Stranica: 1/1.

recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 17 pro 2008, 23:03
Postao/la antonia
kupih ja to cudo i isprobavam recepte iz knjizice koja se dobije s aparatom (al nije mi nesto spesl)

imate li kakav dobar recept za kruh - integralni, razeni i sl.
:kiss

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 08:30
Postao/la thalia
ja pečem sve, ovisi kakvo brašno imam doma.

uglavnom, ovisi jel imaš onaj za pola kile ili za kilu brašna. ja imam od pola kile pa pečem tako.
evo, upravo se peče integralni.
300 ml vode
400 g integralnog brašna
100 g bijelog ili crnog brašna
žličica soli
žličica i pol šećera
trećina dr. Oetker kvasca
i na Wholewheat large program.

jučer smo pekli putar-kiflice u kruhu :xgrin , super je. stvarno je ko putar štangica, s tim što znaš šta ti je unutra.
žumanjak+cijelo jaje+dodati mlijeka za 300 ml sve zajedno
500 g bijelog brašna
žličica soli
dvije žličice šećera
trećina kvasca
maslac (dvije, tri žlice velike, po želji)
i na program za veliki bijeli kruh.

ili sa sjemenkama
300 g vode
500 g brašna po želji (miješano integralno, crno, raženo)
dvije šake sjemenkica (sezam, lan, bučine)
žličica soli
žličica i pol šećera
trećina vrećice kvasca
sjemenke staviš na vrh po svemu ili ubaciš kad ti zapišti (ako ima tu opciju)

dobar tek i da znaš, imaš na Rodi dosta recepata. :xwave

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 11:05
Postao/la marsovka
Antonija, potpisujem tvoje pitanje od rijeci do rijeci s naglaskom na onaj dio "al nije mi nesto spesl" :xgrin
Evo, i ja sam nedavnvo dobila pekac i sad smo u fazi eksperimentiranja. Nekad mi ispadne OK, a nekad totalno bez veze :dunno Nije mi to to sta sam zamisljala.

Evo ovaj prvi sta pise Thalia i ja radim najcesce i to je taj koji bude OK, s tim da ja u njega dodam sjemnke. Ali unutra mi ostane nekako "prenagruvan", nije onako fino mekan i raspada se, dok je prema korici dobar (cak vrlo dobar) :roll: Ngdje grijesim ali nikako da skuzim gdje.
Da ne pricam da ga moje starije dijete uopce nece jesti, a to mi je najvise bed.

Thalia, kojim redmo stavljas sastojke u pekac i ima li to neke veze? Kod mene pise da prvo idu tekuci pa onda na kraju cvrsti, a na sam vrj ide kvasac. Ja inace uvijek pecem na programu s odgodom tj. da mi ujutro bude pecen. Super mi zvuce ove puter kiflice. To je ustvari kruh, jel? Daj malo pojasni kako to radis. Kojim redom stavljas satojke i sta ti znaci "dodati mlijeka za 300 ml sve zajedno".

Ajde pliz pojasni malo jednom totalnom antitalnetu za kuhanje bilo cega :mrgreen:

Ja sam malo prucavala na Rodi one njihove recepte, ali mi se zavrtilo u glavi od silnih informacija. Ja bi onako, dva-tri fina recepta i meni dosta :cool - za pocetak.

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 11:09
Postao/la thalia
je, je, stavim prvo tekućinu pa brašno pa u svaki ćošak po dodatak.

a ovaj putar-kiflica kruh je zakon :klanja , ko velika putar kifla :xgrin

znači uzmeš žutanjak i dodaš mu cijelo jaje i natočiš mlijeka da to sve zajedno iznosi 300 ml, kužiš?

ja volim te kruhove, a raspadaju se zato što nema onih E-ova raznih. iako, i meni dosade pa malo kupujemo pa malo pečemo i tako ukrug :)

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 11:13
Postao/la Masha
thalia, daj mi reci koje je to integralno brašno? Baš ono, tip, proizvođač? Ja koristim uglavnom polubijelo za bazu, pa dodam neko crno tip 1600 ili kukuruzno.

