Stranica: 6/8.

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 05 tra 2017, 08:56
Postao/la latica
bornice, meni je preeeeslatka tortica :luv

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 05 tra 2017, 09:27
Postao/la Stefanova_mama
Preslatka i vedra :proljece

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 10 tra 2017, 02:38
Postao/la JednomCuPostatiMama
Super :5

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 14 tra 2017, 13:37
Postao/la pulse
Napravila za praznik:

slika

Recept

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 14 tra 2017, 13:39
Postao/la mrava
Preslatka gnijezda ☺

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 14 tra 2017, 14:53
Postao/la Hope77
odlicno, torta i gnijezda :joy

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 20 tra 2017, 20:51
Postao/la Hope77
slika
slika
slika
slika
slika

Danasnja igra :)

Sirnica
150g maslaca
40g kvasca
malo šećera za kvas
0,4l mlijeka
150g šećera u prahu
1kg brašna
6 žumanjaka
150g grožđica
10g soli
limunova korica
1 vanilin šećer
1 jaje – za premazivanje
nekoliko kocki šećera za ukras
U posudi pomiješamo kvasac sa malo mlijeka, žlicom brašna i žlicom šećera te stavimo na toplo da se digne. U dignuti kvas dodamo otopljeni maslac, brašno, sol, žumanjke, šećer u prahu i ostatak mlijeka te vanilin šećer i limunovu koricu. Dobro ga izradimo i dodamo grožđice (mogu se prije malo namočiti u mlijeku).
Podijelimo tijesto na tri dijela i oblikujemo pince kao okrugle kruščiće. Na lim od pećnice stavimo papir za pečenje te na njega složimo pince. Premazujemo ih umućenim jajetom i pustimo da se premaz osuši. Taj postupak ponavljamo tri puta. Pince se dižu dok se premaz suši.
Nakon toga pince vrhom oštrog noža zarežemo u križ. Kocke šećera stavite u kuhinjsku krpu i batiće nekoliko puta udarite po njima da se zdrobe. Komadiće šećera posipajte po pincama. Pečemo u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 160°C.

Biskupski kruh
1 casa bjelanjaka (meni je islo 6, ostalo mi je od sirnice)
1 casa secera
1 casa ulja
3 case brasna
1/2 praska za pecivo
po volji, oraha, kapljica cokolade,grozdja ili vec sta imate - stavila sam samo cokoladne kapljice
Bjelanjke dobro umutiti (ja dodam par kapi limuna i par zrnaca soli da se lakse umuti).
Kada su bjelanjci dobro umuceni postepeno dadavati secer i jos mutiti. Poslije dodati ulje i sve dobro ujednaciti.
Dodati prosijano brasno sa PP i suho voce ili zele bombone . Dugacku modlu ravnu ili rebrastu obloziti papirom za pecenje i peci na srednjoj temperaturi.
Ne navodim temperaturu jer moja rerna je na plin teko da bas nisam sigurna. Peci otprilike 45 minuta.
Zabosti u sredinu kolaca cackalicu pa ako je cackalica, kada je izvadite suha kolac je gotov. Izvaditi ga na resetku da se ohladi. Rezati na snite i servirajte uz kavu ili caj. U slast ga pojeli.

Hamburger peciva
1 kockica svježeg kvasca (40 g)
1 žličica šećera
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna
250 ml mlakog mlijeka
Za tijesto:
700 g Pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
1 Prašak za pecivo
50 g maslaca
150 ml mlijeka
Za premazivanje:
1 jaje
lanene i sezamove sjemenke
Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šećerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite da se diže 5 minuta.
Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.
Dignuto tijesto premijesite i razdijelite na 9 dijelova te oblikujte okrugle kruščiće. Posložite ih na lim, premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama.
Kruščiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 20 tra 2017, 21:59
Postao/la Mirci
Hope, wow, pince su ti bas lijepe, drago mi je da su ti uspjele :up.
Btw. Slobodno možeš staviti i link na recept, ne moraš kopirati recept s bloga ;)

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 20 tra 2017, 22:42
Postao/la Hope77
Mirci je napisao/la:Hope, wow, pince su ti bas lijepe, drago mi je da su ti uspjele :up.
Btw. Slobodno možeš staviti i link na recept, ne moraš kopirati recept s bloga ;)

Dogovoreno :)

Sirnice radimo vec nekoliko godina po tom receptu i uvik su super :joy

https://kruhai.blogspot.de/2012/04/pinca-sirnica.html

Druga dva recepta su coolinarika :)

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 21 tra 2017, 08:56
Postao/la Mala Bornica
po slici sam prepoznala mircine pince :dada .

hope, na sve kazem WOW, jako slasno i primamljivo izgleda, a sigurna sam da je tako i bilo :)

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 21 tra 2017, 12:19
Postao/la Hope77
Hvala :kiss

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 05 svi 2017, 16:13
Postao/la Hope77
Brzinski somuni/lepinje, recept sam vec stavljala :)

slika

slika

slika

slika

Muzevih ruku djelo :klopa

slika

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 05 svi 2017, 16:26
Postao/la Mirci
Uf, ovi somuni su ti savršeni :1

