Sada je: 23 srp 2026, 07:15.

Dojenje u trudnoci i tandemsko dojenje???

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Dojenje u trudnoci i tandemsko dojenje???

PostPostao/la RitaZG » 25 srp 2005, 06:50

Koliko vas ima koje ste dojile u trudnoci? Mi se spremamo ovu zimu na drugu bebicu i Zoe ce biti nekih godinu ,godinu i pol kad cu ja opet zatrudniti. PLanirala sam ju dojiti dokle god bude htjela,znaci dve,tri godine. Zanima me ima li koja ovdje da je dojila kroz trudnocu pa mozda i kasnije kad se druga bebica rodi? IMam frendicu koja ima malog 10 mjeseci i sad je trudna mjesec i pol i dalje doji. Za sad sve stima.Kakva su vasa iskustva. Drugoj frendici je mali prestao cicat jer se okus mlijeka promjenio u trudnoci i nije mu nikak pasalo. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Dojenje u trudnoci i tandemsko dojenje???

PostPostao/la LedinaMama » 25 srp 2005, 12:55

Ako postavis ovakvo pitanje na rodinom forumu, dobit ces malo vise odgovora. Leda 24.12.2001.<
>beba 14.03.2006.<i>Edited by: LedinaMama at: 25/7/05 12:56<
></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lastavica » 04 kol 2005, 09:26

<
><
>LedinaMama čestitam na racica 2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Matilda » 04 kol 2005, 16:47

Imaš na Rodinim stranicama sve o tandemskom dojenju.<
><
>roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=112&Show=530<
><
> <
><
><
><
><i>Edited by: Matilda  at: 4/8/05 16:50<
></i>
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MamaAna » 05 kol 2005, 21:16

Grga je sam prestao kada sam ja bila 2-3 mjeseca trudna, on je tada imao 2, 5 godine i već tada dojenje više nije bilo svakodnevno, tako da ni ne znam točno kada je bilo zadnje dojenje. <i></i>
MamaAna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 08 kol 2005, 07:20

Hvala, Lara. Leda 24.12.2001.<
>beba 14.03.2006.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RitaZG » 28 lis 2005, 06:43

Ma procitala sam ja dosta toga ali bas me zanimaju osobna iskustva. Frendica je zbog komplikacija u trudnoci morala doslovce preko noci prestat dojiti sineka od 11 mjeseci. A imam slucaj tandemskog dojenja u mojoj LLL grupi. Zanima me jel ima koja mama tu na forumu sa iskustvom. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 28 lis 2005, 15:23

mislim da ih više nema. pogledaj u arhivi od prije tri, četiri godine bila je jedna prekrasna mlada članica koja je tandemski dojila dvoje dječice sa razlikom malo preko godinu dana. ima na ovom podforumu jako puno njenih pametnih i toplih postova. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la patkica » 28 lis 2005, 22:45

Astrini postovi o dojenju su stvarno Bas mi fali. <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la natasha32 » 08 sij 2006, 16:51

Rita, je li ti ovo jos aktualno? Nisam dugo bila sistematicnije na Dojenju, pa mi promaklo<
>imam nekoliko prijateljica ovdje (Irska) s kojima sam se intenzivno druzila u doba kad su dojile u tandemu, pa ti mogu nesto napisati. osobnog iskustva nemam, s obzirom na razliku izmedju moje djece, razumljivo <
><
>sto se tice manjka osobnih iskustava na forumu - ako se uzme u obzir koji postotak zena uopce doji (jos uvijek vrlo mali), pa koliko njih uopce doji nakon 6 ili 12 mjeseci, i koliko ih uopce zatrudni u tako malom razmaku (kod nas), jasno je da je stastisticki tesko naci zenu koja i doji 'dugo' i zatrudni u periodu manjem od recimo 2 godine, da bi uopce imala sansu za tandemsko dojenje.<
>ako tome dodas i cinjenicu koliko ima djece jedinaca, a drugo dijete je valjda prvi preduvjet za tandemsko dojenje, cudo da ima i ovoliko (malo) koliko i ima na forumu zena koje su dojile u tandemu. vani je puno veci trend da se ostane par godina doma ('pauza u karijeri') i u tom periodu rodi nekoliko djece , pa imas i vise sansi da nadjes mame s tandemskim dojenjem.<
><
>sjetila sam se jos jednog problema kod nas - cak i zene koje doje, i koje i zatrudne, kolika je sansa da kad odu ginekologu, on ih podrzi u tome da nastave dojiti, cak i ako je sve ok s trudnocom. uz sve ove faktore (velik
oj jedinaca, velik razmak izmedju djece da bi uopce doslo do situacije tandema, kratko dojenje, uopce nedojenje, stav lijecnika prema dojenju u trudnoci i uopce dojenju nakon 6 ili 12 mjeseci), traziti iskustvo tandemskog dojenja u Hrvatskoj, tesko je naci. <
>sretna nova svakome<
><i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RitaZG » 16 sij 2006, 07:43

