Sada je: 01 svi 2026, 11:53.

Generacija 2015.

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2015.

PostPostao/la mama njonji » 19 tra 2016, 13:29

zimskice, booook :srca
dugo već nisam tipkala.. skicnem, procitam i to je to...uvijek netko uleti ili negdje gibamo, tako da nikako sjest par minuta...

hvala Bogu da su bolešćine iza vas...
ZM, super za nalaz da nije mono...ja sam to isto prebolila al ko cura, nije bas bilo jednostavno... :hug

Azi i Leptir, vasi su vec mala tornada :luv
Mi smo u skupini sa Ofcom i ZM - jos ne hodamo al nas ima posvud...
penjanje sa stolice i kauča na neki drugi objekt je pravi hit :ajme

Svi me pitaju zasto jos ne hoda, kad misli krenut (narocito bake :mrgreen ), a šta ja znam... hoda uz namještaj i prebaci se od tamburea do kauča, al ziheraš je i jednostavno se ne pušta... kad mu što treba, samo se spusti na koljena i odjuriša... naravno da to isto radi i u parkiću, po šljunku, zemlji i sl. :nesvist

lastane, bi li se trebala zabrinut radi nesamostalnog hodanja (14,5 mj.) :mrgreen ?

Inače je sad u nekoj super simpa fazi, svima se smije, jedva ceka da ga netko pogleda da se nakesi... Al ne zeli ni slucajno u ruke nepoznatima, samo kesuljenje - to da :dada .
Super mi je sto sam doma i svakim danom vidim hrpu sitnih detalja koliko napreduje, koliko novih stvari prokuzi, kako ide kopirat starijeg brata i sestru... Bas se vidi kako raste... :kiss
Fizički pak, mislim da nije narastao ni cm... Barem sto se robe tice, i dalje smo na 80 i to mu je ok vec dugo...

Dalje, obzirom da se blize prijave za jaslice - odlucili smo da nece ici, te smo u potrazi za cuvalicom za cuvanje kod nas doma od rujna... Pustili smo za sad glas po parku i u krugu prijatelja i rodbine pa cemo valjda naci...
Pustam, nadalje, glas i ovdje - ako vi mozda znate neku mladju zenu za cuvanje, mozete mi javiti.. slijedeća školska godina, 6 sati dnevno, Siget
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leptir422 » 19 tra 2016, 13:41

Koliko planirate odvojiti novaca za to?
Možda ja imam nekog pa čisto da znam reći?
Dijete koje sam dobila brakom P - 2007 + rođeno D - 2014
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la mama njonji » 19 tra 2016, 13:54

iskreno - još nemamo definiranu cifru... do sad nismo nikad imali čuvalicu koja bi čuvala na dulje vrijeme, svakodnevno...
imali smo par cura koje su nam znale čuvati po satu (25-30kn/h) ali ovdje bi se radilo o mjesečnom plaćanju, tako da još ne znamo... trenutno se malo raspitujemo po kvartu kod žena koje čuvaju kakve su cijene, koliko kužim dosta to varira od obitelji do obitelji (neke samo čuvaju, neke rade i druge kućanske poslove, neke čuvaju cca 10h dnevno, neke kupe i starije klince iz vrtića i škole...)
uglavnom, nama bi trebalo isključivo čuvanje bez ikakvih drugih poslova

ako imaš neku potencijalnu čuvalicu, možemo slobodno detaljnije na pp ;)
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leptir422 » 30 tra 2016, 07:59

Drage moje,

muku mučim sa prestankom dojenja.... htjela bih prestati da se konačno naspavamo, a s druge strane ne bi jer je to naše vrijeme.
A da ne govorim da stalno dok se doji na jednoj cici - drugu štipa... i ako mu makneš ruku, počne neutješno plakanje :ajme

Heeeeeeeeeeeeeeeeelp
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la mama njonji » 02 svi 2016, 13:36