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 09 svi 2017, 14:12
Postao/la Hope77
Hvala :kiss

Djeca me nagovaraju da ih ponovim sutra :)

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 09 svi 2017, 14:23
Postao/la sandram
Hope, ti zbilja imas zlatne ruke :le

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 09 svi 2017, 17:07
Postao/la MalaSirena
Sad mi se jedu lazanje :ajme :dada

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 09 svi 2017, 17:33
Postao/la Hope77
sandram :kiss

MalaSirena je napisao/la:Sad mi se jedu lazanje :ajme :dada

i meni :lol

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 12 svi 2017, 23:22
Postao/la Hope77
vecera :)

slika

https://www.coolinarika.com/recept/1046557/ s tim da sam ja stavila trakice sira i sunke prije motanja :)

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 27 svi 2017, 12:25
Postao/la Hope77
Odlicna, jednostavna i ukusna peciva :)

slika
slika
slika
slika
slika

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 27 svi 2017, 13:26
Postao/la Stefanova_mama
Molim recept. Izgledaju predivno! :5

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 27 svi 2017, 15:07
Postao/la Hope77
evo ide recept -

Slatke puter pletenice..
700g brasna..10g suvog kvasca..300ml mlakog mleka..100g istopljenog butera..1 celo jaje i jedno belance..5. Kasika secera..1.kasicica soli.
Zamesiti i ostaviti pola sata..od nadoslog testa praviti pletenice i uvijati u krug ..ostaviti da odstoje dok se rerna ugreje na 200s..premazati sa zumancem i mlekom i peci 10/15 minuta..

- moje izmjene
tijesto se dizalo 1h
peklo se oko 25 min


:kiss

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 29 svi 2017, 09:19
Postao/la Adorabla
možeš pisati sto recepeta ja samo gledam kako si to znala, tako uredno ih isplesti :shock :1
Svaka čast.

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 01 lip 2017, 17:15
Postao/la Hope77
Hvala :kiss bas sam uzivala u oblikovanju, bila sam cila sretna kad su ovako ispale :)

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 02 lip 2017, 02:35
Postao/la Olivera
Ovo je predivno sa slike bi probala i nedaj mi boze nauciti da mesim peciva imala bi 300kg.

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 02 lip 2017, 10:06
Postao/la Stefanova_mama
Puno hvala Hope :kiss

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 07 lip 2017, 23:33
Postao/la Hope77
:kiss

Jednostavno je totalno, izvagala sam svaki dio pletinice, 3 komada, da je po 60 grama, izvaljala sam rucno (kao da radis s plastelinom zmijice ili dugacke valjke za njoke) da su iste duzine i debljine (barem priblizno, stavis ih jednu pored druge pa prilagodis debljinu ili duzinu) i onda samo pletes kao kosu, na pocetku ih samo spojis (malo pritisnes) i pletes, a kad dodes do kraja pletenicu samo zavrtis u krug (kao da radis kucicu za puza s plastelinom, je sam opisala :lol ali tako radim s djecom :) ) ono gdje si pocela je pocetak kruga, a kraj kruga malo podvucem ispod.
Tijesto je stvarno predivno, tako je lijepo raditi s njim, vidit ces da je jednostavno.

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 08 lip 2017, 11:27
Postao/la Hope77
Nema na cemu :kiss nije samo da zvuci jednostavno - vec i je, vidit ces :dada :kiss

Za svaki recept, pa tako i za ovaj, ako vidis da se tijesto tesko odavaja, da se lipi za prste, dodaj jos malo brasna, a ako ces biti sigurnija i ruke mozes malo nauljiti dok valjas, meni nije bilo potrebno jer je recept stvarno pogoden, ali bolje da ti to napisem za svaki slucaj.
Recimo kad radim ciabattu recept - Paul Hollywood, koliko god su mu drugi recepti tocni u gram, za ciabattu moram dodati 2 pune zlice brasna da bi dobila tijesto kakvo je potrebno za daljni rad.

Jedva cekam slike ili da javis kako je ispalo :joy :kiss

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 13 lip 2017, 20:45
Postao/la Hope77
Bas mi je drago da su ti super ispale :joy :kiss neka su cure gustale, meni momci takoder pomazu u kuhinji, to im je zabavno, a meni super dode :luv

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 11 srp 2017, 11:10
Postao/la JednomCuPostatiMama
Evo i mog uratka od neki dan :mljac

slika

Kruh od banana i heljde

3—4 zrele banane
3 cijela jaja
malo šećera
žlica kokosovog ulja
6 žlica heljdinog brašna
½ praška za pecivo
1 v. šećer
po šaka oraha, bundevinih sjemenki, marelica

Zgnječiti banane i šećer vilicom, dodati jaja i umutiti lagano, dodati kokosovo ulje, zatim heljdino brašno, p.p. i v.š., te orahe, sjemenke i drugo voće. Peći oko 60 min na temperaturi 180 C.

Re: Fotke - 8.

PostPostano: 20 ruj 2017, 13:29
Postao/la Hope77
Zanimljiv i lipi kruh :dada i po sastavu jako ukusan :)

Mi smo za vikend malo slavili, pa evo slika :)

slika

slika

slika

slika

slika