Postao/la TanjaMT » 12 ožu 2007, 13:36
Daklem, u zadnje vrijeme imam pocesto „konfliktne sitaucije“ sa mojom curom (3,5 god). Jedna tema/uzrok se ponavlja toliko redovito da me vec pocinje brinuti, a to je mama (ja) se dotjera, tj. obuce onako kako se njoj ne svidja: Primjer:
moja nova jakna:
-ruzna ti je ta jakna, skini je obuci staru,
-poderat cu ti tu jaknu nista ne valja
frizura (ja svezala mali repic koji inace ne nosim)
-skini rep ruzan ti je
-ti ne smijes imati rep
-pocupat cu te za kosu ako ne skines rep
Za vikend opet: isla sam na sisanje, bila je katastrofa, deranje na sav glas Ti ne smijes na sisanje, necu da ti frizura bude nova, i sl. Nakon mog sisanja nekoliko puta u toku dana mi je ponovila kako mi je ruzna frizura.
Kupila sam si nedavno nekakvu haljinu jer smo pozvani na vjencanje, redovito me podsjeca da je moram bacit u smece, jer ja ne smijem imati tu haljinu. I sad se polako mislim da je zaista necu moci obuc taj dan, jer ce bit smak svijeta.
Ja nisam zaista ni sminkerica, nit pomodarka, ne sminkam se pretjerano, uvijek sam u nekim prirodnim tonovima, lak na noktima mi se i ne vidi potpuno je neupadljiv , ne isticem ni posebne komade odjece nit marke, ma skroz sam normalna.
Ni sa klincima nemam neke posebne razgovore od oblacenju ili izgledu, cisto i uredno, svakodnevna higijena, to je to.
Uzrok vjerovatno lezi negdje drugdje, ali ja ne mogu dokucit gdje. Ako pokusam razgovor o tome kad se ona tako ljuti, onda jednostavno ne ide: sto ja vise zelim razgovarat o tome, to ona vise i vise histerizira i samo ponavlja isto (ili postaje agresivna, jednom me i ugrizla).
Sta vi mislite o ovome?