Leptir, sad tek vidim post - uglavnom, ništa pametno nemam za reći jer sam i sama u istoj situaciji (najradije bi da prekinemo jer su nam noći uglavnom koma, tu i tamo se zalomi koja da se budi samo 1-2 puta, se ostale su blagi uzas... a s druge strane, njemu nije ni u peti prekid, to mu je takav uzitak, zakoluta očima, ko da pada u trans kad se primi cice... bas uziva...)
samo veliki :hug

Sa starijima sam prekinula kad mi je vec stvarno dopirilo (tad sam vec i radila i bila sam koma na poslu... negdje sa 20 mj.). To smo riješili uz pomoć tate i fizičkog odvajanja po noći. OK je prošlo. Al sjećam se da sam sigurno par tjedana spavala u dnevnom da me ne nanjuše tijekom noći. Dan nije bio problem, samo noć... S njim su spavali bez problema, i kad bi se probudili on ih ususka i gotovo, bez placa.
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leptir422 » 02 svi 2016, 14:24

Joj.... točno si to opisala.... kao da padne u trans kad cica.....
Ponaša se kao da je pijan... kesi se od uha do uha i tetura kad se makne od cice :hahaha
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la zauvijekmama » 02 lip 2016, 08:45

cure moje :buket

pa kaj se desava s nasim pisanjem, nigdje nikoga
ni mene nema , znam, znam... :mrgreen

mi smo vam ok, imali smo kozice, nasrecu nista strasno desetak po glavi i dvije po tijelu...i nije se uopce cesao, nije ga svrbilo
tako da smo to prosli super
inace i dalje je totalni ovisnik o cici, meni je vec dosta, voljela bih prekinuti, ali mi se to cini kao nemoguca misija
ne znam koliko cu jos izdrzati
naravno, spavamo zajedno i cim me skuzi - vuce majicu

jaslice nismo dobili, zalila sam se, sad cu vidjeti sto i kako dalje

leptiric...jesi uspjela prestati dojiti?

mamam njonji ja placam tetu 20 kn po satu...ali samo za setnju ili igranje s njime
tako se krecu cijene za starije gospodje, mozda mladje cure traze vise
jeste uspjeli nekoga naci?
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la mama njonji » 03 lip 2016, 16:52

hojla, ZM :zivili
istina je, dugo nema nikog... al dobro, ajde barem povremeno da se cujemo kako napreduju...

Znaci prebolili ste kozice - super, sad ste se rijesili :lebdi

Za jaslice - gdje ste predavali molbu? Dugave? Jeste mogli navesti jos koji vrtic (kako je bilo prije)?
I kod nas u kvartu je ostalo dosta neupisane djece, koliko sam vidila na vratima od vrtića kad idem po curu... Mislila sam da nece bit takav rezultat, jer je navodno novi vrtić na Kajzerici (DV Trnsko) "pokupio" dosta malaca, al očito je i dalje nedovoljno mjesta :dunno
Mi cemo se prijavljivat tek dogodine, sad nismo ni predali papire... U medjuvremenu smo nasli cuvalicu (preko preporuke, parkićka mama me spojila sa njihovom bivsom cuvalicom, i srećom, cura je slobodna od rujna... dosla kod nas na razgovor, cini se OK, iskustva ima, cini se draga... Nadam se najboljem).
Uglavnom, pocinjem radit sredinom rujna, a ona bi dolazila nekih 10-15 dana ranije malo radi adaptacije i to je to.
Do tad nas ceka dugo toplo ljeto... :srca

