Sada je: 17 tra 2026, 14:51.

neuropedijatar i fizijatar

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: neuropedijatar i fizijatar

PostPostao/la jureiante » 24 ruj 2003, 11:43

Iz vlastitog iskustva znam da ti neuropedijatri i fizijatri često puta pretjeruju u prognozama, e da bi roditelje na neki način "uzdrmali" i prisilili ih da ozbiljno shvate djetetov problem. <
>U našem slučaju, prognoze su bile katastrofa, neće hodati, neće ni puzati, mentalno nerazvijeni. Djeca danas imaju dvije i pol godine i zdravi su 100%. <
>Imajte nade! <i></i>
jureiante
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lidija » 24 ruj 2003, 12:15

Ponekad ''pretjeruju'', ali bolje ih je shvatiti jako ozbiljno i aktivno se ukljuciti u rehabilitaciju. Vi ste ocito, hvala bogu, imali srece. Ivica 9.8.90<
>Matko 13.5.96<i></i>
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bkreso » 24 ruj 2003, 14:42

Njihove prognoze se temelje na statistikama i osobnom iskustu, a ne na egzaktnim mjerenjima. Zato je tu vrlo lako pogriješiti. Možda i pretjeruju, ali kod djece je bitno rano postaviti dijagnosu i rano početi terapiju. Zato toliki oprez i pretjerivanje. <
>Iz osobnog iskustva bio bih zadovoljniji da mi nisu govorili kako će sve biti u redu, nego da su mi odmah rekli da je vjerojatnost 90 % da mi dijete ima cere
alnu paralizu. Bili bi mi uštedjeli 5 mjeseci. <i></i>
bkreso

PostPostao/la lunahor » 12 pro 2003, 12:21

cure dajte recite nekog do
og neuropedijatra do kojeg mogu prek uputnice, po mogucnosti klaiceva jer mi je tam suzana il vinogradska jer mi je tam fizijatar. sabol mi je vec preskup postao a mislim da cu morat dulje ici na te kontrolne preglede Luna & Zara 23.07.02.text <i></i>
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lunahor » 12 pro 2003, 12:25

vidim da je netko bio kod dr đurašin???znate li nekaj o njemu?jel se dugo ceka za naruciti? Luna & Zara 23.07.02.text <i></i>
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 12 pro 2003, 13:43

dr.Cvitanovic u Vinogradskoj Ivica 9.8.90<
>Matko 13.5.96<i></i>
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Neuropedijatar i fizijatar

PostPostao/la tatjanak » 13 pro 2003, 00:32

Mogu ti u ponedjeljak reci ime i telefon neuropedijatrice na Re
u, kod koje je isla moja prijateljica koja je vjezbala sa bebom od 1. mj. do bebinog 09. mj. Bila je jako zadovoljna sa njom. Doktorica je mladja, ali jako se uzivi u problem.<
><
>Biljeznica sa telefonima mi je ostala na poslu, jer je Lara dobila temperaturu pa sam jucer i danas na bolovanju. <i></i>
tatjanak
Samo sam naišla
Samo sam naišla

neuropedijatar i fizijatar

PostPostao/la lunahor » 06 sij 2005, 17:43

eto nazalost ja bila u pravu da nije sve u redu sa zarom. bili smo u klaicevoj i dobili vjezbe, za sada dvije osnovne za puzanje. zara je motoricki na nivou 6 mjesecnog djeteta i poslala nas dok i kod neuropedijatra,n gdje idemo u petak.<
>koma sam <
>nije mi htjela reci nikakve prognoze, i nisam bas skuzila kaj ce se dalje odvijat, dokle cemo vjezbat, i kaj je cilj? kad sam ju pitala jel nekaj strasno- rekla je da vjezbamo <
>kaj mislite cure? jel sad cilj da propuzemo pa hodanje il kaj sve to sad znaci?<
><
>kaj da pitam sabola/neuropedijatra/ u petak? jel mi on moze reci neke prognoze? kaj ak on veli kontra suzane???<
><
>ja cu poludit <
><
>nije mi samo jasno, pa kaj bi bilo da nisam forsirala i tupila - jel ona nebi nikada prohodala?, tko zna koliko bi pedijatrici trebalo da skuzi da nije u redu s njom, ??<
><
>dan mi prolazi u i vjezbanju s zarom i zajednickom <
><
> <
><
>ajd mi malo vise pojasnite ulogu neuropedijatra i fizijatra <
> Luna & Zara 23.07.02.text <i>Edited by: lunahor  at: 6/25/03 4:46 pm<
></i>
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la alexandra » 06 sij 2005, 19:21

i kad stignes malo prekopaj po starim topicima, mislim da je martina mama pisala detaljno o neuropedijatrijskim pregledima, a pisale smo puno i o svim ostalim pretragama.<
>sad sam na
zake nasla gdje ti je opisan pregled kod neuroped. <
>pub237.ezboard.com/fmameibebefrm33.showMessage?topicID=110.topic <i>Edited by: alexandra at: 6/25/03 6:26 pm<
></i>
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la lunahor » 06 vel 2005, 09:48

e da i jos mi samo nije jasno kako u poliklinici doko doktorica nije vidjela nista tj rekla mi je da je sve ok pred dva mjesecva i jos da mi netreba kontrola <
><
>dali je to puno 4 mjeseca kasniti motoricki??? Luna & Zara 23.07.02.text <i>Edited by: lunahor  at: 6/26/03 8:49 am<
></i>
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nastaperic » 16 svi 2011, 17:47

Jas, procitala sam tvoju poruku pa me interesuje kako je napredovalo tvoje dete. Moj bratanac je imao istu dijagnozu po rodjenju a sada sa 3 godine dijagnozu usporen psihomotorni razvoj.
Pozdrav.
nastaperic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IRENA » 16 svi 2011, 19:02

nastaperic je napisao/la:Jas, procitala sam tvoju poruku pa me interesuje kako je napredovalo tvoje dete. Moj bratanac je imao istu dijagnozu po rodjenju a sada sa 3 godine dijagnozu usporen psihomotorni razvoj.
Pozdrav.

:dunno
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.