Jos nisam trudna ali mi je prilicno aktualno jer eto ovaj mejsec je DDay. Vidjet ce mo ali bas me zanima kakva iskustva ti imas. Bila je jedna mama u nasoj LLL grupi koja je dojila tandemski ali sam je samo par puta vidla i odselila se. Izgledalo mi je dosta stresno, ne znam. Moja suncica je tak zaljubljena u svoje cice da ne mogu ni zamislit kak da joj ih uskratim. To je ljubav do neba. Nasi doktori su dosta pozitivni kod toga pa mislim da ako je sve OK nece bit problema. Malo sam racunala i kad si pomislim da cu dojiti sljedecih jos mozda tri godine, uh ne znam kak cu ja to. Ja se sve potajno nadam da kad budem trudna da ce mi mlijeko otic samo od sebe ili da ce promjenit tek pa da joj se vise ne ce svidjat. Ne znam da li je to uopce realno zamisljati <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la natasha32 » 27 sij 2006, 13:34

ako jos nisi trudna, a curica ti po tickeru ima vec 15,5 mjeseci, mozda neces ni stici do tandemskog dojenja, ali nije lose pripremiti se i za tu opciju. no, kako bilo, starija ce biti vec dovoljno velika da se puno toga moze prilagoditi da obje, odnosno svi troje budete zadovoljni. teze je ako je razlika toliko mala da imas fakticki dvije bebe na cici<
><
>dopisem se jos cim stignem, i sretno s DDay-em <
><i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la prviputmama » 12 vel 2006, 03:12

Rita, bas sam pisala Misici, pa samo kopiram (zbog nedostatka vremena)<
>mamice su ti sve rekle, dakle, ak nemas problema, samo naprijed. organizam bu signaliziral ak bu mu prevec, shvatila bus to i prestala. a do tad, uzivajte!<
>ja sam zeljela nastaviti dojiti Vitu al je on sam prestal oko 16. tjedna. bilo mi je jako zal jer mislim da nije bil spreman al mu nekaj nije odgovaralo i to je bilo to. malo sam se i nadala da bu pocel dojiti ponovo kad se Luna rodi i vidi nju da doji, al nije. da je trazil cicu ponovo, dala bi mu i njemu prepustila odluku dal bu nastavil. <
><
>opusti se i uzivaj-te i kad napravite bebicu vidli bute kak dalje.sama bus znala kaj je najbolje za vas. <
>Luna - 10.01.2005, Vito - 08.01.2003 <i></i>
prviputmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 13 vel 2006, 23:39

Hvala prviputmama, mislim da bu mo tak ko i vi pa sta bude. Sve ovisi o njoj i mom organizmu <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RitaZG » 04 ožu 2006, 23:20