Inace, gospodin je prohodao sa nepunih 15 mj. U odnosu na ove starije, to mi se cinilo prilicno kasno, al zapravo kad je krenuo to je bilo to - odmah pravo hodanje i jurcanje, nema bas padanja, cuvalica ce imat pune ruke posla :).
Imamo jos sistematski slijedeci tjedan i onda pravac - more :joy
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zauvijekmama » 03 lip 2016, 21:29

mama njonji...da, u Dugave smo predali
ostalo je neupisano sigurno 50-60 djece
nama se trebao bas na Jakusevcu otvoriti vrtic, ali ocito kasne...ja se jos nekako nadam da ce se otvoriti, pa da ce nas prebaciti u taj novi
ovo je prestrasno...ne znam kako misle rijesiti problem s jaslicama
a receno je da ni jedno dijete nece ostati neupisano :roll

moj jos ne hoda samostalno, ali blizu je...s obzirom na to da ima 6 mjeseci mladje kosti...tjesim se da ima jos fore ;)

super za cuvalicu, ajde da ste je nasli
bit ce joj veselo s novim hodacem
:zivili
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la leptir422 » 06 lip 2016, 08:50

Cureeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :rodj
Tako mi je drago što je netko nešto pisao, a da to nisam ja :)

Kod nas je situacija da gospodin već 4 mjeseca trče okolo. Isto toliko nije ušao u nikakva kolica. Samo hodamo, šetamo, a kad smo umorni, onda se sjedne na biciklu koju guram okolo i vozi se kao kralj. Još malo i moći će početi pedalati.
Ne govori previše, ali sve razumije. Isto tako cijeli svijet je njegov. Metlu koristi za rušiti ono do čega ne može doći sa stolicom.
Mi se nismo ni trudili predati molbu za gradski vrtić nego smo ostali u ovom privatnom u Blatu. Zadovoljni smo do neba s njima. On je sretan tamo. Neki dan je bio bolestan i doma par dana. Prvo jutro kad smo stali ispred vrtića počeo se smijati i gugutati od sreće što je opet tu :)
Mama - uspjela si naći čuvalicu - super. Ova moja se nikako nije javljala jer završava neke ispite na pedagoškom.
ZM - raspitaj se malo. Privatni vrtići ti nisu toliko skuplji u odnosu na državne. Samo moraš paziti da odeš u onaj koji ima ugovor sa gradom Zagrebom. Cca... su skuplji za nekih 200-400kn jer ostatak pokriva Grad.

I da - nismo još prestali dojiti - ja nemam dovoljno snage reći mu ne kad me pogleda s onim svojim okicama i zatvrdoglavi se :( Iako me stvarno to već umara

PS - imamo sve jedinice, dvojke, četvorke i dvije gornje trojke (donje su pri izlasku)
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la latica » 06 lip 2016, 10:49

Vrijeme leti, ljeto je pred vratima pa je kucnuo čas da se generaciji pridruže i proljetnice 2015:

zeezee curica 01.04.
AdrianovaMamica dečko 11.05.
biljkas dečko 25.05.
carmina dečko 28.05.
Iva15 dečko 28.05.
mamma4 dečko 31.05.

Cure dobro došle među "velike"!

Želimo vam svima skupa ugodno druženje, brzo upoznavanje i puno zajedničkih tema :luv
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la zeezee » 06 lip 2016, 14:49

Hvala na dobrodoslici! :zivili

Od proljetnica već dugo pišemo samo Iva i ja, pa kako je njen dječak nedavno napunio godinu, evo nas tu! Baš se veselim iskustvima malo starijih.
Ja ću probati ukratko predstaviti Mašu - rodila se na prvi travnja, brat ju zove aprilili. Mala je i sitna, ali velika hodacica, pomalo trkačica. Voli jesti, no ne bi se reklo po njoj. A jede sve. Kad vidi čvarke, izbezumi se. Naravno, damo joj jednog-dva, ako joj ne uspijemo skrenuti pažnju, alu, u stvari, jede puno toga s nama. Luda je za ribom, jogurtom i jajima. Kad želi jesti dere se 'jaje, jaje' da se ori šumama i gorama.
Pomalo priča, neke riječi skroz čisto, neke na svoj način. Voli zapovijedati, da ju dignem ili da idemo na kat (goje) ili da ju pustim da hoda (doje) i to ju je brat naučio da se baš zapovjednicki izdere.

