Sada je: 27 srp 2026, 14:35.

Kako je olja KONAČNO rodila preslatku Martu

Moderator/ica: Diami

Kako je olja KONAČNO rodila preslatku Martu

PostPostao/la olja » 28 stu 2006, 14:33

Dugo sam razmišljala i smišljala kako da priču o Martinom dolasku na svet što više skratim, pa sam čekala da prođe izvesno vreme kako bih sakupila sve utiske, smirila tenzije i zaboravila izvesne stvari (ako se uopšte išta može tako brzo ili ikada zaboraviti...) tako da priču o njenom rođenju pišem tek posle dva meseca, dok je gledam kako mirno spava i osmehuje se u snu i sve ružno što se dogodilo iste sekunde postaje totalno nevažno - samo dok je ona uz mene... :luv
Dakle, kad se ni 7. dana posle termina nisam porodila (iako sam prethodno isprobavala sve moguće i nemoguće recepte "za izbacivanje bebe iz stomaka", od hot&hot&hot do prebacivanja nameštaja iz jedne sobe u drugu), otišla sam u bolnicu jer je ovde takva procedura. Prethodnog dana me je moja dr.S pregledala i konstatovala da sam otvorena samo pola prsta, bez ikakvih naznaka kontrakcija, naravno. Na prijemu me je pregledala dr.I i prijatno iznenadila rekavši da sam otvorena čitava 2 prsta uz kontrakcije koje su se jasno videle kako na UZ i CTG, tako i pod rukom, samo što ja nisam osećala apsolutno nikakve bolove. Ta ista dr. mi je rekla da ću se verovatno poroditi te večeri. Eh......
Tog dana ništa. Ni u toku noći. Pregleda me dr. M i kaže da je stanje apsolutno isto kao i pri prijemu u bolnicu. Dakle, ništa. :|
Narednog dana (subota) me pregleda izvesni dr.B i ja s oduševljenjem odlazim da se spakujem jer mi je rekao da sam otvorena 4 prsta i da će porod verovatno krenuti uskoro. I on konstatuje kako imam kontrakcije iako ja i dalje ništa ne osećam! Ubrzo mi ispada i krvavo-sluzavi čep i sad i ja kažem "to je to" - noćas na svet dolazi Martuška! Šalju me na porodilište, gde ja odlazim bukvalno poskakujući i pevajući uz lepo organizovan "ispraćaj" od strane trudnica koje ostaju na odeljenju ginekologije! :band
Na porodilištu me najpre pregleda babica i uz osmeh kaže "uskoro" a onda dolazi i hladan tuš - pregleda me izvesni dr.K koji mi kaže da ja zapravo nisam uopšte otvorena 4 već samo jedva 2 prsta!! Različito debeli ljudi valjda imaju različito debele prste! Ja ga onda lepo zamolim da mi kaže u cm i da se dogovori sa samim sobom a i sa dr.B koji me je poslao na porođaj i koji hoće da mi indukuju porođaj hoće li uraditi nešto po tom pitanju ili ne, kako bih znala da li da ostajem na porodilištu ili da se vratim na ginekologiju. Njegov odgovor je bio nešto u smislu "Počela je treća smena. Meni nije lako da radim noćnu. Zašto bih ti izazivao porođaj ako ne moram?" - iliti kako sam ja shvatila, mrzi me a ako hoćeš - plati! E, tu sam se zarekla da nijednu bednu paru neće dobiti od mene ma šta da se dogodi. Da bi malo ublažio dojam, rekao je: "Osim toga, tebi su pogrešno izračunali termin!" Ma, da...
Prolazi noć. Ništa. Povremeno dobijam jako slabe kontrakcije koje zatim bivaju sve slabije i sve ređe. Ništa.