Eto me tu sam, trudna 6 tjedana i jos dojim.E sad problem, imam osjecaj da svaki put kad dojim dobivam kontrakcije. Znam da je rano ali tocno osjecam ko kad sam poslje poroda pocela dojiti pa kad mi se maternica kontrahirala, ne u tom intenzitetu(naravno) ali osjecam. Sad me frka da se nesto ne desi i uopce ne uzivam dojit Zoe i sve pokusavam sto manje i izbjegavam. Ne znam da li je to normalno ili si ja to sve pre uvelicam. Ajd pisite vi koje ste prosle kroz tak nesto. Narucena sam za pregled tek za 3 tjedna sto je meni pre dugo pa si mislim otic bar na razgovor do doktora. Tu oni nece ni pogleda trudnicu do barem 8,9 tjedana trudnoce. A do tada se moze svasta dsesiti ako je to to sto ja mislim. Ako moram skinut Zoe s cicke,kak da to napravim u kratkom vremenu a ona je sad ko za inat prikopcan non stop. BAs bi cickala stalno. A ja bjezim i jako mi je koma. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 04 ožu 2006, 23:38

rita, čestitam! <
>nisam to prošla, no trebaš slušati svoje tijelo. ako su ti te kontrakcije neugodne, tijelo ti daje signal da smanjiš dojenje. ne trebaš odmah strahovati od najgoreg. mnoge dojilje lagano prokrvare što im je znak da je vrijeme za kraj. najvjerojatnije će ti samo produživanje razmaka između podoja goditi.<
> <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Gilmorica » 05 ožu 2006, 01:01

Quote:kak da to napravim u kratkom vremenu<
>O kojem vremenskom periodu se radi? Ja sam smanjila
oj podoja kod E. tako da sam joj pocela nuditi dohranu za ona dva o
oka koja su bila tijekom mog radnog vremena. U jutro bi ju podojila sto kasnije prije odlaska na posao i jurila bi doma popodne. Uzela sam si po 2 tjedna za izbacivanje jednog podoja. Tak sam si nekak pretpostavila da bi blo dovoljno meni i njoj da se uhodamo, i do
o je bilo. Do njene 1. g. zivota je bila skinuta sa cike. Neznam kakva je tvoja Z. jedelica, E je volila sve sto je probala i hvala Bogu nismo imali alergijske reakcije. <
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la misica » 05 ožu 2006, 02:04

rita, ja sam sada trudna 10 tj . Moj dinek obozava sikiti. U pocetku sam i ja osjecala lagano stezanje, ali sad je prestalo, mozda zato jer vidim da gubim mlijeko. ne znam. meni je bilo koma...mislila sam si, kak sam glupa, umjesto da prestanem dojiti, i mislim na drugu bebu, meni se ne da dineka odvikavati. ali sad je sve do
o, bila sam na pregledu i sve pet. nemoj
inuti, ako ti bas budu jake kontrakcije, odvikni ju. ja dineka polako odvikavam, po noci on zaplace, ali ja ga pokusam smiriti bez sikice, nekad uspije, nekad ne. bit ce bolje. drz se , velika pusa bebi i tebi <i></i>
misica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 05 ožu 2006, 02:27

Misica i Rita- bas ste mi super i bas super sto mozete razmjenivati iskustva. Nadam se da ce se dojenje u trudnoci stabilizirai i doci na svoje bez nelagoda! <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la RitaZG » 05 ožu 2006, 08:45

Super misica bas mi je drago da se kuzimo .<
>Eto danas sam prvo otplakala mami koja mi je naravno rekla da pocnem odvikavat Zoe(mazat cice pelinom i sl.) a onda sam razgovarala s mojom LLL voditeljicom koja mi je dala dost toga za procitat na tu temu pa sam se malo smirila. U principu kontrakcije su normalne i nebi trebalo biti problema. MEni izgleda isto mlijeko odlazi lagano jer su mi se cice prilicno smanjile. Ona i dalje cica ko i prije ali mislim da kuzi da se nesto desava pa je jos vise u panici i jos vise bi cikila.<
> Eto tak je kod nas, kak ce biti vidjet ce mo . Idmeo iz dana u dan. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RitaZG » 08 ožu 2006, 09:00

Razgovarala sam sa svojom babicom i rekla je da je normalno da imam lagane kontrakcije i da nema potrebe apsolutno nikakve da skinem ZOe s cicke. Meni se i kontrakcije smanjile i sve je po starom. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.