Još uvijek cica, malo mi nekad radi probleme s tim. Neki dan me u polusnu ugrizla do krvi, zaglavila joj se celjust, bolilo je gadno dva dana. Ne vidim tome kraja jer je 95 posto vremena sa mnom, i nekad više nemam snage, pogotovo navečer kad jedva čekam krevet pa idem linijom manjeg otpora.

Na neplacenom sam dopustu do 9.mj, a ni tad neće u jaslice, kemijamo s bakom i dedom, iako se baka baš razbolila gadno.
Gibamo na more kroz dvadeset dana, čim.zavrsi glavnina radova koje trenutno imam doma i koji me više dovode do ludila.
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leptir422 » 07 lip 2016, 09:23

Mi smo ti isto malo lijene pisati, ali možda počnemo kad nove snage dođu :)

Moj Damjan je jedan od dvoje najastarijih tu - rođen je 30.12.2014..... malo se požurio..... 10tak dana. Kao i svaki dečko lijen je pričati, ali zato radi spačke kad je u pitanju rasturanje po kući. Obožava čistiti i svaka površina po njemu mora biti čista i bez ičeg.... tako da ne smijemo ništa staviti na stol u dnevnoj sobi jer on odmah ode do vlažnih maramica, izvuče jednu i krene čistiti sve što je na stolu (čitaj - sruši sve na pod) i onda se divi sam sebi. Isto tako obožava uzeti luk sa male stalažice u kuhinji i čistiti ga od kore..... Jučer je tako napravio veliki nered dok je to sve otrunio te je frajer otišao do kante za smeće, uzeo metlu iza nje (koja je duplo veća od njega) i krenuo čistiti te ostatke. Nije stao sve dok ih nije zgurao pod stol i kauč (tako da ih on ne vidi). :ajme

Inače imamo 14 zubića. Svejedi smo iako meso baš ne preferiramo, ali špek i šunku tamanimo. I to ti je to ukratko. Ostatak više manje piše negdje gore po postovima ako će ti se dati čitati :dada
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la mama njonji » 07 lip 2016, 09:36

zeezee :zivili
nadam se da ce nas se sad skupit grupica za tipkanje ;)

B. je beba iz veljace, veseljko koji obozava guzvu, djecu, parkice... glavno da je neki muving... Uglavnom je veseljacko-drustvene naravi... Takodjer, kao i gore spomenuta mu ekipa sa foruma - jos cica i ne vidim da je prestanak na vidiku, mozda na jesen, ili krajem ljeta ako uspijemo... Isto kao i D. od Leptir - ima 14 zuba, jede dobro (ali meso jos iz nekog razloga ne zeli zvakat pa ga miksamo), ostalo grize bez problema... Nocna budjenja su nam gotovo svakodnevna (nekad se zalomi da prespava 5-6 sati u komadu, a ja to zovem prespavana noc).
I on je doma do daljnjega, nece jos u jaslice... Ja sam na porodiljnom do rujna (koristim ovaj produljeni sa 3.) i onda ce bit sa cuvalicom. Kao i vi, i mi se spremamo na more za dvadesetak dana ;)

ZM - sori, nisam upratila, sto vam je to sa kostima? Jel ste to isli na neke preglede u zadnje vrijeme?
I kako cete na jesen? Hoces jos produljit doma ako ne krene u jaslice ili trazit neke druge jaslice/cuvalicu?

Leptir, super mi je cuti da vam je lijepo u jaslicama, uglavnom cujem neke horor price po parkicu... Bas super da ima i suprotnih primjera, samo nek tako i nastavi :srca
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leptir422 » 07 lip 2016, 11:31

Ma mama njonji - mame uvijek pretjeruju kad su vrtići u pitanju i ništa nije dobro za njihove male prinčeve i princeze - ali iskreno.... koja žena može sama pratiti 6 djece od 1-2 godine koji svi trče svatko na svoju stranu? A toliko je otprilike male djece po teti i u javnim i privatnim vrtićima?

