Sad cu ti napisati u detalje kako radim:
Napravim samo pola mjere i ne rezem, vec imam samo jedan biskvit i gore kremu.
Vrhnje ne razradim prije, ali ga uglavnom napravim po svom, malo ga ugrijem i onda otopim cokoladu, iako moze i onaj nacin koji je napisan u receptu (znam sve recepte te cure i ona tako uvik radi ganache jer se prije ohladi i stisne), ali ja sam navikla na ovaj svoj nacin.
Grijanjem bude bas jako tekuce (u biti meni na oba nacina ispadne tekuce
), stavim tecicu u kojoj sam to radila u frizider i kad se pocne stiskat (prode dosta vrimena, skoro pa 2-3 sata, ne znam tocno) tad prebacim na biskvit i odmah sve skupa u frizider.
Tad se dobije bas stisnuta krema.
Uvik radim navecer, tako da se do jutra savrseno sve stisne.
Nadam se da je barem okusom dobra
E sad da ja pitam tko zna, kako napraviti ganache a da nije na pocetku potpuno tekuci? Meni se on super stisne nakon nekoliko sati, ali kad god gledam recepte on uvik bude gust vec na samom pocetku. Pokusavala sam sve, jedva ugrijano vrhnje, tek toliko da se moze otopiti cokolada, kupovala sam razna vrhnja i cokolade, ali sa svim bude isto.
Na kraju radim onako kako sam gore opisala, cekam da mi se prvo stisne pa onda prebacim na biskvite, kore ili za sto mi vec treba.