mi mijenjamo školu, onda je ovo za nas jako bitno jer smo pisali onu molbu i sad naša odbrana škola to dalje rješava.
do sada je bilo, a i dalje to zakonski vrijedi, da kod mijenjanja škole, dijete na sistematski i testiranje ode u školu koju pripada, iako se zna da neće tamo ići na nastavu. to je skroz glupo jer onda škola dobije dijete koje stručna služba nije vidjela, a za njih je ipak bitno da upoznaju dijete, i općenito i kod slaganja razreda i sl. sad su to internim dogovorom promijenili, tako da ćemo mi na testiranje i sistematski u školu u koju smo odabrali.
torbu i pernicu smo kupili, ali je stigla na adresu frendice u Austriji pa će nam je oni nekako predat kad budu dolazili u RH. Bitno da smo to riješili.
što se tiče njegove spremnosti, on emocionalno baš lijepo nadolazi puj puj puj, ali zato je na predčitalačkim sposobnostima nisko.
ne raspoznaje sva slova i dosta je u otporu prema učenju toga. ja ga ni ne forsiram, ne želim da razvije još veći otpor. malo kad čitamo ga natjeram da proslovka naslove knjiga i sl. osim toga on nema sposobnost sinteze da kad izslovka nešto poveže u riječ. a jako slabo čuje i glasove u riječima koje slovkamo napamet, dakle glasovima. čuje točno prvo slovo, ali kasnija slova ne čuje rastavi na slogove, ali ne na glasove. malo smo to vježbali, ali isto ga ne silim ako mu se ne da, a jako mu se ne da. kuži da bi to trebao znati, a ne zna i onda odbija. ali to nam je zapravo idealan prilika za izgradnju samopouzdanja, vjerujem da će mu krenuti kad mu dođe klik ...

Moja 3M