Sada je: 24 kol 2026, 19:06.

pedijatar/obiteljski liječnik

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

pedijatar/obiteljski liječnik

PostPostao/la Buba » 08 vel 2016, 14:37

Do kad djeca mogu biti kod pedijatra?
Moji imaju 13 i 11 god., (7. i 5. razred) i još smo kod pedijatrice, ni ne razmišljam da ih sad selim. Danas sam bila s mlađim tamo, i nije bilo naše ped., već neka zamjena i žena se čudi kako da smo još tu, kao trebali smo već odavno prijeći kod obiteljskog liječnika.
Postoji li neka dobna granica?
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: pedijatar/obiteljski liječnik

PostPostao/la latica » 08 vel 2016, 14:41

7 godina je granica. nakon toga idu kod liječnika opće medicine. naša pedijatrica uvijek stavi obavijest da svi rođeni do tad i tad moraju prebaciti kartone. obično se to obavi kod upisa u školu...
znam da ona ako netko to ne obavi jer ne zna da treba ili jednostavno ne dolazi kod doktora jer nema potrebe, kad kasnije dođe - dakle starije dijete, na pregled lijepo kaže da si pokupe i karton i prebace kod opće prakse. ona je krcata pacijentima, možda i zato.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Buba » 08 vel 2016, 14:45

Ma da? Onda smo debelo otišli u crvenu zonu :oops:
Ali mogla mi je pedijatrica reći pa bi ih makla. Ali neću sad ništa samoinicijativno potezati.... kad mi kaže da moramo ići, onda idemo....
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Duga » 08 vel 2016, 14:46

Nas su sperljali, svečano, sa 7 godina (i fala joj na tome :lol) jer da više nije za pedijatra, nego obiteljskog.

Ako vam odgovara, baš vas briga :).
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la ivana7997 » 08 vel 2016, 14:51

načelno, dijete može biti kod pedijatra do 14 godina.

drugi je problem što ima premalo pedijatara pa se moraju rješavati viška pacijenata da bi mogli primati novorodjene. neke ordinacije koje imaju donekle prihvatljiv broj pacijenata dopuštaju ostajanje starije djece ako u obitelji ima i mlađe, da ne kompliciraju roditeljima.

Buba, dakle, šuti i čekaj dok ti ne uvali kartone u ruke.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la latica » 08 vel 2016, 14:53

ja se veslim da sa starijim od jeseni pređemo kod moje doktorice jer kod nje se naručiš i ne čekaš, a kod pedice bude često tolika gužva da čekamo po dva sata, s hrpom drugih bolesnih naravno. tak da nisam pretjerano tužna, iako mi je ona super, odličan pedijatar, ali srećom ovaj moj do sad nije ni bio nešto bolestan da ga je trebalo posebno pratit osim pogledat grlo i poslušat ga, a to će valjda i ova moja znat odradit kak treba :mrgreen

ali ako vam je tamo Ok i ne tjeraju vas, predlažem da se pravite ludi do daljnjeg :lol
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la Crazy Daisy » 08 vel 2016, 14:53

cure je otpustila s 10,5. 14 bi bilo idealno, no kako su već napisale obično nema mjesta.
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Buba » 08 vel 2016, 14:55

Šutim do daljnjega. Tim više što u skoropridošlu bebicu mislim kod nje upisati. Onda će stariji klinci biti kod nje bar do faxa :mrgreen

A što se čekanja tiče, kod moje dr dođeš u 13 sati i gotov si oko 17 :ajme Kod nje je užasna gužva, tako da mi je tu zaista jednostavnije, uz svu gužvu....
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Barbi » 08 vel 2016, 16:05

Ja sam bila do faksa kod svog pedijatra, zaista. Bila bi možda i duže ali je nažalost umro tad pa sam se prebacila u studentsku ambulantu. :p

Moji su bili kod pedijatra do 8 odnosno 12 godina. Kad je stariji krenuo u školu valjda su ga pogubili iz evidencije pa nisam za njega nikad dobila pismo od hzzo-a da ga trebam prebaciti kod obiteljskog liječnika. Dobila sam za juniorku kad je ona krenula u školu pa sam godinu i još malo tražila kud ću s njima. Kako godinama nismo ni trebali doktora (kuc, kuc, pljuc, pljuc) izgubila sam pojam o prolaznosti vremena, a onda sam morala doći sa sinom po uputnicu za skidanje gipsa pa sam vidjela da je prosječna dob pedijatrovog pacijenta u čekaonici dvije i pol godine. :lol :ajme
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la malamaja » 08 vel 2016, 16:15

ivana7997 je napisao/la:načelno, dijete može biti kod pedijatra do 14 godina.

drugi je problem što ima premalo pedijatara pa se moraju rješavati viška pacijenata da bi mogli primati novorodjene. neke ordinacije koje imaju donekle prihvatljiv broj pacijenata dopuštaju ostajanje starije djece ako u obitelji ima i mlađe, da ne kompliciraju roditeljima.