Npr. moj Damjan - njemu treba 4-5 presvlačenja dnevno kad je u jaslicama.... a tete imaju strpljenja to napraviti. Zašto? Zato jer ih uče piti iz čaša i jesti iz tanjura :joy
Znaš kako ta djeca izgledaju poslije ručka? :mrgreen
A Damjan još dodatno obožava vodu i čim ga tete ne gledaju juri na wc i otvara umivaonik u najboljem slučaju, a zakopava ruke u wc u najgorem - da se igra s vodom. Da ne govorim da iz svačije čaše uzima vodu i prska sebe i ostale jer mu je to fora. :drink

I kad unatoč svemu tome - tvoje dijete nije bolesno kad je dva dana u jaslicama već izdrži mjesec dana bez bolesti? Kada vidiš da je presvučeno i čisto (osim ako dođem ranije i uhvatim ih dok su vani) i nema osipa na guzi, kada vidiš da je sretno kad odlazi u jaslice i ne plače kao tužna godina što ga ostavljaš? Onda znaš da je vrtić dobar i da su tete dobre i da je sve dobro.
Ne zanovijetam što tu i tamo jedu čokolino, jer jedu i jabuke. Ručak im je catering i meni je sasvim ok za klince - teletina, piletina i puretina s varivima, pireima i sl.
Tako da...... ja sam više nego zadovoljna ovim vrtićem.

Čitala sam na internetu da je jedna mama pisala kao negativnu kritiku to što teta, kad je ona ušla u dvorište po svoje dijete, nije brzo reagirala da zatvori vrata i drugo dijete je iz dvorišta išlo na ulicu. Ali meni je to budalaština. Ako si odgovorna majka - onda nećeš u dvorištu sa 10-15 djece i dvije tete ostaviti širom otvorena vrata već ćeš ih ti sama odmah zatvoriti. Kao što rekoh - neke mame zbilja traže iglu u plastu sijena kad su drugi u pitanju.
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la mama njonji » 07 lip 2016, 11:52

znam, vjerujem da ljudi ocekuju previse glede brige u jaslicama (narocito, ako su im prva djeca :mrgreen )
meni je ovo sto ti pises da on ide i odlazi zadovoljan od tamo, najvažnije od svega... briga me jel mu musava majica al ako s veseljem hopsa do svoje grupe - e to je to! :srca
nadam se da cemo dogodine dobiti takve tete da ce znat proizvest ovakvo raspoloženje (prije svega se naravno nadam da ćemo dobit uopće jaslice, jer to ce dogodine jos uvijek biti jaslice :dada)

makar ovo mi je science fiction u nasem kvartovskom vrticu
leptir422 je napisao/la:koja žena može sama pratiti 6 djece od 1-2 godine

nasih je u jaslicama oko 20 na jednu tetu (dvije se poklapaju samo u doba rucka)... to je glavni razlog zasto ga ove godine nisam upisivala jer je ovo van svakih gabarita za tako malene... prva koja me odgovorila od nasih jaslica je upravo teta koja radi tamo (sad je na porodiljnom, pa se cesto vidimo po parku)... kaze da su im uvjeti rada nemoguci na tako puno djece, trazili su barem studenticu sa pedagoske na ispomoc, ali nisu dobili nista :roll
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leptir422 » 07 lip 2016, 12:29