Nedelja. Ništa. Napominjem da sve vreme ležim u porođajnoj sali na pomoćnom krevetu obučena u onu njihovu jadnu i bednu pocepanu (ali makar čistu) spavaćicu), za mene nema hrane jer se "svakog trenutka očekuje da porođaj krene" i te večeri mi jedna babica donosi svoju krofnu koju je sebi kupila za večeru!...
O stanju svog uma i o svom psihičkom stanju u tom trenutku neću ni da pišem. Stvorite sliku sami. slika
Dolaze 2 trudnice na porođaj - otvorena 1, 2 prsta, bez kontrakcija, 36/37 nedelja...i sl. Njima izazivaju porođaj (??). Jedna inače živi u Francuskoj (ma moš misliti) a druga je inače njegova privatna pacijentkinja... Nisu se porađale u "mojoj" porođajnoj sali, mada mi ništa ne bi ni smetalo.
U jednom trenutku sam na sred porođajne sale izvadila četkicu za zube i pastu i njihovim zapanjenim facama odgovorila "Zar očekujete da provedem večnost ovde a da ne operem zube nijednom?"
Noć između nedelje i ponedeljka - i dalje ništa! Povremene kontrakcije koje i dalje bivaju sve slabije i sve ređe i ređe se javljaju. Tu sam se već uspaničila jer znam da to tako ne treba da se dešava a osim toga, niko me odavno nije ni pregledao ni pogledao i na pamet mi pada čak i varijanta da molim mm da pronađe "vezu" da me porode carskim rezom!
U ponedeljak ujutru dolazi nova smena dr. i pregleda me dr.N - otvorena 4 prsta, grlić skraćen, posteljica gradus 4 - "može da se porađa".
Priključuju mi indukciju u 9h. Marta se rodila u 10h. Bez epiziotomije, uz par napona zakmečala je i čim sam je videla pomislila sam samo slika "konačno!" slika
A onda vidim uplašene izraze lica dr.-a, babice, studenata, čistačice (da, svi su oni prisustvovali mom porođaju) i čujem kako kažu da mnogo krvarim. Pridignem se i ugledam ogromnu lokvu krvi - kao iz horor filmova. Moja cela leđa su natoplena krvlju kao i kosa!! Pridigla sam se, pogledala Martu i pomislila: "Eto, završila sam i to - sad ćemo videti šta će biti!"... slika
Jako brzo je obavljena revizija i šta je već sve bilo potrebno, a onda su me ostavili da ležim 2 sata prema proceduri koju bolnica sprovodi (svaka žena nakon porođaja odleži 2 sata na porođajnom stolu i pri tom ne sme da zaspi - hmmm... :conf ne znam tačno zašto, ali ok). Tokom ta dva sata su me obilazili i konačno konstatovali da sam dobro. slika Njihov "stručni" odgovor na moje pitanje zašto je uopšte došlo do onolikog jakog krvarenja jglasio je da imam "lenju" matericu koja nije htela da se kontrahuje te da su mi i kontrakcije stoga bile jako slabe i sve ređe su se javljale. Sve u svemu, nije baš prijatno.
Nakon ta dva sata ležanja i telefoniranja, slanja sms-poruka i sl. odvezli su me u sobu i ubrzo mi doneli i moj mirišljavi paketić.slika
E, to je bio susret! Prvo me je onim svojim krupnim okicama (oksimoron, znam) pogledala kao da se pita "Ko si sad ti?", zatim se nasisala i zaspala uz veliki osmeh! slika
I sad spava osmehujući se!slika
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la servuz » 28 stu 2006, 15:10

