Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Upis u 1. razred srednje škole 2016./17.

30 lip 2016, 21:20

Ja sam provjerila u skoli cim smo potpisali prijavnicu. Ali i ostali klinci su isli sami. Tak da drzim fige :)

30 lip 2016, 21:22

Pa krenite u ponedjeljak nakon sto predate upisnice, hebiga moras to odraditi. Ili nazovi skole i pitaj mozes li nekome tko nije ni dijete ni roditelj dati papire da to napravi za vas

30 lip 2016, 22:01

A ja sam svoga sama upisivala jer je on već bio na moru.

30 lip 2016, 23:50

Ne bi isli prije 8. Pitaj u skoli dal moze netko drugi donjeti papire na upis, i precizno sta sve treba, ako kazu da moze, nadji nekog kome vjerujes i ostavi sve kod te osobe.
Izgubit mozes dva dana, nije tak strasno kontkedan ;) al ak ne treba, odete ranije.

01 srp 2016, 08:14

prijavnicu ispisuju s upisi.hr i nose u osnovnu školu. A upisnicu 11. u srednju školu. Gdje dobiju upisnicu?

01 srp 2016, 08:17

ima li netko tko je bio u Miocu na prijemnom?

gledam na njihovim stranicama da prijemni nosi 5 bodova.
jesam ja to dobro skuzila???

01 srp 2016, 08:19

TiFilMama je napisao/la:ima li netko tko je bio u Miocu na prijemnom?

gledam na njihovim stranicama da prijemni nosi 5 bodova.
jesam ja to dobro skuzila???

je, jučer je bio. nekima jako lagan, a nekima težak

01 srp 2016, 08:20

a koliko zadataka je bilo?
je li bilo dosta vremena?

gradivo od 5-8. razreda?

01 srp 2016, 08:42

Gradivo 5-8 razreda, 20 pitanja, svako pitanje nosi 0,25 bodova.

01 srp 2016, 08:44

sat vremena

01 srp 2016, 09:03

Mojim insajderima je bio lagan, i zavrsili su prije vremena.
Bilo ih je 600 na popisu :lol

01 srp 2016, 09:30

upisnicu sam printaš iz sistema nakon objave ljestvice ako sam dobro shvatila. Dakle ne prije 11.7. kad objave konačnu ljestvicu. Po tome JiA trebala bi ostaviti i šifre od klinaca tome nekome tko bi ti to isprintao da može odnijeti u škole

01 srp 2016, 10:47

Krumpirić je napisao/la:
Sanika je napisao/la:
Dobri andjeo je napisao/la:Pa ja se cudim daje najveca navala na matematicke :dunno pa kajsu tolika djeca lumeni za matematiku :dunno
Ja sam uvijek mislila da je vise deustvenjaka i onih kojima neide matematika a ispada da jusvi rasturaju , osim mojih naravno :lol

Nije ti to isključivo zbog matematike, već i zbog informatike. Jedino te škole imaju informatiku u sva 4 razreda.
Moja bi npr. školu s informatikom ali bez matematike, a da ne spominjem fiziku :lol

Pa sigurno matematička gimnazija onda nije pravi odabir, a ni studij računarstva. A informatologija je društvena znanost.
Mislim, ne za tvoju, ne znam dijete, možda se samo radi nedostatku ljubavi, ne nedostatku znanja :), nego za nekog ko ne voli i nije za matematiku i fiziku.

Ja mislim da to nije radi informatike, nego jer je to "najbolja" škola, pa onda hoće tamo jer su 5.0.
Puno djece (i roditelja) tako.

Kasnije prirodoslovni i tehnički fakulteti jako loše prolaze, pola djece odustaje. Sve je to na krivim nogama.

Krumpi, a ne znam, gledam to iz naše perspektive. Paula jako voli informatiku ali ne i matematiku i fiziku, iako i to jako dobro kuži i ima sve 5.
I što sad, koje škole gledati? Ne postoji škola kod nas koja ima samo informatiku naglašenu. Informatika je naglašena samo u školama poput MIOC-a i V gimnazije. A u njima je bome naglašena i matematika i fizika.
Mi smo ih razmatrali iz tog razloga koji sam navela ..

01 srp 2016, 10:51

A za MIOC zbilja ne znam, tak je taj profesor rekao, još sam to 300 ponovila na glas kao jel sam dobro čula :dunno
Koliko ih je na kraju uopće pisalo prijemni?

01 srp 2016, 11:23

marelica je napisao/la:prijavnicu ispisuju s upisi.hr i nose u osnovnu školu. A upisnicu 11. u srednju školu. Gdje dobiju upisnicu?