Meni je odličan taj prvi dan, popodne se već nekako stvrdne, a sutradan mi je dosta suh i mrvi se. A ja ga ne žilim peći baš svaki dan i pečem isključivo noću. Al opet, super mi to što 100 % znam što sam stavila unutra.

Thalia jesi radila one Davorove s bigom?

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 11:18
Postao/la marsovka
a kuzim sad, thanks.
da, tako i mi malo pecemo pa mlo kupjemo samo kaj L odbija jesti ovaj iz pekaca. Aj probat cu tu puter stangu pa mozda popusti :mrgreen:

E da, kukuruzni mi je ispao totalna pusiona - ono samo zapeceno brasno je istalo na kraju. Uzas. Ali ocito za njega treba vise vode, a cital sam i da ga prvo treba pofuriti s vrucom vodom pa tek kad se ohladi onda dodati ostalo. Ima koji dobar recept za kukuruzni?

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 11:21
Postao/la thalia
Masha je napisao/la:thalia, daj mi reci koje je to integralno brašno? Baš ono, tip, proizvođač? Ja koristim uglavnom polubijelo za bazu, pa dodam neko crno tip 1600 ili kukuruzno.


ja uzmem kod nas na mlinu, na Rječini. tako da je to obično integralno brašno, direkt iz mlina.

Masha je napisao/la:Meni je odličan taj prvi dan, popodne se već nekako stvrdne, a sutradan mi je dosta suh i mrvi se. A ja ga ne žilim peći baš svaki dan i pečem isključivo noću. Al opet, super mi to što 100 % znam što sam stavila unutra.

ovako sam i ja prije. sad nekad pečem ujutro, nekad popodne za večeru. uglavnom mi je važno da se pojede taj dan, eventualno ako sutra imamo čušpajz/maneštru pa mi nema veze.

Masha je napisao/la:Thalia jesi radila one Davorove s bigom?

jesam. integralni je sjajan (ne smije biti potpuno integralno brašno, u bigu ide bijelo), a bijeli je jednom ispao super, kao ciabatta, a drugi put mljackav i nikakav.

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 11:24
Postao/la marsovka
A jel taj Davorov jako kisel? Ja ne volim (pre) kiseli kruh.

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 11:28
Postao/la thalia
marsovka je napisao/la:A jel taj Davorov jako kisel? Ja ne volim (pre) kiseli kruh.

meni nije, ali meni i ne smeta kiseli kruh. bijeli sigurno neće biti kisel.

ajme moram ić radit, samo se zamajavam po forumu čitav dan :oops:

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 11:30
Postao/la Masha
Marsovka, mislim d abi onaj s kefirom mogao biti kisel :dunno

Thalia, ja sam ga 2 puta pravila, užas jedan. Pekla sam ga na programu od 3 sata. Vjerovatno je to problem?
Inače, i ja imam Alasku, koju ima i Davor, ali kad sam probala staviti odgodu ponudi mi na programu quick samo pola sata??
A on u receptu kaže da se stavi na program brzo za veliki bijeli. Stvarno sam zbunjola??

Inače, privlači me taj kruh s bigom upravo zato jer ide minimalna količina kvasca.