Lepa duhovita prica,mada ne bas bez ruznih detalja.Olja tebi svaka cast!

Eh moram i ja moju pricu premestiti sa topica:Price sa poroda.Cini mi se da tamo retko ko zalazi,a ja ne bih volela da porod moje devojcice prodje ne primeceno.Ona to ne zasluzuje,ja manje-vise..
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Vrapcic » 28 stu 2006, 17:41

Olja svaka cast!!!
Luca Andre 14.10.2006.
Laura Luna 20.07.2007.
Vrapcic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Natasa36 » 29 stu 2006, 10:56

Joj Olja, to iščekivanje i 10 različitih "dijagnoza" - nije bilo lako. Ali Martica je tu :3srca sa svojom sekicom :3srca i to je najnajvažnije na svijetu!!!
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la MLADENA » 29 stu 2006, 16:42

Joj OLja rebalo je to sve izdrzati ali kao sto si i sama rekla kad si ugledala Marticu sve si zaboravila :3srca
Eva,16.03.2005.Ribica
Tonka,28.11.2009.Strijelac
MLADENA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IvanaFM » 29 stu 2006, 17:29

Stvarno je trebalo sve to izdrzati.
Martica ti je preslatka :3srca
Bruno, 10.10.2002.
IvanaFM
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la NINANJA » 30 stu 2006, 15:56

Ajd, porod Ti je bil super :1 , ovo čekanje je ubitačnoslika, al' moram priznat da si me super nasmijalaslika kak si sve doktore pisala samo sa početnim slovima.

slika
slika
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lucy25 » 08 pro 2006, 15:45

Ajme, zbilja ti nije bilo lako! No bitno da se sve sretno zavrsilo i da sada mozes uzivati u svojoj prekrasnoj curici :luv
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la putnica » 09 pro 2006, 16:14

Uf, kako me razljute ti doktori!
Ali...
Ovaj ostatak je :3srca
Kad ti vidim ovu sliku u potpisu :3srca :3srca jasno je zasto uopce itko i dalje radja uz ovakva stanja u rodilistima!

:kiss svima trima (pogotovo glavnoj akterici ove price - a ti se misli tko je to ;-) )
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la olja » 10 pro 2006, 13:28

putnice, jel ona babica koja mi je dala svoju krofnu? ;-)
cure, :3srca :3srca

ma, moj porod uopšte nije bio težak - u sat vremena sve gotovo! samo me je uzrujalo i izludelo to što me ništa ne boli, a trebalo bi! i kad su mi konačno krenule kontrakcije nakon što su mi prikačili indukciju - :mrgreen: - tako sam se kezila sva srećna što me KONAČNO NEŠTO BOLIIIIIII!!!!!
mislim, nije da ja nešto volim bol ali posle toliko čekanja, bilo je i krajnje vreme da osetim nešto!
bilo me je jaaaako jako strah kad sam videla onoliku količinu krvi oko sebe, ali se hdB ispostavilo da i nije toliko strašno - posebno kad pročitam tuđa iskustva (kao što je naše Rite), moje je krvarenje mrvica!
olja

PostPostao/la teutonija » 11 pro 2006, 11:33

OLja nimam pojma imala da si se toliko nagnjavila prije poroda,stvarno su :bad ko da si komad mesa a ne ljudsko biće,ježim se od takvih.Misim noćna smjena je ko i svaka druga ,dapače još mu je i više plačena,i to ne da spava nego da radi.Ja bi ga prijavila,pa šta bude.
Inače i ja sam jako krvarila poslije poroda, zbog "iscufane" posteljice no čim su me stavili na ergometrin smirilo se.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Barbi » 29 pro 2006, 00:25

Olja, koliko god da nisi uživala u tih par dana, ja sam uživala čitajući ovu tvoju priču.:)
A bitno je da na kraju imaš najljepši rezultat tu kraj sebe. :3srca
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la olja » 29 pro 2006, 16:19

Barbi, a slikica u potpisu je stvaaaaarno :luv :luv :luv :luv :luv[/b]
olja

PostPostao/la Mrđi » 29 pro 2006, 18:10

olja draga mogu ti samo poslati :hug jer znam kroz sto si prolazila (jos uvijek imam onaj SMS u kom svima zelis nekakvu bol...)
no zbog tako preslatke bebice sve se izdrzi :3srca
:kiss
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la kruska » 03 sij 2007, 00:25

olja, vjerujem ti da se uz dvije tako slatke cure sve brzo zaboravi. Uvijek me raznjezi tvoja slicica u potpisu!
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Priče s poroda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.