Upisnicu printas sam dan prije upisa u srednju. Prijavnicu printa osnovna skola. Kad potpisete prijavnicu razrednik potvrdi upis u srednju i onda iz sistema printate upisnicu.
Tako je bklo prosle godine

01 srp 2016, 11:32

Sanika je napisao/la:
Krumpirić je napisao/la:
Sanika je napisao/la:
Nije ti to isključivo zbog matematike, već i zbog informatike. Jedino te škole imaju informatiku u sva 4 razreda.
Moja bi npr. školu s informatikom ali bez matematike, a da ne spominjem fiziku :lol

Pa sigurno matematička gimnazija onda nije pravi odabir, a ni studij računarstva. A informatologija je društvena znanost.
Mislim, ne za tvoju, ne znam dijete, možda se samo radi nedostatku ljubavi, ne nedostatku znanja :), nego za nekog ko ne voli i nije za matematiku i fiziku.

Ja mislim da to nije radi informatike, nego jer je to "najbolja" škola, pa onda hoće tamo jer su 5.0.

Kasnije prirodoslovni i tehnički fakulteti jako loše prolaze, pola djece odustaje. Sve je to na krivim nogama.

Krumpi, a ne znam, gledam to iz naše perspektive. Paula jako voli informatiku ali ne i matematiku i fiziku, iako i to jako dobro kuži i ima sve 5.
I što sad, koje škole gledati? Ne postoji škola kod nas koja ima samo informatiku naglašenu. Informatika je naglašena samo u školama poput MIOC-a i V gimnazije. A u njima je bome naglašena i matematika i fizika.

Ne gledas kaj voli ili ne voli nego za sta ima zicu. Za matematiku i fiziku treba matem.inteligencija za informatiku i kemiju apstraktna a za fiziku oboje. Ako ima izrazenu apstraktnu vrlo je vjerojatno da ce kroz srednju razviti i matemat. Tako da u tom dlucaju je matemat nsjbolji izbor.
Ako ima samo apstraktnu npr i vizualnu onda je opca bolja solucija. Mozes se raspitati koja opca ima u izbornim predmetima informatiku.

01 srp 2016, 11:51

Vidjet ce se kad izadju rezultati, 600. (Tocno taj broj) je bilo na popisu za prijemni, a koliko ih se nije pojavilo, ne zna se jos, al vjerojatno malo.

01 srp 2016, 12:19

- kaj još treba za upis, svjedodžbe, domovnica i rodni list? Jel moraju biti novijeg datuma?

01 srp 2016, 12:20

Sanika je napisao/la:
Krumpirić je napisao/la:
Sanika je napisao/la:Nije ti to isključivo zbog matematike, već i zbog informatike. Jedino te škole imaju informatiku u sva 4 razreda.

da pitanje je da li ima nešto drugo za nju.
Moja voli sve te prirodne predmete.

01 srp 2016, 12:57

MIOC

http://www.mioc.hr/wp/wp-content/upload ... znanja.pdf

01 srp 2016, 13:13

viki je napisao/la:- kaj još treba za upis, svjedodžbe, domovnica i rodni list? Jel moraju biti novijeg datuma?

ne, nikakva ni domovnica ni rodni list :D

na stranicama svake srednje škole tj. u natječaju za upis učenika te srednje škole vam točno piše što traže za upis - obavezno upisnica, za neke samo svjedodžba 8. razreda, a neke traže i 7., za strukovne škole mora biti priložena i lječnička potvrda, te dokumenti na osnovu kojih se je dobivalo dodatne bodove ako ih je bilo.

01 srp 2016, 13:18

ipak se moram ispraviti - na stranicama jedne od gimanzija sad sam vidjela da traže i rodni list :lol

tako da - odite na stranice škole u koji ce vam se upisati dijete i tamo točno pročitajte što piše što trebate donijeti za tu školu i točno vrijeme upisa (jako važno jer nemaju sve škole upise u isto vrijeme ;))

01 srp 2016, 13:19

J. ima 4.5 boda. Za jednu gresku je odmah znao cim je izasao, druga mu se potkrala. Frend mu ima 5 bodova, to sam posebno sretna jer je razrednica tog malog tvrdila da nije za matematicku, a zena predaje hrvatski. Samo ih 30 tak ima 5 bodova.

01 srp 2016, 13:27

Znaci, bit ce nekih 84,25 granica...

01 srp 2016, 13:27

Cestitam J. Al on je vec jucer znao da prolazi. :)

01 srp 2016, 13:33

Jel to tebi rekao da prolazi? meni se nije usudio :lol Iako je jučer već u mislima osnivao tamo košarkaški klub :lol

Teško je reći koja će biti granica jer s 80 bodova si tek 92 po bodovima. :ajme Puno je djece i između 79 i 79,99 bodova.

Nisam brojala po listi rezultata, ali dojam je da je tu puno manje izašlo od 600 djece koja su prijavila prijemni, baš idem odokativno prebrojati.

01 srp 2016, 13:38

37 ih je s 5,00

01 srp 2016, 13:40

ne moraš brojati, 338 ih se prijavilo. Konvertirala sam u excel, pa mogu izvlačiti statistike ;)

01 srp 2016, 13:43

bravo J. :)

01 srp 2016, 13:45

Je, bome je :lol Skorpi
Rekao mi je odmah za tu jednu gresku, i da ce upisat mioc ;)
Odgovori