Buba, dakle, šuti i čekaj dok ti ne uvali kartone u ruke.

x
točno tak. problem je manjka pedijatara a ne dob djece. meni su slali pismo iz hzzo...stavila sam na ignore. ne mogu te ničime prisiliti da odeš od pedijatra dok ti to kao pacijent ne odlučiš.
moja je bila do nekog razreda o.š, mislim 4 ili tak nekaj....pa nas je onak u 4oka pedijatar zamolio da mu oslobodimo mjesto za bebače. s time ak ga nešto trebamo da možemo uvijek doći i zvati ga :luv .objektivno i nismo ga puno trebali. kuckuc. a kak nam je opće medicine bila super tak sam ju prebacila kod nje...
Give a man a fish and he will eat for a day; teach a man to fish and he will eat for a lifetime; give a man religion and he will die praying for a fish.
malamaja
foreverjungfrau

PostPostao/la Vicky & Mama » 08 vel 2016, 18:11

Moji su još maleni (nepunih pet godina sin i sedam mjeseci kćer) tako da niti ne razmišljam još di bi s njima kad odu od ped... a kako mi se moja dr.opće med. i ne sviđa baš mogla bi sinov premještaj iskoristiti da se kolektivno di prebacimo :lol do tad ću istražiti ko je ok...
Nego, sad mi je palo napamet da sam ja sa 16 godina završila par dana u bolnicu i uredno su me stavili na pedijatriju :dunno a bome i celijakiju sam uredno kontrolirala u Vinogradskoj na odjelu pedijatrije sve do punoljetnosti - isti pedijatar me je pratio od prvog pregleda s 6 mjeseci do 18tog rođendana :dada
19.04.2011. V
30.06.2015. L
Vicky & Mama
centrifugirana

PostPostao/la snowwhite » 08 vel 2016, 19:50

baš sam danas pitala svoju doktoricu kad bi trebala sina prebaciti k njoj. on ima 7. a i mm i ja idemo kod nje, ona je nekad radila u školskom dispanzeru pa računam da ima iskustva s djecom. no rekla mi je da se čeka kod nje po godinu dana čak i u slučaju kao naš da oba roditelja su kod nje. jednostavno nema mjesta :dunno
i prišapnula mi sestra da će doktrorica kroz godinu dvije u penziju :( tko zna tko nas onda čeka
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la zara01 » 09 vel 2016, 15:40

Moj je bio kod ped.do 12,5.Tad se rodila curka i makli njega da moze ona....A da u bolnicama si do 18na pedijatriji.Mog sa 14,5isto vodi pedijatar u Vinogradskoj zbog dijabetesa.
T&T
zara01
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la april » 11 vel 2016, 20:33

dobna granica je 18 godina. do tada su djeca.
i u bolnici su do 18.rođendana na pedijatriji.

ali, naravno da znam da su pedijatri pretrpani, pa maleni moraju prijeći kod obiteljskog liječnika.
mislim da to nije u redu, jer pedijatri bolje poznaju specifičnosti dječjeg razvoja, od rane dobi, do adolescencije, a moguće je da obiteljski liječnici nisu u tom dijelu dobro educirani.

nekad su mala djeca bila kod pedijatra, pa polaskom u školu kod školskog liječnika (znam da školski liječnici sada obavljaju samo sistematske preglede i cijepljenje). pa na studiju kod studentskog. tako sam ja.

čekam "izbacivanje" od pedijatra, nastojim odužiti. užasavam se prelaska kod dr. opće prakse. svojim nisam zadovoljna, a ne znam na koji način naći boljeg.
školarac i kokolo
april
ja bih za njega skinula zvijezde s neba

PostPostao/la IINA » 11 vel 2016, 20:38

Najveći problem je što kod nas ima jako malo obiteljskih. Uglavnom su to opća praksa što nikako nije isto.
Moje izbacilo ministarstvo jednu sa devet, drugu sa sedam...
Srećom imam savršenog doktora. Isto je OP, al ima troje djece, pa se malo i u pedijatriju uputio...
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 11 vel 2016, 21:33

Bila emidija o tome na hrtu jucer
Do 14.
Nitko vas ne moze prisiliti.
Vazno je da uidu pedihatru jer dr op slusa tri mjeseca to
A i cekaone su u op zajednicke tonije naj ni za stare ni mlade ili npr trudnice kojhe nisu ospice preboljhele
Samo zbog pretrpanosti su donjeli losu odluku da do 7 god, no nacelnodo 14te te ne moigu natjerat
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.