A gle.... realno.... u ovom privatnom vrtiću je 15 djece u grupi. Dob im je od 1 do 3 godine.
2 tete su...... i preklapaju se isto samo oko ručka 3-4 sata, ali - kad popodne idu vani... onda im se pridruži i teta iz veće grupe, a veća djeca se znaju sama čuvati. Osim toga.... uče dio veće djece da se lijepo igraju s malenima i paze na njih.....
Uz to.... realno.... nekom djetetu je uvijek nešto.... tako da ih u grupi ima 10tak maksimum na dan.
Sad u jednom tjednu kad je bila sezona gripa i ostalih boleština - bilo je ravno 4 djece u jaslicama u našoj grupi. I dvije tete na njih. :rodj
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la mama njonji » 07 lip 2016, 12:40

da, to je malo drugacije...
nasi su slozeni po dobi, tako da su mladji jaslicari u jednoj a stariji u drugoj grupi... ove mladje ni ne vode van :ajme
njih je u sezoni bolescina svejedno iznad deset na jednu tetu (vidim ih jer su blizu moje cure u vrticu)...

uglavnom, moj ce svejedno ici tamo (sa 2,5 godine), to nam je najblizi vrtic, usput mi je za kupit ga kad idem s posla a blizu je i skole di cu kupit stariju u boravku... nadam se samo nepreteskoj adaptaciji :dunno
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeezee » 08 lip 2016, 14:49

Kako ste zubati! Kod nas već duže vrijeme stoji na osam zuba, kod četvorki je natečeno i bijeli se, al vani još ništa.

Jučer smo obavili cijepljenje. Zvala je sestra da nas ima upisane, a ja zabrijala da je 17.-og, spremila ju nabrzaka i obavila pregled, kks, cijepljenje.... Visoka je 79, iako je to meni sve sumnjivo, nisam primjetila da je u ijednom trenu stala baš ravno. S pelenom, par minuta nakon trpanja velike banane u trbuscic i nakon vode, izvagana 8890.

Bez obzira što još nema devet kg, već se neko vrijeme vozi u većoj sjedalici. Jaje nam je bilo strava, davila se u slini i suzama, nikamo nismo mogli. A bitan mi je auto, mali trenira 5-6 puta tjedno, moram po njega kad je pljusak i u školu, sto stvari zbavljam autom. I grizem se zbog te sjedalice...a s druge strane, danas sam odvela bolesnu majku frizeru, obavila speceraj, skupila majku i odvela ju dom, otišla u bauhaus kupit još neke pločice....sve s njom u autu uz pjesmu i zezanciju, čak je i zaspala na par minuta.

U vezi jaslica, slažem se s vama da je to, uglavnom,dobra stvar. Iako se stariji nije adaptirao nikako, dok nije prešao u vrticku grupu, no to je do karaktera. Tete su bile ok.
Opet, drago mi je na neki način da ona neće ići odmah sad, planiramo predati papire za sljedeću godinu. Čini mi se još više vezana za mene nego on, karakterno još ne vidim velike razlike i bojim se da bi i ona hektolitre suza isplakala.
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leptir422 » 08 lip 2016, 15:37

zeezee - mi smo isto malo ranije krenuli sa stolicom. Jaje mi je postalo nehumano kad ga je prerastao, a ništa u njemu ne vidi. Otkad smo u stolici (a ima tome već dosta sad) - svi sretni i zadovoljni. On može gledati vani pa guguće i brblja, može jesti i piti kad je stariji brat iza s njim i pazi ga... ma savršeno.

nego - kakav je to sad pregled i cijepljenje????
Mi smo imali pregled i cijepljenje sa godinu dana i rekla nam je da dođemo sa godinom ipol?
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la mama njonji » 08 lip 2016, 17:20

ni ja nisam sigurna jel nam sad cijepljenje :dunno
naruceni smo slijedeci tjedan na sistematski al koliko se sjecam nije spominjala bockanje...

i mi smo u AS jos od jeseni, iz jaja smo izašli sa 9 mj.
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeezee » 08 lip 2016, 21:53

Pa to cijepljenje s godinu. Samo je nas naručila s 14mj jer, kao, nije ni bitno da bude baš točno s godinu dana, dok proba svu hranu tj većinu, pogotovo jaje i dok malo protrci :dunno
Za sljedeći pregled nas je naručila krajem 11.mj,znači god i 7 mjeseci. I docijepljivanje.
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pčelica_maja_23 » 08 lip 2016, 22:11

jel i ja tu spadam
Ana 05.12.2015?