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 18 pro 2008, 11:34
Postao/la thalia
pa onda napravi ovako. stavi navečer tu zericu kvasca, pospi brašnom i pusti da se miješa pet minuta, dok miješa onako polako.
isključi pekač.
dodaj sve što ide
ujutro uključi brzi program i gotovo za sat vremena.

ok, sad stvarno idem :laze

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 19 pro 2008, 09:58
Postao/la antonia
joj, cure, thx :kiss vec sam poludila od isprobavanja. :roll:
probat cu jos koji pa se javim

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 19 pro 2008, 10:05
Postao/la Masha
antonia, probaj ovaj recept, meni je super:

300 ml vode
30 ml masl. ulja
1,5 žličica soli
1,5 žličica šećera
1/2 kg brašna polubijelog tipe 850
1 žličica suhog kvasca

Možeš od ukupne količine brašna oduzeti 100 - 150 g nekog integralnog. (ja sam stavljala tip 1600).
Ideš redom: voda, šećer, sol, ulje, brašno i na vrh kvasac. Ja dodam i šaku sjemenki (lan npr.)
Program za veliki bijeli (3 sata), srednja zapečenost, na odgodu. Ja ga vadim odmah po pečenju da se ne isuši korica previše.


Eto, ako imate još neki, a da je dobar :pise

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 19 pro 2008, 13:14
Postao/la folne
Ja opet ponavljam bazni recept -4 dl vode, 600 g brašna, 1 suhi kvasac, žlica ulja, žličica soli i žličica šećera.

U tih 600 g radim varijecije brašna kako mi drago. Ako se radi integralni mora se staviti dio bijelog. Znam dio brašna zamijeniti zobenim pahuljicama, prženim pčeničnim kicama... uglavnom da ukupna količina bude 600 g.
Pečem na rapid.

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 30 pro 2008, 15:12
Postao/la marsovka
Evo jedan koji mi super ispada (istina bijeli, ali mozda moze i neko drugo brasno), a hoce ga jesti i moje starije dijete :nana

Mlijecni kruh:
40 g maslaca (ja ga narezuckam na nekoliko komada)
1 zlica secera
1,5 zlicica soli
300 ml mlijeka
500 g brasna (ja sam dodala i psenicnih klica, ali onda da s brasnom bude sve kupa 500 g)
1 zlicica Diga

Ako ne pecem sa ogodom onda jos prije pecenja gore na vrh natrackam dosta sezama! Mljac :gladan

Folne, kaj nije previse jedan cijeli suhi kvasac? U sve moje recepte ide zlicica do dvije - pogotovo za ove male kruhove :dunno

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 30 pro 2008, 15:14
Postao/la anlan
marsovko, koji si pekac na kraju kupila?

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 30 pro 2008, 16:45
Postao/la marsovka
Moulinex

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 13 sij 2009, 13:09
Postao/la supermama
ne volim kada postoje teme slicnih naziva a o istom se pise pa da se ne ponavljam sa one teme pecete li domaci kruh stavljam ovdje samo recept za kruscic integralni

Integralni kruh umiješan u pekaču za kruh a ispečen u pećnici350 ml vode
1 žlica soli
1 žličica šećera
1 žlica maslaca
200 g brašna tipa 500 (to je glatko brašno)
400 integralnog brašna
1 vrećica suhog kvasca

Ovakve klasične kruhove ja miješam i pustim da stoji u pekaču za kruh, ali pošto mi se ne sviđa oblik koji se u njemu dobije pečenjem, dobiveno tijesto sama formiram u već željeni oblik. Dakle sastojke sipati napisanim redoslijedom u pekač kruha i ja stavim na program pravljenja tijesta. Nakon sat i pol izvadim tijesto i formiram dvije štruce koje onda pustim da se još jednom dignu. Pečem u pećnici sa ventilatorom na 220 stupnjeva oko 40 minuta.

ako ocete vidjeti slicke odite na onu temu

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 16 sij 2009, 15:05
Postao/la † nina i nika
Ja uvijek radim Davorov kruh i varijacije. Odlican mi je jer ne ide previse kvasca pa je bas okus kruha, a ne kvasca.

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 16 sij 2009, 15:27
Postao/la thalia
crko nam pekač :(

Re: recept za kruh iz pekaca

PostPostano: 17 sij 2009, 11:41
Postao/la marsovka
Shit! Nakon koliko vremena koristenja?