na vrijeme jel
08.09.2011. jesenska šefica mekog srca
14.04.2013. blaženi nestaško među ženama
05.12.2015 adventska princeza
pčelica_maja_23
Kvočka zvana pčela

PostPostao/la zauvijekmama » 08 lip 2016, 23:01

pozdrav svima... novima i starima
:mrgreen

cijepe se s godinom, pa onda s godinom i pol...nama to pada u 9.mj

mama njonji...radili smo rtg sake i procijenjeno je da ima mlade kosti, rast ce duze, kada vec sada raste sporije ;)
idemo drugi tjedan na pregled, ali nista necemo vise znati dok ne izvadimo krv za hormon rasta...a zadnji puta nismo uspjeli
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la leptir422 » 09 lip 2016, 08:35

Pčelica maja - spadaš tu, ali trenutno još tvoje curke nisu na ovom topiku već na onom zimskom do godinu dana :) - nema veze.... samo se ti tu s nama piši. :joy

zm - kada ćete opet pokušati vaditi krv? javi kako je bilo na pregledu.... mlade kosti?
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la zauvijekmama » 09 lip 2016, 08:52

leptir..neka djeca rastu do 15. neka do 18.neka i duze
tako su nama rekli..L. ce svoj rast zavrsiti kasnije
probat cemo opet vaditi krv, drzite fige da uspije
treba dosta krvi jer ide na analizu u Njemacku
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la mama njonji » 09 lip 2016, 08:59

pčelica, bok :zivili

zvala san jucer da odgodim sistematski jer je prehladjen i usput pitala za cijepljenje - ipak ide cijepljenje, to je ovo sa 1,5 godinu, samo sam sad odgodila za rujan jer ga ne bi smrkljavog bockala... Znaci sa 12 (to smo obavili) i docjepljivanje sa 18 mj.

ZM, drzim fige za vadjenje, mis mali :hug
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la leptir422 » 09 lip 2016, 10:02

Ja još nisam ni zvala.... Isto smo šmrkljavi - a trebali bi sad krajem mjeseca na pregled....

ZM - to kako si napisala da treba puno krvi - čisto me strah........ zvuči totalno vampirski.... :ajme
leptir422
ne patim od forme

PostPostao/la zauvijekmama » 09 lip 2016, 10:12

leptir...prosli puta su ga tri puta pikali-u venu , saku i prst
i opet nije bilo dovoljno za pretragu
:roll
mozes misliti kako se derao i jos se zbog toga stisnu zile i nece ni kapljica krvi van
a i ja sam bila morka do znoja
uh, ne zelim se ni prisjecati

ja bih u ponedjeljak trebala znati rezultatae iz vrtica(da li je zalba usvojena)
ako nije , kada se predaju papiri u privatne vrtice?
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la leptir422 » 09 lip 2016, 10:26

U privatne vrtiće kad hoćeš :) - nema roka. Ako imaju mjesta - imaju mjesta.
Pogledaš privatne vrtiće kod sebe - nazoveš i pitaš ima li mjesta i odeš upisati.
Mi smo Damjana upisivali u prvom mjesecu - i to smo vidjeli dva privatna vrtića koji su nam se svidjeli na internetu.....Blato i Klara. Ovaj u Klari ti je na minutu od prelaza pruge tj. na 3 minute vožnje od lidla u Sloboštini. Otišli smo pogledati jedan i drugi, procijenili situaciju i odabrali manji vrtić :joy (Blato).
Taj je skuplji za 150kn mjesečno jer ih je manje - ali mi je bolji.

Znam da se tebi ne vozi do Blata, ali uvjerena sam da i kod tebe ima privatnih jaslica.
leptir422
ne patim od forme

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.